Vatikan'da Kazı Çalışmalarında Bulunan İnsan Kemikleri, 1983'ün Sırlarını Çözebilir - Son Dakika
3.Sayfa

Vatikan'da Kazı Çalışmalarında Bulunan İnsan Kemikleri, 1983'ün Sırlarını Çözebilir

Vatikan’ın sahibi olduğu İtalyan elçilik binasını genişletmek için bitişiğindeki arazide yapılan kazı sırasında insan kalıntıları bulunması üzerine İtalyan polisinin 1983’den beri çözemediği ’en karanlık sır’ perdesinin aralanabileceği kaydedildi.

31.10.2018 12:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vatikan'ın sahibi olduğu İtalyan elçilik binasını genişletmek için bitişiğindeki arazide yapılan kazı sırasında insan kalıntıları bulunması üzerine İtalyan polisinin 1983'den beri çözemediği 'en karanlık sır' perdesinin aralanabileceği kaydedildi.

Vatikan, pazartesi günü "İtalya'nın Apostolic Nunciature'un (elçilik binası) genişletilmesi için yanındaki arazide yapılan kazı sırasında insan kemik kalıntıları bulundu" şeklinde bir açıklamada bulunmuştu. İtalyan polisinin, pazartesi günü Vatikan'da bulunan insan kemik parçaları üzerinde, yaş, cinsiyet ve ölüm tarihi üzerinde inceleme yaptığı, dedektiflerin bulunan kemik parçalarının 1983 yılında Roma'da küçük yaşta kaybolan Emanuela Orlandi veya Mirella Gregori'dan birine ait olup olmadığı konusunda DNA eşleştirmesi yapacağı belirtildi.

Vatikan'daki bir polisin kızı olan Emanuela Orlandi, 22 Haziran 1983'de müzik dersinden çıktıktan sonra bir daha görülmemişti. O zamanlar 15 yaşında olan Orlandi'nin, kredi alabilmek için Vatikan yetkililerine baskı yapmak maksadıyla bir organize suç örgütü tarafından kaçırıldığı teorileri de ileri sürülmüştü.

Başka bir iddia ise 1981'de Papa Jan Paul'a suikast teşebbüsünde bulunan gazeteci Abdi İpekçi'yi öldüren Mehmet Ali Ağca'nın serbest bırakılması için kiliseye baskı yapmak maksadıyla kaçırıldığı söylenmişti.

Orlandi'nin kardeşi Pietro, kız kardeşine olanlar konusunda Vatikan'ı suçlamış hatta bu davada suç ortağı olduğunu ileri sürerek onlarca yıl süren bir kampanya başlatmıştı. Vatikan ise davanın çözülmesi için İtalyan polisiyle işbirliği yaptığını açıklamıştı. Gregori ise Orlandi'den 40 gün önce kaybolmuştu.

Soruşturmayı yürütenler 2 olayın birbiriyle bağlantısını gözardı etmediklerini dile getirdi. - VATIKAN

Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Vatikan'da Kazı Çalışmalarında Bulunan İnsan Kemikleri, 1983'ün Sırlarını Çözebilir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement