Varank'tan Volkswagen için önemli açıklama: 700 kişi istihdam edilecek - Son Dakika
Politika

Varank'tan Volkswagen için önemli açıklama: 700 kişi istihdam edilecek

Varank'tan Volkswagen için önemli açıklama: 700 kişi istihdam edilecekANKARA - Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Volkswagen Grubu'na ait MAN Türkiye AŞ'nin Ankara Çubuk'taki yeri münferit yatırım yeri olarak ilan edildi.

04.10.2019 23:37  Güncelleme: 23:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Varank'tan Volkswagen için önemli açıklama: 700 kişi istihdam edilecek

ANKARA - Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, " Volkswagen Grubu'na ait MAN Türkiye AŞ'nin Ankara Çubuk'taki yeri münferit yatırım yeri olarak ilan edildi. Burada yapılacak 452 milyon liralık yeni yatırımla inşallah 700 kişiye istihdam sağlanacak" dedi.

Almanya'nın Ankara Büyükelçiliğinde "Alman Birliği Günü" kapsamında gerçekleştirilen resepsiyona Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da katıldı. Onur konuğu olarak davet edilen Bakan Varank, burada yaptığı konuşmada, Almanya ile Türkiye arasında süren ilişkinin köklü bir geçmişe dayandığını vurguladı. Varank, ticaret, yatırım ve turizm alanındaki iş birliğinin önemine dikkat çekerek, Almanya'da yaşayan 3,5 milyon Türk vatandaşının ikili ilişkileri güçlü kılan temel unsur olduğunu hatırlattı. Bu kapsamda Bakanlıkta, Türkiye içinde faaliyet gösteren Alman iş adamlarına kolaylık sağlamak ve projelerini hayata geçirmelerine olanak oluşturmak için Alman Masası kurulduğunu bildirdi. Yeni işbirliği mekanizmaları oluşturmayı da önemsediklerini dile getiren Varank, "Bakanlığımız, araştırmacı, girişimci ve sanayicilerin yaşadığı sorunlara çözüm getirmek, yatırım süreçlerini kolaylaştırmak ve gerekli prosedürlerin takibini sağlamak üzere yanınızda olmaya devam edecek." diye konuştu.

452 milyonluk yatırım

Alman yatırımcılarla yakın iş birliğinde halinde olduklarını bildiren Bakan Varank, "Sayın Cumhurbaşkanımızın onayından geçti ve Resmi Gazete'de bugün yayımlandı. Volkswagen Grubu'na ait MAN Türkiye AŞ'nin Ankara Çubuk'taki yeri münferit yatırım yeri olarak ilan edildi. Burada yapılacak 452 milyon liralık yeni yatırımla inşallah 700 kişiye istihdam sağlanacak. Yakaladığımız bu ivmenin önümüzdeki dönem de artarak devam edeceğine inanıyorum. Berlin'de düzenlenecek Türk-Alman Enerji Forumu ve Türk-Alman Ekonomi ve Ticaret Komisyonu toplantılarının da somut neticeleri getireceğini hep beraber göreceğiz." şeklinde konuştu.

"Avrupa'nın bölünmüşlüğünün aşıldığı günü kutluyoruz"

Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Martin Erdmann ise, "Bugün Avrupa'nın bölünmüşlüğünün aşıldığı günü kutluyoruz.

Türkiye ile Almanya ilişkilerinin 'taşıyıcı sütununun' ekonomi, sanayi ve teknolojidir. Bu kutlamayı devlet olarak yüz yılı aşkın süredir Almanya ile çok yakın ilişkiler içinde bulunan Türkiye'de gerçekleştiriyoruz" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların sonunda Büyükelçi'nin eşi Marion Erdmann Türkçe şarkı söyleyerek resepsiyona katılan Türklere jest yaptı.

Varank\'tan Volkswagen için önemli açıklama: 700 kişi istihdam edilecek
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Varank'tan Volkswagen için önemli açıklama: 700 kişi istihdam edilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yücel: Bazı CHP'lilerin parti aleyhine çalıştığı iddiaları araştırılır ve disiplin süreci başlatılır
    19:15 CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yücel: Bazı CHP'lilerin parti aleyhine çalıştığı iddiaları araştırılır ve disiplin süreci başlatılır

    CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel, yerel seçim sürecinde bazı CHP'lilerin parti aleyhine çalıştığı iddialarına ilişkin, bu iddiaların araştırılacağını ve gerekli disiplin süreçlerinin başlatılacağını söyledi. Yücel ayrıca, İran ve İsrail arasındaki gerilime değinerek Türkiye'nin bu durumda nasıl bir strateji izleyeceğini sordu ve Türkiye'nin Orta Doğu'da gerilimi yükseltecek politikalara karşı olduğunu vurguladı. Ayrıca, emeklilere ekonomik büyümenin yansımamasını eleştiren Yücel, asgari ücretin güncellenmesi gerektiğini belirtti. Yücel, ayrıca Adalet Bakanı'nın yeni anayasa konusunda herkesin mutabık olduğunu söylemesine karşılık, CHP'nin hukukun üstünlüğüne ve demokrasiye olan bağlılığını vurguladı. Haberde ayrıca, bazı CHP'lilerin parti aleyhine çalıştığı iddialarının araştırılacağı ve disiplin sürecinin başlatılacağı ifade edildi.

  • Edirne Turizm Elçisi Bahri Dinar Hayatını Kaybetti
    19:14 Edirne Turizm Elçisi Bahri Dinar Hayatını Kaybetti

    Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğeri Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar, kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Dinar, Edirne'nin gastronomi turizmi için çalışmalar yürütmekteydi. Cenaze törenine birçok kişi katıldı.

  • Mardin ve Diyarbakır Belediye Meclislerindeki Olaylar İçin Müfettiş Görevlendirildi
    19:03 Mardin ve Diyarbakır Belediye Meclislerindeki Olaylar İçin Müfettiş Görevlendirildi

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Mardin ve Diyarbakır Belediye Meclislerinin açılışında yaşanan olaylara ilişkin mülkiye müfettişlerinin görevlendirildiğini açıkladı. Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nde İstiklal Marşı'nın okunmadığı ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Türk bayrağının kaldırıldığı iddiaları üzerine müfettişler görevlendirildi. Diyarbakır Belediyesi'nin Türk bayrağını kaldırması sosyal medyada büyük tepki çekti.

  • AYM Başkanı Zühtü Arslan: Hak eksenli yaklaşım Anayasa Mahkemesi'nde hakim paradigmadır
    18:43 AYM Başkanı Zühtü Arslan: Hak eksenli yaklaşım Anayasa Mahkemesi'nde hakim paradigmadır

    Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Zühtü Arslan, anayasa mahkemelerinin temel görevinin hak ve özgürlükleri korumak olduğunu belirterek, "Hak eksenli yorum ve yaklaşım bugün Anayasa Mahkemesinde hakim paradigmadır. Bu değişimi, dönüşümü biz hep birlikte gerçekleştirdik." dedi. AYM Yüce Divan Salonu'nda düzenlenen veda törenine Arslan'ın yanı sıra Yüksek Mahkemenin yeni Başkanı Kadir Özkaya, AYM üyeleri ve personeli katıldı.

  • İBB Başkanı İmamoğlu, 2023 Faaliyet Raporunu Meclise Sundu
    18:38 İBB Başkanı İmamoğlu, 2023 Faaliyet Raporunu Meclise Sundu

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2023 yılı faaliyet raporunu İBB Meclisine sundu. İmamoğlu, raporda yapılan yatırımları ve hizmetleri detaylı bir şekilde açıkladı. Ayrıca, İBB'nin iştirak şirketlerinin 2023 yılını karla kapattığını belirtti.

  • Niğde'de 99 ruhsatsız tabanca ele geçirildi, 1 şüpheli tutuklandı
    18:33 Niğde'de 99 ruhsatsız tabanca ele geçirildi, 1 şüpheli tutuklandı

    Niğde'de yapılan bir operasyonda, bir kamyonda yapılan aramada 99 ruhsatsız tabanca ele geçirildi ve 1 şüpheli tutuklandı. Niğde Valisi Cahit Çelik, operasyonu gerçekleştiren polislere teşekkür ederek, il genelinde kaçakçılık suçlarına yönelik çalışmaların devam ettiğini belirtti.


Advertisement