Vaski Yeni Yönetim Anlayışıyla Vatandaşın Güvenini Kazandı - Son Dakika
Güncel

Vaski Yeni Yönetim Anlayışıyla Vatandaşın Güvenini Kazandı

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürü Ali Tekataş, kuruma önceki yıllarda sorunları çözülmediği için küsen, sırtını dönen vatandaşların, yeni yönetimde tekrar yüzünü kuruma döndüğünü belirtti.

17.04.2018 14:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürü Ali Tekataş, kuruma önceki yıllarda sorunları çözülmediği için küsen, sırtını dönen vatandaşların, yeni yönetimde tekrar yüzünü kuruma döndüğünü belirtti.

Tekataş, yaptığı yazılı açıklamada, son zamanlarda görevlendirme yapılan belediyelerin hizmetlerini gölgelemek amacıyla asılsız iddiaların ortaya atıldığına işaret etti.

Vatandaşlara en iyi hizmeti sundukça bazı kesimlerin iftiralarının da arttığını dile getiren Tekataş, Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu'nun öncülüğünde hizmetlerinin hız kesmeden devam ettiğini aktardı.

VASKİ'nin yeni dönemde kurumsal yapıya önem veren, bu yolda büyük mesafeler kateden, hizmetleriyle her ilçeye, her mahalleye damgasını vuran, halkla iç içe geçen bir kurum haline geldiğini ifade eden Tekataş, şunları kaydetti:

"VASKİ isminin bile halkta bir karşılığı bulunmuyordu. Halkın en basit bir işi bile talep ettiğinde muhatap bulamadığı, defalarca gidip gelmek zorunda kaldığı VASKİ, kayyum ile yeniden asıl kimliğine kavuşturularak halka gerçek hizmeti vermeye başladı. Şimdiye kadar halkın önüne konulan engelleri, zorlukları bir bir kaldırıyoruz. Kurumumuza sorunları çözülmediği için küsen, sırtını dönen vatandaşlar, kayyum ile tekrar yüzünü kuruma dönmüş ve işlerinin nasıl kısa sürede halledildiğini müşahede etmiştir. Bundan sonra da aynı ruh, azim ve kararlılıkla hizmet kervanı yoluna devam edecektir. VASKİ'nin kurumsallaşması adına tarihi adımlar atıldı. Bir talebi için kuruma gelenlerin işlerinin çözülmediği için defalarca kurumun yolunu aşındırdığı bir dönemden bugünlere gelindi."

Suya zam yok

Tektaş, bazı çevrelerin kasıtlı olarak "Van'da Türkiye'nin en pahalı suyu içiliyor" şeklinde yaydıkları söylentilerin gerçeği yansıtmadığını da belirterek, şunları aktardı:

"Van, Türkiye'de kaynak suyu kullanan ender illerden biridir. Yapılan araştırmaya göre Büyükşehir Belediyeleri Su ve Kanalizasyon İdareleri ile kıyaslandığında Van'ın meskenlerde en ucuz suyu halka verdiği tespit edilmiştir. Şu anda Van Su ve Kanalizasyon İdaresi yürürlükte olan karara göre meskenlerde suyu metreküp fiyatı 2 lira 20 kuruşla ücretlendirmektedir. Kısa bir araştırma yapıldığında diğer su ve kanalizasyon idareleri içinde VASKİ'nin en ucuz suyu kullandığı görülecektir. Van'da yaklaşık 1,5 yıldır suya zam gelmediği gibi bundan sonra da zam yapılması düşünülmemektedir. Zam yapılmadığı gibi ayrıca eğitim kurumları içinde indirim uygulanmıştır. İnşaat katılım payları içinde aynı şekilde indirim uygulanarak, Van ekonomisinin gelişiminin önü açılmıştır."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Vaski Yeni Yönetim Anlayışıyla Vatandaşın Güvenini Kazandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement