Ve Top Polonya'da - Son Dakika
Güncel

Ve Top Polonya'da

Ve Top Polonya\'da

Vasıf Çınar'da açılan "Top Polonya'da dört köşe" isimli fotoğraf sergisi, 2012 Avrupa Şampiyonası'nda evsahipliği yapan dört kenti İzmir'e getirdi.

11.06.2012 12:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Polonya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu, Polonya Cumhuriyeti İzmir Fahri Konsolosluğu ve İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile düzenlenen sanatçı Akgün Akova'nın "Top Polonya'da dört köşe" isimli fotoğraf sergisi, Birinci Kordon'da Vasıf Çınar Bulvarı'nda açıldı. Polonya'da 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın düzenlendiği kentler olan Poznan, Gdansk, Wroclaw ve Varşova'yı tanıtan fotoğraf sergisi büyük ilgi gördü. Serginin açılışında konuşan Polonya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Miroslaw Stawski, iki ülke arasındaki dostluk ilişkilerinin çok iyi olduğunu belirterek, "2013 yılında Türkiye ile 1923 yılında imzaladığımız dostluk anlaşmasının 90. yıldönümü. 2014 yılında ise Türkiye – Polonya diplomatik ilişkilerinin 600. yıldönümü kapsamında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun desteği ile gerçekleştirdiğimiz bu sergi bizim için büyük önem taşıyor.

Polonya ve Ukrayna'nın ev sahipliğinde düzenlenen 2012 yılı Avrupa Futbol Şampiyonası'nın bazı maçları bu sergide yer alan kentlerde oynanıyor. Ülkemizin havasını bu sergiyle İzmirliler'e taşımak istedik" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan ise konuşmasında Polonya ile Türkiye arasında 600 yıl öncesine dayanan tarihi dostluğa vurgu yaptı. İki ülke insanın birbirini çok iyi anladığını, ticari ve kültürel anlamda ilişkilerin çok iyi olduğunu söyleyen Aydoğan, "Polonya, Türkiye Cumhuriyeti'ni ilk tanıyan Avrupa ülkesi olmuştur. Bu serginin, iki ülke arasında var olan iyi ilişkileri daha da güçlendireceğine inanıyorum" dedi.

Polonya İzmir Fahri Konsolosu Ceyla Borovalı, konsolosluk olarak amaçlarının iki ülke arasındaki ekonomik kültürel ve sosyal faaliyetlerle köprü görevinde bulunarak paylaşımı artırmak olduğunu belirtti.

"Top Polonya'da Dört Köşe" sergisi Akgün Akova'nın Varşova, Poznan, Wroclaw ve Gdansk'ta çektiği fotoğraflar ve bu fotoğraflar için Gülden Akıncı ile birlikte yazdığı metinlerden oluşuyor. Sergi 21 Haziran tarihine kadar izlenebilecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ve Top Polonya'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement