Vatan İçin Candan Geçen Kadınlarımız" Programı - Son Dakika
Güncel

Vatan İçin Candan Geçen Kadınlarımız" Programı

Vatan İçin Candan Geçen Kadınlarımız" Programı

Konya'da düzenlenen "Vatan için candan geçen kadınlarımız" adlı programda, şehit eşi ve annelerine "Yılın Kadını-Annesi" ödülü verildi.

09.03.2019 15:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'da düzenlenen "Vatan için candan geçen kadınlarımız" adlı programda, şehit eşi ve annelerine "Yılın Kadını-Annesi" ödülü verildi.

Büyükşehir Belediyesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği tarafından Selçuklu Kongre Merkezi'nde düzenlenen, vatan için fedakarlık yapanların anlatıldığı programda, şehit ve gazilerin eş ve annelerine, "Yılın Kadını-Annesi" payesi takdim edildi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, programda yaptığı konuşmada, vatan için emek veren ve canından geçen tüm kadınlara minnetle andığını dile getirdi.

Böyle fedakar kadınların sadece bir gün değil, her gün anılması gerektiğini vurgulayan Usta, "Üreten, çalışan ve emek veren, ülkemize değer katmak adına büyük bir çabanın ve emeğin içerisinde olan hanımefendiler olarak karşınızdayız. Bu vatana, bayrağa ve millete canını vermekten bir adım bile geri durmayan, tarih boyunca emek ve canını veren pek çok hanımefendinin ruhlarının şad olmasını ve mekanlarının cennet olmasını diliyorum." diye konuştu.

"Her gün kadınlar başımızın tacıdır"

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kalaycı ise Türk kültüründe kadınlara verilen değerin bir günle sınırlı olmadığına dikkati çekerek, "Bizim için her gün kadınlar başımızın tacıdır. İnancımızda da kültürümüzde de kadının ayrı bir yeri vardır. 'Annelerin ayaklarının altı cennet bahçelerinden bir bahçedir' diyen Yüce Peygamberimizdir. Yine kültürümüzde çok değişik örnekler vardır. Merhum Neşet Ertaş da 'kadınlarımız insandır, biz ise insanoğlu' diyor." ifadesini kullandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ise vatan, ezan, bayrak, istiklal ve istikbal uğruna sevdiklerini toprağa veren şehit yakınlarının her zaman yanında olduklarını belirtti.

Şehit eş ve annelerine "Yılın Kadını" payesi verildi

Konuşmaların ardından Şehit Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Çizmeci'nin eşi Emine Çizmeci, Şehit Jandarma Kıdemli Üstçavuş İbrahim Altuntaş'ın annesi Elmas Altuntaş, merhum gazi Ömer Çay'ın eşi Havva Çay ve şehit Ayhan Avcu'nun eşi Zahide Avcu'ya "Yılın Kadını-Annesi" payesi takdim edildi.

Programa, Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman, İl Jandarma Komutanı Ercan Yaşin, AK Parti İl Başkanı Hasan Angı, MHP İl Başkanı Murat Çiçek, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Mustafa Işık, şehit aileleri ve yakınları katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Vatan İçin Candan Geçen Kadınlarımız' Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi
    07:09 Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi

    Valve, yıllardır merakla beklenen Counter-Strike 2'yi Eylül 2023'te piyasaya sürdü. Ancak oyuncular, hile kullanımının hala yaygın olduğunu ve Valve'ın bu sorunu çözemediğini belirtiyor. Counter-Strike 2'nin Anti-Hile sistemine rağmen duvar arkasını görme ve otomatik nişan alma gibi hilelerin hala sıkça kullanıldığı söyleniyor. Valve'ın bu konuda nasıl bir adım atacağı merak konusu.

  • Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı
    04:23 Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı

    Düzce'de ticari taksi, aynı istikamette giden motosiklete çarptı. Motosiklet sürücüsü, motosiklette yolcu konumunda bulunan yaralı kız arkadaşını ambulansa binerken bir an olsun yalnız bırakmadı. Kaza sonucunda 2 kişi yaralandı.

  • Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı
    04:17 Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı

    Düzce'de meydana gelen kaza sonucu ticari taksi ile motosiklet çarpıştı. Motosiklette yolcu olarak bulunan kız arkadaşı yaralanan sürücü, ambulansa binerken onu yalnız bırakmadı. Kaza sonrası yol trafiğe kapatılırken, inceleme başlatıldı.

  • Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı
    03:34 Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı

    Avustralya'nın Sydney kentinde bir kiliseye düzenlenen saldırıda piskopos dahil en az 4 kişi bıçaklandı. Polis, saldırganın gözaltına alındığını ve olayı bir 'terörist eylem' olarak değerlendirdiklerini açıkladı. Saldırının ardından kilisenin dışında toplanan yüzlerce kişi, saldırganın kendilerine verilmesini talep etti ve polisle çatıştı. İki polis yaralandı ve 20 polis aracı hasar gördü. Yaralıların hayati tehlikesi olmadığı bildirildi. Saldırının kişisel bir eylem olduğu belirtilirken, olaylar birbiriyle bağlantılı değil. Kilise saldırısının ardından güvenlik önlemleri alındı.

  • Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti
    03:25 Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti

    Uludere ilçesinde meydana gelen kazada, Ferhat Bilen'in kullandığı hafif ticari araç dereye düştü. İtfaiye ekipleri tarafından araçtan çıkarılan Abdulkerim Babat, Melek Soylu, Haşim Babat ve Sevim Demircioğlu hayatını kaybetti. Sevim Demircioğlu ise tedavi altına alındı.


Advertisement