Vardiya Bizde Platformu'nun 'Sessiz Çığlık' Eylemi - Son Dakika
Güncel

Vardiya Bizde Platformu'nun 'Sessiz Çığlık' Eylemi

Vardiya Bizde Platformu üyeleri, 'Sessiz Çığlık' eylemi kapsamında vatandaşlara lokma dağıttı.

09.02.2013 17:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vardiya Bizde Platformu üyeleri, 'Sessiz Çığlık' eylemi kapsamında vatandaşlara lokma dağıttı.

Vardiya Bizde Platformu, her Cumartesi günü gerçekleştirdiği 'Sessiz Çığlık' eylemini bugün Sakarya Caddesi'nde yaptı. Eyleme eski Bakanlardan Yaşar Okuyan, yazar Nihat Genç, İşçi Partisi Ankara İl Başkanı Teoman Alver, Türkiye Gençlik Birliği Genel Başkanı İlker Yücel de destek verdi. Vardiya Bizde Platformu üyeleri, ailelerinin parçalandığını, Silahlı Kuvvetler'in tasfiye edildiğini belirterek, "Artık bizlerin ne kadar tutuklu kalıp kalmayacağı önemli değil. Bizim istediğimiz, bu tertibi hazırlayan, devletin içine sızmış bulunan çetenin ortaya çıkarılmasıdır. Bu çete devletin bekasını tehdit ediyor" dedi.

İşçi Partisi Ankara İl Başkanı Teoman Alver, yüzyıl boyunca Mustafa Kemal'in askerlerinin emperyalizme karşı savaştığını ifade etti. Alver, "Genç çocukları, anneleri, babaları, Mustafa Kemal'in askeri yaparak, kendiniz için hiç hayırlı bir şey yapmıyorsunuz. Çağımızın başında yediğiniz o balyozu tekrar kafanıza yiyeceksiniz" ifadelerini kullandı.

Türkiye Gençlik Birliği Genel Başkanı İlker Yücel ise, askerlerin teslim olmaya zorlandığını söyleyerek, şu anda da askerlerin merhamet etmeye zorlandığını savundu. "Uyuyan bir devi, iradeyi yeniden ortaya çıkardılar" diyen Yücel, Başbakan Erdoğan'ın Balyoz tutuklusu emekli Orgeneral Ergin Saygun'u ziyaret etmesinin ise yeni Anayasa ile bağdaştırılabileceğini söyledi.

Balyoz tutuklusu Albay Basri Aslan'ın eşi Nefise Aslan ise, eşinin 11 yıl PKK ile savaştığını belirterek, "Ödül olarak da 16 yıl hapis. Hapis cezası almasının nedeni de 11 nolu CD'de imzasız bir listede adının olması. Başbakan gitmiş, başkası gitmiş, bunlar bizi hiç ilgilendirmiyor. Benim çocuklarım 3 yıldır baba yolu gözlüyorlar" dedi.

Vardiya Bizde Platformu üyeleri, eylemin ardından 'Adalet öldü' diyerek Sakarya Caddesi'nde lokma dağıttı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Vardiya Bizde Platformu'nun 'Sessiz Çığlık' Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement