Türkiye, İdlib'deki saldırı sonrası tek yürek oldu! Vatandaşlar Mehmetçik'e destek için toplandı - Son Dakika
Güncel

Türkiye, İdlib'deki saldırı sonrası tek yürek oldu! Vatandaşlar Mehmetçik'e destek için toplandı

Suriye'nin İdlib kentinde Esed rejiminin düzenlediği hava saldırısı sonucu 33 askerimizin şehit olduğunun açıklanmasının ardından Türkiye adeta tek yürek oldu. Isparta, Çorum ve Nevşehir'de vatandaşlar kahraman Mehmetçik'e destek için toplandı, çeşitli sloganlarla Esed rejimi ve Rusya'yı protesto etti.

28.02.2020 04:49  Güncelleme: 06:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye, İdlib'den gelen acı haberle sarsıldı. Rusya destekli Esed rejiminin düzenlediği hava saldırısında 33 kahraman askerimiz şehit oldu, 32 askerimiz de yaralandı. Hatay Valisi Rahmi Doğan'ın şehit haberini açıklamasının ardından siyaset, futbol dünyası ve ünlü isimler başta olmak üzere tüm Türkiye bu zor anında Mehmetçik'in yanında oldu ve destek paylaşımlarında bulundu.

Saldırı sonrası bazı illerde de vatandaşlar, saldırı sonrası kahraman Mehmetçik'e destek olmak için toplandı, çeşitli sloganlarla Esed rejimi ve Rusya'yı protesto etti.

ISPARTA'DA VATANDAŞLAR MEHMETÇİK'E DESTEK VERDİ

Isparta'da vatandaşlar, İdlib'de saldırıları önlemek, Türkiye'nin hudut güvenliğini sağlamak, göçü ve insanlık dramını engellemek amacıyla bölgede bulunan Mehmetçik'e destek verdi.

Şehit ve gazi yakınları ile bazı vatandaşlar, kentteki 15 Temmuz ve Şehitler Meydanı'nda ellerinde Türk bayraklarıyla bir araya gelerek İstiklal Marşı okudu.

Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Türk milletinin bugüne kadar tek şehidinin kanını yerde bırakmadığını söyledi.

Vatandaşların sakin olması gerektiğini belirten Seymenoğlu, "Hep beraber hareket edeceğiz. Her il, her ilçe farklı düşünür farklı hareket ederse Allah korusun o sıkıntı. Sakin olmak lazım, aşırıya kaçarak insanları da sıkıntıya sokmamak lazım." diye konuştu.

Tüm siyasi partilerin aynı noktada buluştuğunu vurgulayan Seymenoğlu, "Eninde sonunda bunu başaracağız. Sakin olmak lazım, çevremizde bulunan aramızda bulunanlardan provokatörlüğe yaklaşanlar olabilir. Bugün siyaset günü değil, bugün birlik beraberlik zamanı cepheye destek verme zamanı. Milletimizin başı sağ olsun, yaralılarımız var Allah onlara şifa versin." ifadelerini kullandı.

Türkiye, İdlib'deki saldırı sonrası tek yürek oldu! Vatandaşlar Mehmetçik'e destek için toplandı

ÇORUM'DA VATANDAŞLAR DESTEK İÇİN JANDARMAYA YÜRÜDÜ

Suriye'nin İdlib kentinde rejim kuvvetleri tarafından Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarına düzenlenen saldırı sonrasında vatandaşlar destek için İl Jandarma Komutanlığına yürüdü.

Ellerinde Türk bayraklarıyla İl Jandarma Komutanlığına yürüyen bir grup vatandaş "Şehitler ölmez, vatan bölünmez, Yansın Suriye, yıkılsın İdlib" sloganları attı. Jandarma önünde toplanan vatandaşlar, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. İlhan Uzunoğlu ile görüştü. 29 şehidin verildiği hain saldırıyı kınayan vatandaşlar, her Mehmetçiğin yanında olduklarını açıkladı. İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. İlhan Uzunoğlu da, "Acımız büyük. Bu millet var olduğu bu müddetçe bu millet bunları da aşar" dedi.

Türkiye, İdlib'deki saldırı sonrası tek yürek oldu! Vatandaşlar Mehmetçik'e destek için toplandı

NEVŞEHİR'DE VATANDAŞLAR MEHMETÇİK İÇİN TOPLANDI

İdlib'te Esed rejimi tarafından 22 askerimizin şehit edildiği açıklamasının ardından Nevşehir'de vatandaşlar Atatürk Bulvarı'nda toplandı.

İdlib'te Esed rejimi tarafından 22 askerimizin şehit edildiği haberinin açıklanmasının ardından Nevşehir'de halk otobüsü şoförleri ve vatandaşlar Mehmetçiğe destek vermek amacıyla Atatürk Bulvarı'nda toplandı. Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı ve İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay tarafından ikna edilen vatandaşlar olaysız bir şekilde ayrıldı. Sessizce dağılan grup daha sonra konvoy yaparak Nevşehir İl Jandarma Komutanlığı önünde toplandı. Burada "En büyük asker bizim asker, Ya Allah Bismillah" sloganları atan vatandaşlar İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Hüsamettin Erol ve Emniyet Müdürü Mehmet Artunay ile görüşmelerinin ardından dağıldı.

Türkiye, İdlib'deki saldırı sonrası tek yürek oldu! Vatandaşlar Mehmetçik'e destek için toplandı

İl Jandarma Komutanlığı önünde vatandaşların toplanmasıyla birlikte Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, AK Parti İl Başkanı Mustafa Rauf Yanar, İl Genel Meclis Başkanı Gürbüz Dinç'te hazır bulundu.

RUSYA'NIN İSTANBUL BAŞKONSOLOSLUĞU ÖNÜNDE PROTESTO

Rusya'nın İstanbul Başkonsolosluğu önünde toplanan grup, İdlib'deki saldırıyı protesto etti. Beyoğlu İstiklal Caddesi'ndeki Rusya'nın İstanbul Başkonsolosluğu önünde toplanan grup, "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Mehmetçiğe uzanan eller kırılsın", "Katil Rusya, katil Putin", "Katil Putin hesap verecek", "Şehitlerin hesabı sorulacak", "Suriye Rusya'ya mezar olacak" sloganları attı.

Grup adına açıklama yapan Prof. Dr. Sezgin Çelik, İdlib'deki saldırı sonucu şehitlerin ve yaralı askerlerin bulunduğunu belirtti.

"KAHPE DÜŞMANLAR TEPELENMEDİKÇE GÖNLÜMÜZ FEHRAHLAMAYACAK"

Bütün dünyanın yapılan saldırının arkasında Rusya ve rejim güçlerinin olduğunu bildiğini dile getiren Çelik, şöyle devam etti:

"Bu mübarek gecede yağan yağmur yüreğimizi ferahlatmaya yetmiyor, yetmeyecek. Mehmetçiğimize kasteden kahpe düşmanlar tepelenmedikçe gönlümüz ferahlamayacak. Türk'e düşmanlık etmenin bedelini ödemeyeceğinizi mi sanıyorsunuz? İşte buradayız. Sizin işlediğiniz insanlık suçlarının karşısında, mazlumların yanındayız. Ey zalim Rusya ve zalim Esad, tarih boyunca adaletin kılıcı olmuş Türk Milleti'nin kahredici gazabını bekleyin. Mübarek üç ayların hürmetine Allah ordumuzu muzaffer kılsın. Allah gazamızı mübarek eylesin."

Türkiye, İdlib'deki saldırı sonrası tek yürek oldu! Vatandaşlar Mehmetçik'e destek için toplandı

Grubun başkonsolosluk önünde bekleyişi sürüyor. Öte yandan polis ekipleri başkonsolosluk çevresinde güvenlik önlemi aldı. Demir bariyerlerle çevrilen başkonsolosluk çevresinde çevik kuvvet polisleri de bekliyor. Ayrıca 1 tane TOMA'da konsolosluk önünde hazır bekletiliyor.

Türkiye, İdlib\'deki saldırı sonrası tek yürek oldu! Vatandaşlar Mehmetçik\'e destek için toplandı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye, İdlib'deki saldırı sonrası tek yürek oldu! Vatandaşlar Mehmetçik'e destek için toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement