Kurslar Açıldı ama Rahipler İsteksiz! Vatikan Şeytan Çıkarma Taleplerine Yetişemiyor - Son Dakika
Dünya
BBC

Kurslar Açıldı ama Rahipler İsteksiz! Vatikan Şeytan Çıkarma Taleplerine Yetişemiyor

İtalya'da son birkaç yılda "şeytan çıkarma" taleplerinin 3 katına çıkması ve Vatikan'dan onaylı "şeytan çıkarıcıların" talebi karşılayamaması nedeniyle yeni uzmanlık kursları düzenlenmeye başladı.

23.02.2018 16:41  Güncelleme: 17:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vatikan'ın resmi haber sitesi Vatican News'de yayımlanan habere göre, bugünlerde Sicilya'nın başkenti Palermo'da şeytan çıkarma konusunda bir uzmanlık kursu veriliyor. Nisan ayında ise Roma'da uluslararası katılımla başka bir kurs düzenlenecek.

"EN CAN ALICI KONULAR ANLATILIYOR"

Palermo'daki 21-24 Şubat tarihli kursu organize eden şeytan çıkarma uzmanı rahip Benigno Pallila kursun içeriğini anlatırken, "Satanizm bağlantılı tarikatlardan, şeytandan kurtulmayı başaran kişilerin hikayelerine kadar en can alıcı konulara değiniyoruz" dedi.

Kurslar Açıldı ama Rahipler İsteksiz! Vatikan Şeytan Çıkarma Taleplerine Yetişemiyor

"GENÇ RAHİPLER İSTEKSİZ"

Roma'da gelecek Nisan ayında düzenlenecek uluslararası kursun eğitimcilerinden olan rahip Cesare Truqui de genç rahiplerin şeytan çıkarmaya pek istekli olmadığını, bu yüzden şeytan çıkarıcı sayısının yetersiz kaldığını söyledi.

ŞEYTAN ÇIKARMAYA BÜYÜK TALEP VAR

Vatican News, İtalya'da son yıllarda şeytan çıkarma başvurusunda bulunan kişilerin sayısının 3 katına çıktığını yazdı.

Haberde, "Elbette bu vakaların hepsi gerçekten şeytanın musallat olmasından kaynaklanmıyor, bazı vakaların kaynağı psikiyatrik rahatsızlıklar. Ancak bu fenomenin güçlü şekilde yükselişte olduğuna şüphe yok" denildi.

ŞEYTAN ÇIKARMAK İÇİN RAHİP OLMA ŞARTI ARANIYOR

Siteye konuşan rahip Benigno Pallila da vakalardaki artışın sebeplerini şöyle açıkladı:

"Çünkü büyüye, falcılara ve tarota yönelen kişilerin sayısı arttı. Bunları yapmak iblise ve ele geçirilmeye kapıları açar." Katolik Kilisesi tarafından tanınan bir "şeytan çıkarıcı" olabilmek için öncelikle rahip olma şartı bulunuyor.

Kurslar Açıldı ama Rahipler İsteksiz! Vatikan Şeytan Çıkarma Taleplerine Yetişemiyor

STAJ ŞARTI VAR

Rahipler de ancak bir piskopos tarafından verilen "lisansı" aldıktan sonra şeytan çıkarma ayini yönetebiliyor. Şeytan çıkarıcı rahiplerin özel eğitim almış olması ya da "uzmanların yanında staj yapması" da gerekiyor.

Vatikan tarafından 2014'te resmi olarak tanınan Uluslararası Şeytan Çıkarıcılar Derneği'ne göre halen dünya genelinde Katolik Kilisesi'ne bağlı ve şeytan çıkarma konusunda yetkili 400 kadar rahip bulunuyor, bunların 240'ı da İtalya'da görev yapıyor.

Kurslar Açıldı ama Rahipler İsteksiz! Vatikan Şeytan Çıkarma Taleplerine Yetişemiyor

ŞEYTANIN BELİRTİLERİ

Uluslararası Şeytan Çıkarıcılar Derneği Sözcüsü rahip Paolo Carlin, Corriere della Sera gazetesine yaptığı açıklamada şeytanın iki türlü eylemde bulunduğunu söyledi:

"Birincisi sıradan eylemler: baştan çıkarma. İkincisi ise sıradışı eylemler: zihni etki altına alan obsesyonlar, bedene zarar verme, gerçek ve tam anlamıyla ele geçirme. Bir kişiyi ele geçirme ya da bir mekana musallat olma."

Şeytanın bu "sıradışı eylemlere" geçerek musallat olduğunu anlamanın da belli kriterleri olduğunu belirtti ve bu belirtiler arasında "öğrenilmemiş bir dilde konuşmaya başlama, gizli şeyleri bilir hale gelme, kutsallık özelliği olan şeylere olağanüstü öfkeyle yaklaşma ve anormal fiziksel güce sahip olmayı" saydı.

Kurslar Açıldı ama Rahipler İsteksiz! Vatikan Şeytan Çıkarma Taleplerine Yetişemiyor
Kaynak: BBC

Son Dakika Dünya Kurslar Açıldı ama Rahipler İsteksiz! Vatikan Şeytan Çıkarma Taleplerine Yetişemiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (11)

  • erkan: peki ülker gofret sevmeyen varmı 1 3 Yanıtla
  • ottoman: Asıl şeytan sizsiniz,ayine ne gerek var... 1 1 Yanıtla
  • Tahir : Lan şeytan insanlara uymaktan çekiniyor artık ne şeytani ne çıkarması dünya olaylara bi bakın kim şeytan kimin içinde ne çıkarması eğer gerçektende bir şey varsa o da imana gelmiştir artık :) 1 1 Yanıtla
  • mmm: seytan dediklri cin 0 2 Yanıtla
  • oblak: İtina ile şeytan çıkartılır. Çıkmazsa paranız iade. 2 0 Yanıtla
  • Mustafa: O papazla olacak iş değil sen gönder biz cikartiriz 1 1 Yanıtla
  • ellere var bize yokmu: Bu işin anavatani romanya ve tatarlardir,romanyada devlet vergi alacak diye büyücüler ayaklandı. 0 1 Yanıtla
  • Hahaha: Uluslararası şeytan çıkarıcıları derneği nedir ya 0 0 Yanıtla
  • rukyeci: 3 şeytan çıkartmaya bir tane bedava. vatikan beni bulsun . rukyeci imam şerafettin. nişantaşı imamı 0 0 Yanıtla
  • TUNAHAN: TÜRKİYE FARKLI MI SANKİ? 0 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı: Hamas'ın üç numaralı ismi öldürüldü
    07:22 ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı: Hamas'ın üç numaralı ismi öldürüldü

    ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Hamas'ın askeri kanadının üç numaralı ismi Marwan Issa'nın İsrail saldırısında öldürüldüğünü açıkladı. Issa, İsrail'in öldürdüğü en üst düzey Hamas yetkilisi olarak biliniyordu. Hamas ise ölüm haberine yönelik bir açıklama yapmadı. ABD, Hamas'ın diğer liderlerinin Gazze'deki tünellerde saklandığını tahmin ediyor. İsrail basınına göre Issa, Gazze'nin Nuseyrat mülteci kampının altındaki tünelleri hedef alan hava saldırısında öldürüldü. Avrupa Birliği de Issa'yı terör listesine eklemişti. ABD Başkanı Joe Biden ise İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'ya Refah'a saldırmanın bir hata olacağını söyledi.

  • Gazze'de Ramazan Ayında Açlık Krizi: İsrail'in Bombardımanı Sonucu Gıda Yardımları Ulaştırılamıyor
    05:37 Gazze'de Ramazan Ayında Açlık Krizi: İsrail'in Bombardımanı Sonucu Gıda Yardımları Ulaştırılamıyor

    Gazze bu yıl Ramazan ayını İsrail saldırılarının neden olduğu açlık içinde karşıladı.

  • Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı
    04:22 Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı

    Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin Londra'nın Finsbury Park bölgesinde yaptığı son eser, yeşil badana gibi görünüyor. Eserin Banksy'ye ait olup olmadığı tartışmaları başladı. Eserin fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. İngiltere İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn de eseri ziyaret etti. Eserin nasıl korunacağı henüz bilinmiyor.

  • AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak
    03:23 AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak

    Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere karşı yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. Yaptırımlar çerçevesinde şiddet yanlısı yerleşimcilerin AB ülkelerine girişi yasaklanacak ve mal varlıkları dondurulacak. Ayrıca Hamas için de ek yaptırım kararı alındı.

  • Dışişleri Bakanı Fidan, FETÖ'nün 7 Şubat MİT kumpasıyla ilgili ilk kez konuştu
    00:15 Dışişleri Bakanı Fidan, FETÖ'nün 7 Şubat MİT kumpasıyla ilgili ilk kez konuştu

    Dönemin MİT Başkanı olan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, FETÖ'nün 7 Şubat 2012'deki MİT kumpasıyla ilgili ilk kez konuştu. Bakan Fidan, katıldığı bir televizyon programında, "7 Şubat krizi aslında FETÖ'nün kendisini açığa çıkarttığı, niyetini belli ettiği bir şeydi. Devlet içerisinde başka bir paralel devlet kurmak gibi niyetleri vardı." dedi.

BBC

Advertisement