Vefa Lisesi Önünde 'Proje Okul' Protestosu - Son Dakika
Güncel

Vefa Lisesi Önünde 'Proje Okul' Protestosu

Vefa Lisesi Önünde \'Proje Okul\' Protestosu

VEFA Lisesi önünde bir araya gelen öğrenci, veli ve mezunlar, 'Proje Okul' projesini protesto etti.

31.10.2016 15:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

VEFA Lisesi önünde bir araya gelen öğrenci, veli ve mezunlar, 'Proje Okul' projesini protesto etti.

Tarihi okuldan 28 öğretmenin gönderildiğini belirten grup, tepki gösterdi. Eyleme Vefa Lisesi'nin ünlü mezunlarından Uğur Dündar, Müjdat Gezen ve Berhan Şimşek de katıldı.

Yaklaşık 100 kişilik bir grup, saat 14.00 sıralarında Fatih'in Vefa Semti'nde bulunan okul önünde bir araya geldi. Grup, okul bahçesinin duvarına, büyük bir 'ElVefa, ElVeda' yazılı pankart astı. Vefa Lisesi'nin proje okul kapsamına alınması alkışlarla protesto edildi. Grup, 'Sayın Bakan, bu kadar da Vefasız olunmaz ki', 'Projeniz değiliz', 'Vefama dokunma' yazılı dövizler açtı.

VEFA LİSESİ MARŞINI SÖYLEDİLER

Uğur Dündar ve Müjdat Gezen de aralarında bulunduğu grup hep bir ağızdan Vefa Lisesi Marşı'nı okudu. Marşın okunmasının ardından veliler adına ortak basın açıklaması yapıldı.

Açıklamayı Vefa Lisesi velileri adına oğlu hazırlık sınıfında okuyan Hülya Akbaş yaptı. Proje Okul kapsamında 28 öğretmenin gönderildiğinin vurgulandığı basın açıklamasında, "Çocuklarımız huzursuz ve kaygılıdır. Milli Eğitim Bakanlığı'nın açıkladığı gibi öğretmenlerin yüzde 18'i değil yüzde 50'si sürgün edildi. Uygulama velileri de çocukların geleceği konusunda tedirgin ediyor. Öğretmenlerin sürülmesini onaylamıyoruz, sürgüne gönderilen öğretmenleri geri alınmasını istiyoruz" ifadeleri kullanıldı.

PROJE OKUL YÖNETMELİĞİNİN KALDIRILMASI İSTENDİ

Hülya Akbaş açıklamayı, "Çocuklarımız, uykularından yaşamlarından fedakarlık yaparak binbir emekle bu okulları kazandı. Çocuklarımızın emeğini hiçe sayan bu 'proje okul yönetmeliğini' asla kabul etmiyoruz. derhal kaldırılmasını istiyoruz. Çocuklarımızın geleceğinin karartılmasına asla izin vermeyeceğiz" şeklinde tamamladı.

UĞUR DÜNDAR: UYGULAMAYI SİYASİ BULUYORUM

Eyleme katılan Uğur Dündar burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada Vefa Lisesi'nin proje olmaya ihtiyacı olmadığını başarısının zaten kanıtlanmış olduğunu belirtti.

Dündar, "Vefa Lisesi gibi okulların proje olduğu kabul edilerek bu projenin diğer okullara yaygınlaştırılması gerekirken böyle bir uygulamayı siyasi buluyorum. Bu köklü eğitim kurumlarının kültürel miraslarını ve hafızasını yok edici bir gayret olarak değerlendiriyorum. Çünkü bu hafızayı yaşatacak olanların bu okulların başarısı kanıtlanmış değerli öğretmenleridir. Bizler, velilerle birlikte bunun bir eğitim projesi değil siyasi bir proje olduğu kanısındayız" dedi.

BERHAN ŞİMŞEK: "HİÇBİR VEFALI VE ATATÜRKÇÜ BUNA MÜSADE ETMEYECEKTİR"

Berhan Şimşek de Vefa Lisesi'nden mezun olmanın her zaman onurunu yaşadığını kaydetti.

Şimşek, "Bugün Berhan Şimşek, bir siyasetçi, akademisyen olduysam bir sanatçı olarak bu okulun merdivenlerinden, sıralarından geçerek geldim. Bizim okulumuzun içinden dindar ve kindar nesil yetiştirip, bu ülkenin çağdaş yapılanmasını şeriat yolculuğuna taşıyacaklarsa hiçbir Vefalı hiçbir Atatürkçü buna müsaade etmeyecektir" diye konuştu.

MÜJDAT GEZEN, BAKANA PROJE OKUL SORUSU

"Benim sayın bakana iki tane sorum var" diyen Müjdat Gezen ise, "Bunu hangi nedenle yaptıklarını açıkça söylesinler istiyorum. İkincisi ise dünyanın neresinde bu tip bir eğitim sistemi var?" ifadelerini kullandı.

Öte yandan eyleme katılan veliler de yaptıkları açıklamalarla Vefa Lisesi'nin proje okul kapsamına alınmasına tepki gösterdiler. Basın açıklamasının ve konuşmaların ardından okul önünde eyleme katılanlara boza dağıtıldı.

- İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Vefa Lisesi Önünde 'Proje Okul' Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • P. Karşıyaka Üçüncülük İçin Beşiktaş'ın Hatalarını Bekliyor
    14:07 P. Karşıyaka Üçüncülük İçin Beşiktaş'ın Hatalarını Bekliyor

    Basketbol Süper Ligi'nde üst üste galibiyetler alan P. Karşıyaka, normal sezonu üçüncü sırada bitirmek için kalan maçlarını kazanıp, rakibi olan Beşiktaş'ın hatalar yapmasını bekleyecek.

  • Manisa'da Kiraz Hasadı Başladı
    14:06 Manisa'da Kiraz Hasadı Başladı

    Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde kiraz hasadı başladı. Üreticiler, bu yıl rekolte ve fiyatlardan umutlu olduklarını belirtti.

  • 31 Mart seçimlerinden sonra ilk anket! AK Parti'de kan kaybı devam ediyor
    14:03 31 Mart seçimlerinden sonra ilk anket! AK Parti'de kan kaybı devam ediyor

    Türkiye Raporu'nun yaptığı ankete göre, 31 Mart yerel seçimlerinde CHP birinci parti olurken AK Parti ikinci sırada yer aldı. Ankete katılanların yüzde 35.2'si CHP'ye oy verirken AK Parti'ye oy vereceğini belirtenlerin oranı yüzde 29.8'de kaldı. Türkiye Raporu Direktörü Can Selçuki, anket sonuçlarıyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda bu sonucun AK Parti için bir ilk olduğunu belirtti.


Advertisement