Vatandaşlar tezgahlarda hamsinin bollaşması için gün sayıyor - Son Dakika
Güncel

Vatandaşlar tezgahlarda hamsinin bollaşması için gün sayıyor

Vatandaşlar tezgahlarda hamsinin bollaşması için gün sayıyor Kocaeli'de vatandaşlar, hamsiyi bol bol tüketebilmek için denizlerde ve tezgahlarda bollaşarak fiyatlarının iyice düşmesi için gün sayıyor.

20.09.2020 09:47  Güncelleme: 10:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vatandaşlar tezgahlarda hamsinin bollaşması için gün sayıyor

KOCAELİ - Kocaeli'de vatandaşlar, hamsiyi bol bol tüketebilmek için denizlerde ve tezgahlarda bollaşarak fiyatlarının iyice düşmesi için gün sayıyor.

Denizlerde av sezonunun açılmasının ardından tezgahlarda balık bolluğu yaşanıyor. Tezgahlarda balık çeşitleri artarken, fiyatlar da yaz sezonuna oranla düşüş gösteriyor. Ancak havalar yeterince soğumadığı için hamsiler denizlerden çok fazla çıkmıyor. Denizlerden bu dönemde en çok palamut çıkarken, vatandaşlar havaların biraz daha soğuyup hamsinin bollaşması ve fiyatlarının biraz daha düşmesi için gün sayıyor.

"Şu anda hamsi biraz yüksek seyrediyor"

Yaz sezonuyla kış sezonunu kıyaslandığı zaman balık fiyatlarında 15 lira, 20 lira bir düşüş olduğunu söyleyen balıkçı Samet Balcı, "Ama şu anda hamsi biraz yüksek seyrediyor. O da hem taze, günlük olması hem de şu anda denizden az çıkması biraz hamsinin fiyatını yüksek tutuyor. Ama diğer palamut olsun, istavrit olsun, barbun olsun bu tür fiyatların şu anda fiyatları düşük. Yani günlük denizden çıkan balıkların fiyatları bir hayli düşük" dedi.

"Hem fiyatları düşecektir hem de bollanacaktır"

Sezon yeni açıldığı için palamutçuluğun daha bol olduğunu belirten Balcı, "Eğer palamut çok bol olursa hamsi az olur, hamsi bol olursa palamut az olur. Bu hep denizin dengesiyle alakalı bir şeydir. Ama hamsi de ilerleyen zamanlarda hem havaların soğuması hem de rüzgarlı havaların yumuşamasıyla birlikte de hamsi de hem fiyatları düşecektir hem de bollanacaktır. Şu anda Kocaeli bölgesinde tüm balık fiyatlarını gez 10 liraya, 15 liraya bile hamsi bulabilirsin. Ama onlar pazarcıların sattığı balıklardır, yani ikinci, üçüncü kalite balıklardır. Dolapta beklemiş, buzluktan çıkmış balıklardır. Ama günlük, taze iyi bir hamsi yiyeceğim diyorsan kilosu 35-40 lira olarak seyrediyor" diye konuştu.

"Vatandaşların en çok tercih ettikleri balıklar hamsi, istavrit, palamut, çinekop, mezgit"

Tezgahlardaki balık fiyatlarını aktaran Balcı, "Bugün 600-700 gram palamutlarımızın tanesi 15 lira. Hamsimizin kilosu 40 lira. İstavritin kilosu 30 lira. Mezgitin kilosu 25 lira, Karadeniz mezgitlerinin kilosu 25 lira. Onun dışında turna mezgit 50 lira, çupra levreğin kilosu 45 lira. Güzel çinekop balığımız var, 50 lira aynı şekilde. Şu anda çinekop balığı da yeni yeni çıkmaya başladı. Yavaş yavaş sezonu başladı. Yani bugünden itibaren 15-20 gün sonra çinekop bolluğu yaşanmaya başlar. Şu anda vatandaşların en çok tercih ettikleri balıklar hamsi, istavrit, palamut, çinekop, mezgit, şu anda bu balıklar sezonun balıkları olduğu için bu balıkları tercih ediyorlar. Hem uygun hem de vatandaşın cebini yakmadığı için vatandaşlar bu tür balıkları tercih ediyor" şeklinde konuştu.

"Karadeniz hamsisi var mı, onu gözlemlemek için geldim"

Ailecek balık tüketmeyi çok sevdiklerini ve neredeyse her hafta tükettiklerini kaydeden Onur Hacıhaliloğlu ise, "Genelde burada Karadeniz'den gelen palamutla başlıyor sezon. Palamut fiyatları da her seneki gibi yine düşerek başladı. Hamsi çok görmedim, Marmara hamsisi gördüm. Ama onun da lezzeti Karadeniz hamsisi kadar iyi değil. Şimdi Karadeniz hamsisi var mı, onu gözlemlemek için geldim. Sezon kapalıyken bile donmuş uskumruyla ilerlemeye çalışıyoruz haftada bir. Balık tutkunuyuz diyebilirim. En çok hamsi tüketiyoruz. Ben özel olarak barbun seviyorum ama barbun gerek fiyat olarak gerekse de bolluk olarak hamsinin yanına pek yaklaşamıyor. Hamsi biraz daha bollaşıp fiyatı biraz daha düşerse istikrarlı olarak her hafta hamsi alıp yememiz mümkün olabilir" ifadelerini kullandı.

"Hamsinin zamanı geldiği zaman geleceğim"

Yaz sezonuna göre fiyatların daha iyi olduğunu dile getiren Orhan Aksoy da, "Yazın fiyatlar daha fenaydı ama şu an çok kötü değil. 50 liraya tekir alabiliyorum, yazın 50 liraya tekir alamazdık. Haftada bir ya da iki kere tüketiyoruz. Balığı çok seviyoruz. Sezonu olmadığı zaman küçük balıkları seviyoruz, istavrit, hamsi, tekir, barbun. Hamsinin zamanı geldiği zaman geleceğim. Her balığı severim ben" ifadelerine yer verdi.

Vatandaşlar tezgahlarda hamsinin bollaşması için gün sayıyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Vatandaşlar tezgahlarda hamsinin bollaşması için gün sayıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çemişgezek'te yaban keçileri ilçe merkezine indi
    20:04 Çemişgezek'te yaban keçileri ilçe merkezine indi

    Nesli tükenme tehlikesi altında olan dağ keçileri, sürü halinde Çemişgezek ilçe merkezine indi. Dünya Doğa Koruma Birliği'nce yayımlanan 'Nesli Tükenme Tehlikesi Altında Olan Türlerin Kırmızı Listesi'ndeki dağ keçileri Çemişgezek ilçe merkezine indi. Caddede gezen keçiler ardından parkta otlandı. İnsanlardan korkmayan keçiler, vatandaşlar tarafından cep telefonu kamerası kayıt altına alındı.

  • Malatya'da 18 kilo kubar esrar ele geçirildi
    20:02 Malatya'da 18 kilo kubar esrar ele geçirildi

    Malatya'da yolcu treninde yapılan operasyonda, üç zanlının bagajlarında 18 kilo kubar esrar bulundu. Olayda gözaltına alınan 3 zanlıdan 2'si tutuklandı.

  • Sıfır atıktan kedi evi yaptı, Isparta birincisi oldu
    20:00 Sıfır atıktan kedi evi yaptı, Isparta birincisi oldu

    Isparta'nın Eğirdir ilçesindeki 7. sınıf öğrencisi Harun Aydemir, sıfır atıktan yaptığı kedi evi ile Atıktan Sanata İleri Dönüşüm yarışmasında Isparta birincisi oldu. Aydemir, projenin amacının atık üretimini azaltmak, geri dönüşümü teşvik etmek ve çevreye duyarlılık konularında farkındalık oluşturmak olduğunu belirtti.

  • Geri dönüşüm tesisinde korkutan yangın
    19:58 Geri dönüşüm tesisinde korkutan yangın

    Tekirdağ Çorlu'da bulunan bir geri dönüşüm tesisinde çıkan yangın, Ergene ilçesinden de görüldü. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederek kontrol altına almaya çalışıyor.

  • Aydın'da Uyuşturucu Operasyonu: 3 Kişi Tutuklandı
    19:57 Aydın'da Uyuşturucu Operasyonu: 3 Kişi Tutuklandı

    Aydın'ın Germencik ilçesinde gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan 4 kişiden 3'ü çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 3 mahallede düzenlediği operasyonda uyuşturucu madde ve para ele geçirdi. Şüpheliler adliyeye sevk edildi ve 3 kişi tutuklandı, 1 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.


Advertisement