Ve Hakem Aklandı! - Son Dakika
Spor

Ve Hakem Aklandı!

Ve Hakem Aklandı!

Kasımpaşa-Beşiktaş maçındaki yönetimiyle futbol kamuoyunda büyük tepki alan hakem Barış Şimşek'in performansı MHK tarafından beğenildi!

18.12.2013 11:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

O taraftara suç duyurusu!

Büyük tartışmalara yol açan Kasımpaşa-Beşiktaş maçı ile ilgili tüm raporlar detayları ile ortaya çıktı. Kamuoyunda görüş ayrılıklarına yol açan Donk'un pozisyonu ile ilgili olarak Hakem Barış Şimşek, Gözlemci Osman Erdal Fırat ve Başkanlığını Zekeriya Alp'in yaptığı Merkez Hakem Kurulu 'temiz raporu' verdi.

Hakem Barış Şimşek, Futbol Federasyonu'na gönderdiği raporunda, saha içinde 2 topun olması nedeni ile oyunu durdurduğunu bildirdi. Şimşek, topun Donk'un elinden çıkmadan önce düdüğünü çaldığını vurguladı. Kuralları uyguladığını belirten Şimşek, bu doğrultuda Donk'a sarı kart gösterdiğini ifade etti. Müsabakanın gözlemcisi Osman Erdal Fırat da Barış Şimşek'in kurallara uygun bir yönetim gösterdiğini bildirdi.

Müsabakanın devre arasında hakem soyunma odasına giden ve bu pozisyonla ilgili olarak bilgi alan Fırat, Futbol Federasyonu'na gönderdiği raporunda kurallara aykırı bir  durum oluşmadığını kaydetti. Fırat, topun Donk'un elinden çıkmadan önce hakem Barış Şimşek'in düdüğünü çaldığını hatırlattı. Düdük çalındığı için ondan sonraki gelişmelerin yok sayılması gerektiği şeklinde yorumda bulunan Fırat, hakem Barış Şimşek'in taç atışlarında çok dikkatsiz davrandığını vurguladı.

İşte o rapor!

Başkanlığını Zekeriya Alp'in yaptığı Merkez Hakem Kurulu da maçın tekrarını gerektirecek bir durum oluşmadığı kararına vardı. Karşılaşmanın 30. dakikasında yaşanan pozisyon sonrası ivedi bir şekilde durumu değerlendiren Merkez Hakem Kurulu, uluslararası oyun kurallarına aykırı bir durum yaşanmadığını belirledi. Yayıncı kuruluştan görüntüleri isteyen Merkez Hakem Kurulu, tartışmalı pozisyonu değişik açılardan defalarca izledi. Kurul, topun Donk'un elinden çıkmadan önce hakem Barış Şimşek'in düdüğü çaldığını ve özellikle kale arkası kameralarından bu durumun çok net biçimde belli olduğunu bildirdi.

Beşiktaş'ın "Maçın tekrarı gerekir" şeklinde yaptığı başvuru doğrultusunda, TFF, prosedür gereği konuyu MHK'ye iletecek. Zekeriya Alp başkanlığındaki Kurul, Hakem Barış Şimşek ve Gözlemci Osman Erdal Fırat'tan ek rapor isteyecek. Ancak Barış Şimşek ve Osman Erdal Fırat'ın yanısıra Merkez Hakem Kurulu'nun görüşleri ve raporları 'temiz' olduğu için, karşılaşmanın tekrarı mümkün gözükmüyor.

Atilla Türker

Kaynak: TotemSpor.Com

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement