Vatan Partisi Heyeti Mahmud Ahmedinejad ile Görüştü - Son Dakika
Güncel

Vatan Partisi Heyeti Mahmud Ahmedinejad ile Görüştü

Vatan Partisi Heyeti Mahmud Ahmedinejad ile Görüştü

Vatan Partisi Uluslararası İlişkiler Bürosu Başkanı İsmail Hakkı Pekin'in başkanlığındaki heyet İran'da temaslarda bulundu.

28.04.2015 12:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vatan Partisi Uluslararası İlişkiler Bürosu Başkanı İsmail Hakkı Pekin'in başkanlığındaki heyet İran'da temaslarda bulundu. Heyet ilk ziyaretini İran eski Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad ile gerçekleştirdi. Ahmedinejad'ın başkent Tahran'da bulunan çalışma ofisinde gerçekleşen görüşmede karşılıklı dayanışma ve dostluk mesajları iletildi.

Vatan Partisi'nden yapılan yazılı açıklamada, yapılan görüşmede, Batı Asya Birliği fikrinin hayata geçirilmesi anlamında 7 Ülke 7 Deniz Projesi için siyasi, diplomatik, ekonomik kültürel alanlarda somut adımlar atılmasına karar verildiği duyuruldu.

Açıklamada Mahmud Ahmedinejad 'Burada bacılarımı ve kardeşlerimi ağırlıyorum ve bundan büyük mutluluk duyuyorum' dediği belirtildi.

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Pekin, bölgesel işbirliğini geliştirmek amacı ile İran'da bulunduklarını ifade etti.

Yedi Ülke Yedi Deniz Projesi ile bölgeye barışın geleceğini vurgulayan Pekin, Vatan Partisi'nin Meclis'e girmesi ile birlikte bölge barışı için yapacakları ilk işin Batı Asya Birliği'ni kurmak olacağını ifade etti. Pekin, Ticareti dolar hükümdarlığından kurtarmak ve milli paralarımızla ticareti geliştirmek öncelikli hedefimizdir dedi. Heyet üyelerinden genel başkan yardımcısı, eski TBMM Başkan Vekili Hasan Korkmazcan ise antiemperyalist mücadeleyi kurumsallaştırmak adına bölge ülkelerinin parlamenterlerinin oluşturacağı bir 'Parlamenterler Birliği' kurulmasını önerdiği belirtildi.

AHMEDİNEJAD SORUNLARI ÇÖZECEK TEK ANAKTAR TÜRKİYE VE İRAN BİRLİKTELİĞİDİR

Yapılan yazılı açıklamada İran Eski Cumhurbaşkanı Ahmedinejad'ın şu konuşmayı yaptığı vurgulandı Emperyalistler bugün bölgemizde özellikle Türkiye ve İran'da oyunlar oynuyor, bu oyunlar karşısında herkes kendi başına hareket ederse başarılı olamaz. O yüzden bölge birliği çok önemli. 7 Ülke 7 Deniz Projesi gerçekleşirse inanın hiç kimseye ihtiyacımız kalmaz. Burada birleşmenin ana amacı aynı zamanda milletlerin kalkınması, büyümesi ve emperyalizme karşı mücadele etmesidir. 7 ülke bir tarafa dursun bu dünyanın birleşmesini sağlar. Dünyada yaşayan 7 milyar insanın neredeyse tamamı adalet ve barış isteyen insanlardır. Ama emperyalistler bu 7 milyar insanın üzerinde cunta kurmaya çalışıyor. Bizim sözlerimiz ve amacımız bu 7 milyar insanı birleştirmek üzerine kurulmalı. Bence Batı Asya Birliği'nde temel sloganımız 'Adalet, barış ve dostluk istiyoruz' olmalı ve bu sloganla emperyalizme karşı mücadele edilmelidir. Burada öncü gücü İran ve Türkiye'nin oluşturacağını düşünüyorum.

Sorunları çözebilecek tek anahtar Türkiye ve İran'ın birlikteliği ama rakip olarak değil kardeş olarak. Bu işbirliğini ne kadar çabuk yaparsak birlik inşaaları kolaylaşır. Ama geciktirirsek zorlaşır. Çünkü emperyalistler aramıza nifak sokmaya çalışıyorlar ve birlik kurulmazsa amaçlarına ulaşabilirler. Fakat halklar bu birliktelik ile iki ülke arasına sokulmak istenen nifaka izin vermeyecek. Kurmak istedikleri sahne bozulacak. Milletlerin egemenliği kendi ellerinde olacak. Bu uzun vadeli bir mücadele de olabilir ama biz buna hazırız. Hayatımızı bu mücadeleye adadık. Mesajımız bütün milletler arasında kardeşliktir.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Vatan Partisi Heyeti Mahmud Ahmedinejad ile Görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

  • Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı
    02:26 Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı

    Uşak'ın Fatih Mahallesi'nde meydana gelen kazada, minibüs ile hafif ticari araç çarpıştı. Kazada karı koca yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Yaralıların durumu iyi olduğu belirtilirken, polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık
    01:57 Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık

    Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar, Fenerbahçe ile oynadıkları zorlu maçta dayanma güçlerini sonuna kadar kullandıklarını belirterek, penaltı atışlarına kalmasının futbolcuların becerisine bağlı olduğunu söyledi. Mendilibar ayrıca, Avrupa kupalarında yarı finale kalmanın kendisini şanslı hissettirdiğini ve penaltılara bakmadığını ifade etti.

  • Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem
    01:09 Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem, çevre illerde de hissedildi. Depremde can kaybı olup olmadığı henüz bilinmiyor.

  • Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar
    01:09 Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar

    Epic Games Store, her hafta ücretsiz oyunlar vermeye devam ediyor. Bu hafta ise strateji ve macera türündeki The Big Con ve Town of Salem 2 oyunları ücretsiz olarak sunulacak. Town of Salem 2, arkadaşlarınızla birlikte oynayabileceğiniz bir sosyal dedektiflik yapımı olarak öne çıkıyor. The Big Con ise Ali isimli bir karakterin hikayesini anlatıyor. Oyunları ücretsiz olarak almak için Epic Games Store'un web sitesine veya masaüstü uygulamasına giriş yapmanız yeterli.

  • Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri
    01:09 Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri

    Tecno, Camon 30 serisinin yeni modeli olan Camon 30 Premier 5G'yi piyasaya sürdü. Camon 30 Premier, şık tasarımı ve özellikleri ile dikkat çekiyor. 6,77 inç LTPO AMOLED ekran, 120Hz yenileme hızı, 50 Megapiksel selfie kamerası, MediaTek Dimensity 8200 işlemci, 12GB RAM, 512GB depolama alanı, 5000 mAh pil ve 70W hızlı şarj desteği gibi özelliklere sahip olan cihaz, silver ve black renk seçenekleri ile sunulacak.


Advertisement