Türkiye Varlık Fonu Yönetimi AŞ'nin Yeni Genel Müdürü Zafer Sönmez kimdir? - Son Dakika
Güncel

Türkiye Varlık Fonu Yönetimi AŞ'nin Yeni Genel Müdürü Zafer Sönmez kimdir?

Türkiye Varlık Fonu Yönetimi AŞ\'nin Yeni Genel Müdürü Zafer Sönmez kimdir?

Resmi Gazete'de yayımlanan Türkiye Varlık Fonu Yönetimi A.Ş. Yönetim Kurulu üyeleri ile Genel Müdürü'nün atanmasına ilişkin Cumhurbaşkanı kararı sonrası yönetim kurulu üyelerinden Zafer Sönmez merak konusu oldu. Peki, Zafer Sönmez kimdir?

12.09.2018 12:11  Güncelleme: 11:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Varlık Fonu Yönetimi Anonim Şirketinin yeni Yönetim Kurulu Başkanı olurken, Başkanvekili, Hazine ve Maliye Bakanı oldu. En merak edilen isimlerden biri ise Genel Müdürlüğe atanan Zafer Sönmez oldu. Peki, Zafer Sönmez kimdir?

ZAFER SÖNMEZ KİMDİR?

Zafer Sönmez, 1974'te Düzce'de dünyaya geldi. Üniversite eğitimini İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde tamamladı.

Türkiye Varlık Fonu Yönetimi AŞ'nin Yeni Genel Müdürü Zafer Sönmez kimdir?

KARİYERİ

Kariyerine Interbank'ta Denetim Departmanı'nda başlayan Zafer Sönmez, sonrasında Dışbank'ta Yönetici Müfettişliği yapmıştır. Krediler Yöneticisi ve Asya Kurumsal Şubesinde de yöneticilik yapan Sönmez, sırasıyla MNG Bank'ta Pazarlama Yöneticiliği, ABN AMRO Bank'ta Kredi Portföy Yönetimi İkinci Başkan Yardımcısı ve Kurumsal Müşteriler Başkan Yardımcısı görevlerinde bulunmuştur. Acıbadem Sigorta'da Kıdemlı Başkan Yardımcılığı olarak da görev yapan Sönmez, Khazanah'a katılımadan önce, Kurumsal Müşteriler Direktörü olarak Royal Bank of Scotland'da çalışıyordu.

Türkiye Varlık Fonu Yönetimi AŞ'nin Yeni Genel Müdürü Zafer Sönmez kimdir?

2012 – 2012 yıllarında Khazanah Nasional Berhad'da Türkiye, Orta Doğu ve Orta Asya'dan sorumlu başkan yardımcısı olarak görev yapmıştır. Ayrıca, 2017 yılından itibaren Khazanah Afrika operasyonlarını yöneten Sönmez'in başarılı kariyeri dikkat çekiyor.

Zafer Sönmez, 12 Eylül 2018 tarihli, 2018/163 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Türkiye Varlık Fonu A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeliği'ne ve Genel Müdürlüğüne atandı.

Zafer Sönmez evli ve 1 çocuk babasıdır.

Son Dakika Güncel Türkiye Varlık Fonu Yönetimi AŞ'nin Yeni Genel Müdürü Zafer Sönmez kimdir? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement