Vefatının 100. Yılında Tanburi Cemil Bey Günleri" - Son Dakika
Kültür Sanat

Vefatının 100. Yılında Tanburi Cemil Bey Günleri"

"Vefatının 100. yılında Tanburi Cemil Bey Günleri" kapsamında "Nağme-i Tanbur" konseri gerçekleştirildi.

16.04.2016 21:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Vefatının 100. yılında Tanburi Cemil Bey Günleri" kapsamında "Nağme-i Tanbur" konseri gerçekleştirildi.

Küçükçekmece Belediyesi Geleneksel Sanatlar Merkezi'ndeki konser öncesi AA muhabirine açıklamada bulunan tamburi Hakan Talu, Tanburi Cemil Bey'i anmak üzere, 1 hafta süren bir etkinliğin daha önce yapılmadığını belirterek, "İlk olması bakımından da çok önemli. Dileriz her sene bu etkinlik devam etsin. Çünkü Cemil Bey, Türk kültürü ve müziği için buna layık olan bir insan. Ne kadar çok Cemil Bey'i tanıtır ve sevdirebilirsek kültürümüz adına büyük bir iş yapmış oluruz diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Nikriz zeybek makamı, şedaraban, Hicazkar saz semaisi, suzidilara saz semaisi ve Şedaraban Peşrev eserler, tanburda Hakan Talu, kanunda Taner Sayacıoğlu ve vokalde Gül Yazıcı'nın yorumuyla sanatseverlerle buluştu.

Türk musikisinin en önemli isimlerinden Tanburi Cemil Bey'i anmak üzere düzenlenen etkinlikler, yarın "Taş Plakların İzinde Tanburi Cemil Bey" söyleşisi ile "Meşk-i Musiki Klasik Türk Sazları Beşlisi" konseriyle devam edecek.

Küçükçekmece Belediyesince düzenlenen etkinlik, 18 Nisan'da gerçekleştirilecek "Tanburi Cemil Bey" konseriyle sona erecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Vefatının 100. Yılında Tanburi Cemil Bey Günleri' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement