Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Gültekin - Son Dakika
Politika

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Gültekin

Görüntü Dökümü : Basın toplantısından detaylar Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Gültekin'in açıklaması Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Gültekin: "12 Eylül rejimine karşı olanlar, yüzde 10 barajını Meclis'te 276 oyu bir araya getirip bunu değiştirebilirler ama hiçbirisinin böyle bir derdi ve sıkıntısı yok" Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bedri Gültekin, "12 Eylül rejimine karşı olanlar, yüzde 10 barajını, Meclis'te 276 oyu bir araya getirip bunu değiştirebilirler ama hiçbirisinin böyle bir derdi ve sıkıntısı yok" dedi.

30.01.2016 16:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Görüntü Dökümü :

Basın toplantısından detaylar

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Gültekin'in açıklaması Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Gültekin:

"12 Eylül rejimine karşı olanlar, yüzde 10 barajını Meclis'te 276 oyu bir araya getirip bunu değiştirebilirler ama hiçbirisinin böyle bir derdi ve sıkıntısı yok"

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bedri Gültekin, "12 Eylül rejimine karşı olanlar, yüzde 10 barajını, Meclis'te 276 oyu bir araya getirip bunu değiştirebilirler ama hiçbirisinin böyle bir derdi ve sıkıntısı yok" dedi.

Gültekin, bir kitap evinde düzenlediği basın toplantısında, anayasanın 100'den fazla maddesinin değişikliğe uğradığına işaret ederek bu değişikliklerin büyük çoğunluğunun da Meclisteki mevcut partilerce yapıldığını kaydetti.

Gültekin, 2010'da "yeni bir anayasa" söylemiyle referandumda kampanya yürütüldüğünü hatırlatarak şunları söyledi:

"Sistem partilerinin hiçbirisinin gerçekte 12 Eylül Anayasası ile bir sorunları yok. Bunu değiştirmek için 367 oy da gerekmiyor. Bir yasal düzenlemedir. 12 Eylül rejimine karşı olanlar, yüzde 10 barajını, Meclis'te 276 oyu bir araya getirip bunu değiştirebilirler ama hiçbirisinin böyle bir derdi ve sıkıntısı yok. Hepsi, o yüzde 10 barajının arkasına saklanıyorlar, iktidarlarını o yüzde 10 barajına borçlu durumdalar ve değiştirmeyi akıllarından bile geçirmiyorlar. Gerçek duruşları ve tutumları bu olduğu halde şimdi 12 Eylül Anayasası'ndan kurtulmak aldatmasının arkasına sığınarak Türkiye'yi bambaşka bir yere götürmek istiyorlar. Yapmak istedikleri bütün değişiklikleri, başkanlık düzenlemesiyle taçlandırmak, bunun peşindeler. İşte yeni anayasanın amacı bu."

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Gültekin
Kaynak: AA

Son Dakika Politika Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Gültekin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement