Vanlı Bayan Muhtar Adıyaman'dan Ayrıldı - Son Dakika
Yerel

Vanlı Bayan Muhtar Adıyaman'dan Ayrıldı

Vanlı Bayan Muhtar Adıyaman\'dan Ayrıldı

Van depremi sonrasında Adıyamanlı muhtarların daveti üzerine Adıyaman'a gelen Van Cumhuriyet Mahallesi muhtarı Leyla Tanrıtanır, Adıyamanlıların gösterdiği misafirperverliğe teşekkür etti.

20.06.2012 12:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van depremi sonrasında Adıyamanlı muhtarların daveti üzerine Adıyaman'a gelen Van Cumhuriyet Mahallesi muhtarı Leyla Tanrıtanır, Adıyamanlıların gösterdiği misafirperverliğe teşekkür etti.

Van depreminin hemen sonrasında iki çocuğu, annesi ve kardeşlerinden oluşan 10 kişilik ailesiyle Adıyaman'a gelen Van'ın tek bayan muhtarı Leyla Tanrıtanır ve ailesi, Van'a dönüş yaptı. Adıyaman'a ailesini bıraktıktan sonra tekrar görevinin başına dönen Tanrıtanır, deprem sonrası mahalle sakinlerini yalnız bırakmamıştı.

İlk olarak Adıyaman Köy ve Mahalle Muhtarları Mesleki Dayanışma Derneği Başkanı Abdulkadir Geylani Taş, Leyla Tanrıtanır'a dernek binasında gösterdiği özverili çalışmalarından dolayı teşekkür plaketi verdi. Taş, muhtarlığın zor bir görev olduğunu belirterek, "Leyla Tanrıtanır deprem sonrası ailesini Adıyaman'a bırakarak kendisi Van'a dönmüş ve vatandaşa hizmet etmeye devam etmiştir. Hem anne olarak, hem de muhtar olarak büyük fedakarlıklar yapmıştır. Muhtarlık fedakarlık isteyen zor bir görevdir" dedi.

Tanrıtanır, depremin ardından ağır kış şartları nedeniyle Van'ın zor günler geçirdiğini kaydederek, Van'da toplam 300 bin kişinin başka illere yerleştirildiğini söyledi.

Adıyamanlı muhtarlarla birlikte Vali Ramazan Sodan'ı da ziyaret eden Leyla Tanrıtanır, Vali Sodan başta olmak üzere tüm Adıyamanlılara misafirperverliklerinden dolayı teşekkür etti. Tanrıtanır, "Adıyaman halkı bize kucak açtı. Biz de Adıyaman sevdalısı olduk. Havası, insanı ve güzelliğiyle kalbimizde ayrı bir yeri olacak. Özellikle muhtarlarımızın yakın ilgisine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Devletin hiçbir vatandaşı aç ve açıkta bırakmayacağını dile getiren Vali Sodan'da, Adıyaman'a gelen Vanlı depremzedeleri en iyi şekilde ağırlamanın gayreti içerisinde olduklarını ifade etti. Sodan, yaşanan bu üzücü olayın ardından ülkenin birbirine kenetlendiğini vurgulayarak, Adıyaman'daki Vanlı depremzedelere devlet kadar vatandaşların da sahip çıktığını hatırlattı.

Daha sonra Vali Sodan, Muhtar Leyla Tanrıtanır'a el dokuması kilim ve Nemrut heykelciklerinden hediye takdim etti. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vanlı Bayan Muhtar Adıyaman'dan Ayrıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement