Vecihi Hürkuş'un Kızı Gönül Hürkuş Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

Vecihi Hürkuş'un Kızı Gönül Hürkuş Son Yolculuğuna Uğurlandı

Vecihi Hürkuş\'un Kızı Gönül Hürkuş Son Yolculuğuna Uğurlandı

Türk havacılık tarihinin efsane pilotu ve bir çok ilke imza atan, Kurtuluş Savaşı'nın pilotlarından Vecihi Hürkuş'un kızı Gönül Hürkuş Şarman son yolculuğuna uğurlandı.

20.12.2015 17:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk havacılık tarihinin efsane pilotu ve bir çok ilke imza atan, Kurtuluş Savaşı'nın pilotlarından Vecihi Hürkuş'un kızı Gönül Hürkuş Şarman son yolculuğuna uğurlandı.

Cenaze törenine eski Kara Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Aytaç Yalman da katıldı.

Haber-Kamera Uğur AYAZSIN İstanbul DHA

Türk havacılık tarihinin efsane pilotu ve bir çok ilke imza atan, Kurtuluş Savaşı'nın pilotlarından Vecihi Hürkuş'un kızı Gönül Hürkuş Şarman, son yolculuğuna uğurlandı. Önceki gün hayatını kaybeden Gönül Hürkuş Şarman (91) için Karacaahmet Şakirin Camii'nde

tören düzenlendi. Cenaze törenine eski Kara Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Aytaç Yalman, TUSAŞ Genel Müdür Yardımcısı Özcan Ertem, Tayyareci Vecihi Hürkuş Müzesi Derneği yetkilileri ile Gönül Hürkuş Şarman'ın yakınları ve sevenleri katıldı. İkindi vakti kılınan ceneza namazının arından Şarman'ın cenazesi Beykoz Kanlıca Mezarlığı'na defnedildi.

BİZİM İÇİN ÇOK ZOR BİR DURUM

Gönül Hürkuş Şarman'ın oğlu Alp Şarman, Annemi kaybettik. Vecihi Bey'in hayatta kalan son kızı annemdi. Bir şey söyleyecek halimiz kalmadı aslında ama. Bizim için çok zor bir durum dedi. TUSAŞ Genel Müdür Yardımcısı Özcan Ertem de, Gönül hanım bize Vecihi Bey'in yadigarıydı. Bütün uçağımızın her aşamasında bir gün öncesinde haber verdiğimizde bize çok moral veren, hem Vecihi Beyi anlatan hem de onun havacılık aşkıyla büyük destek veren bir insandı. Kendisini kaybetmekten dolayı çok üzgünüz diye konuştu.

TÜRK HAVACILIĞININ ANIT İNSANLARINDAN BİRİNİN KIZINI UĞURLUYORUZ

Emekli Orgeneral Aytaç Yalman ise Türk havacılığının anıt insanlarından birinin kızını uğurluyoruz. Burada bulunmak benim için bir görev. İnşallah Vecihi Hürkuş'un hayatını bir sahne eseri haline getirip onu topluma tanıtmak, benim için zevkli bir görev olacak dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Vecihi Hürkuş'un Kızı Gönül Hürkuş Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement