Vatandaşlara Ms Hastalığı Konusunda Bilgi Verildi - Son Dakika
Güncel

Vatandaşlara Ms Hastalığı Konusunda Bilgi Verildi

Edirne'de düzenlenen toplantıda Multiple Skleroz (MS) hastalığı ve tedavi yöntemleri konuşuldu.

18.05.2016 17:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne'de düzenlenen toplantıda Multiple Skleroz (MS) hastalığı ve tedavi yöntemleri konuşuldu.

Trakya Üniversitesi (TÜ) Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen toplantıda, MS hastalarının her zaman yanında olduklarını, hastalıkla mücadelede her türlü desteği vermeye devam edeceklerini belirtti.

Son yıllarda insanların sağlık alanında daha da bilinçli hale geldiklerini anlatan Yörük, sağlık hizmetlerininde de dünya standartlarının yakalandığını belirtti.

Edirne İl Sağlık Müdürü Dr. Muhsin Kişioğlu ise MS hastalığının bulaşıcı bir hastalık olmadığını ve anneden çocuğa da geçmediğini vurguladı.

Türkiye'de yaklaşık 40 bin kişinin MS hastası olduğunu anlatan Kişioğlu, "Edirne'de 250 civarından MS hastası bulunmaktadır. Gençler arasında sık görülen bu hastalık özellikle 20 ve 40 yaş arasında birden bire ataklarla başlar. Daha sonra konuşma bozukluğu, güçsüzlük ve ayaklarda uyuşma meydana gelir. Benim ailemde de 2 MS hastası bulunmaktadır. O nedenle ben bu hastalığı çok önemserim." diye konuştu.

Kişioğlu, obezite ve şişmanlığın hastalığın en önemli nedenlerinden biri olduğunu sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından toplantının ikinci bölümünde TÜ Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çelik, hastalık ve tedavi süreci hakkında bilgi verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Vatandaşlara Ms Hastalığı Konusunda Bilgi Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement