Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Gültekin Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Gültekin Açıklaması

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Gültekin Açıklaması

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bedri Gültekin, "Türkiye'nin yapması gereken iş, aynen Rusya ve İran ile yaptığı gibi, Suriye ile de el sıkışmasıdır.

07.09.2016 16:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bedri Gültekin, " Türkiye'nin yapması gereken iş, aynen Rusya ve İran ile yaptığı gibi, Suriye ile de el sıkışmasıdır." dedi.

Gültekin, Şanlıurfa'da partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin Suriye'ye girmesiyle ABD ile karşı karşıya kaldığını belirterek, "Amerika çocuk oyuncağı değildir ve askeri bakımdan hala dünyanın bir numaralı gücüdür. Önümüzde Amerika'nın alt edilmesi gibi bir sorun var." ifadesini kullandı.

Gültekin, "Türkiye komşularıyla birleştiği zaman Türkiye, Rusya, İran, Irak, Suriye ve Lübnan arasında bir güvenlik iş birliği tesis edildiği zaman bu güç ABD'yi alt eder. Bu gücün karşısına Amerika çıkmaya cesaret edemez. O zaman tasını tarağını toplayıp, bu bölgeyi terk edecektir ve bu bölge huzura kavuşacaktır." diye konuştu.

"Türkiye'nin yapması gereken iş, aynen Rusya ve İran ile yaptığı gibi Suriye ile el sıkışmasıdır." diyen Gültekin, "Eğer kendi varlığını, güvenliğine yönelik tehdide karşı gereken önlemi almak istiyorsa. Bu yönde birtakım hazırlıkların olduğunu ve adımlar atılacağını da biliyoruz. Ama bir an evvel bu adımların atılması gerekiyor. Adım atılmasının geciktiği her gün Türkiye'nin ödeyeceği bedelin daha fazla artması anlamına gelir." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Gültekin Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement