Vasip Şahin: Kültür ve Turizm Müdürlerimiz Biraz da 'Kültür' ile İlgilensinler - Son Dakika
Güncel

Vasip Şahin: Kültür ve Turizm Müdürlerimiz Biraz da 'Kültür' ile İlgilensinler

Vasip Şahin: Kültür ve Turizm Müdürlerimiz Biraz da \'Kültür\' ile İlgilensinler

SULTANBEYLİ'de 'Hamidiye Halk Kütüphanesi'nin açılışında konuşan İstanbul Valisi Vasip Şahin, "Hep şunu söylüyorum; Kültür ve Turizm Müdürlerimiz biraz da 'kültür' ile ilgilensinler.

15.11.2017 17:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SULTANBEYLİ'de  'Hamidiye Halk Kütüphanesi'nin açılışında konuşan İstanbul Valisi Vasip Şahin, "Hep şunu söylüyorum; Kültür ve Turizm Müdürlerimiz biraz da 'kültür' ile ilgilensinler. Hep 'turizm' tarafına ağırlık veriyorlar, kültür tarafı ihmal ediliyor" dedi.

Vasip Şahin, Sultanbeyli Belediyesi'nin tahsis ettiği binada İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından açılan 'Hamidiye Halk Kütüphanesi'nin açılış törenine katıldı. Vali Şahin'in yanı sıra törende İl Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz, Sultanbeyli Kaymakamı Metin Kubilay, Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin ile muhtarlar, mahalle sakinleri ve çeşitli okullardan gelen öğrenciler de hazır bulundu.

"SULTANBEYLİ'DE KÜTÜPHANELERDE KİTAPLA İLGİLİ MİLYONLARI KONUŞACAĞIZ"

Açılışta konuşan Vasip Şahin, kütüphanelerin sadece öğrenciler için değil genç-yaşlı, kadın-erkek herkese hizmet edeceğini ve bu şekilde kullanılmasını da canı gönülden arzu ettiklerini söyledi. Açılışı yapılan kütüphane ile Sultanbeyli'de açılan kütüphane sayısının 6'ya yükseldiğini kaydeden Şahin bunun yeterli olmadığını belirterek, "Bundan sonra inşallah kartopu gibi hızla büyüyerek Sultanbeyli'de kütüphanelerde kitapla ilgili milyonları konuşacağız" diye konuştu.

"HEP TURİZM TARAFINA AĞIRLIK VERİYORLAR"

Vali Şahin, kütüphanenin hayata geçmesindeki katkılarından dolayı Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin'ne ve kütüphanelerin hayata geçirilerek sayısının artırılması konusundaki çalışmalarından ötürü de İl Kültür ve Turim Müdürü Coşkun Yılmaz'a teşekkürlerini sundu. Şahin, "Hep şunu söylüyorum; Kültür ve Turizm Müdürlerimiz biraz da 'kültür' ile ilgilensinler. Hep 'turizm' tarafına ağırlık veriyorlar, kültür tarafı ihmal ediliyor" dedi.

"CİDDİ BİR SEFERBERELİK İÇERİSİNDE"

Vasip Şahin şunları söyledi:

Geleceğe taşıyan onun ayakta durmasını sağlayan birisi eğitim diğeri kültürdür. Öbürleri bunun üzerine kurulan üst yapıdır. Eğitim ve kültür olmadan medeniyet kuramazsınız. Medeniyet olmadan da zengin, güçlü bir devlet kurmanız mümkün değildir. Türkiye bu konuda ciddi bir gayret içerisinde gerek hükümetimiz gerek devletimiz gerek yerel idarelerimiz ciddi bir seferberlik içerisindedir.

Konuşmaların ardından Vasip Şahin, protokol üyeleri ve öğrencilerle birlikte açılış kurdelesini kesti. Daha sonra ise Şahin ve beraberindekiler, kütüphaneyi gezerek görevlilerden bilgi aldı.

- İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Vasip Şahin: Kültür ve Turizm Müdürlerimiz Biraz da 'Kültür' ile İlgilensinler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement