Vatandaşlar yağmur duasına çıktı - - Son Dakika
Güncel

Vatandaşlar yağmur duasına çıktı -

Sakarya'nın Erenler ve Taraklı ilçelerinde, kış aylarının ortasına gelinmesine rağmen kar ve yağmurun hasretini çeken vatandaşlar yağmur duasına çıktı.

21.02.2014 16:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya'nın Erenler ve Taraklı ilçelerinde, kış aylarının ortasına gelinmesine rağmen kar ve yağmurun hasretini çeken vatandaşlar yağmur duasına çıktı.

Cuma namazının ardından Erenler Mezarlığı Eren Baba Türbesi yanında araştırmacı yazar Adem Şener tarafından yağmur duası yapıldı.

Yağmur duasına katılan vatandaşlardan Mücahit Erkan, bu yıl yoğun kuraklık olduğunu belirterek, "İnşallah Allah dualarımızı kabul eder. Hayırlı bir rahmet bekliyoruz. İnşallah bu dualarımızın devamını da yapacağız" dedi.

Vatandaşlardan İsmet Öztürk de yoğun bir katılımın olduğuna dikkati çekerek, "Allah inşallah dualarımızı kabul eder. Hayırlı rahmetler için burada toplandık. İnşllah dualarımız hayırlısıyla kabul olur" ifadesini kullandı.

Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı dua sonrasında Hayır İlim, Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nce vatandaşlara yemek ikram edildi.

- "İlk kez şubat ayında yağmur duası ediyoruz"

İlçede cuma namazından sonra ilçe merkezindeki camilerde de vatandaşlar yağmur duasına katıldı.

Taraklı İlçe Müftüsü Fahrettin Kaya'nın yaptığı yağmur duası ile program sona erdi.

Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman, şubat ayının sonlarına gelinmesine karşın hala kar ve yağmurun yağmadığını belirterek, bu nedenle kuraklık yaşandığını söyledi.

Bir an önce kar ve yağmurun yağması ve ürünlerin su ihtiyacının karşılanması amacıyla yağmur duasına çıktıklarını ifade eden vatandaşlar da "İlk kez şubat ayında yağmur duası ediyoruz. İnşallah duamızın ardından kar ve yağmur yağar ve toprak ile ürünler suya doyar" dedi

Yağmur duasının ardından vatandaşlara Müftülük ve Ziraat Odası hazırlanan etli pilav ve ayran ikram edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Vatandaşlar yağmur duasına çıktı - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement