Vehbi Koç Vakfı 50 yaşında! - Son Dakika
Güncel

Vehbi Koç Vakfı 50 yaşında!

Vehbi Koç Vakfı 50 yaşında!

Amerika ile Türkiye arasındaki ekonomik ve kültürel bağları geliştirmek üzere 70 yıldır faaliyet gösteren The American Turkish Society'nin "Hayırseverlikte Mükemmellik Ödülü", bu yıl 50'nci yaşını kutlayan Vehbi Koç Vakfı'na verildi.

02.11.2019 10:24  Güncelleme: 10:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

New York'taki törende ödülü, Vehbi Koç Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Semahat Arsel, tüm dünyada hayırseverlerle yerel sivil toplum örgütlerini bir araya getirmeyi amaçlayan Synergos isimli organizasyonun kurucusu Peggy Rockefeller Dulaney'den aldı. Semahat Arsel'e bu esnada Vehbi Koç Vakfı Genel Müdürü Erdal Yıldırım, Esra Koç ve American Turkish Society Eş Başkanları Ümit Taftalı ile Lawrence M. Kaye de sahneye çıkarak eşlik etti. Gecede konuşan Semahat Arsel, "Babam Vehbi Koç, sana verdiklerinden bir kısmını ülkene geri vermek zorundasın felsefesine inanırdı. Vehbi Koç Vakfı'nı kurabilmek için yılmadan tam 20 yıl uğraştı. Bugün Vehbi Koç Vakfı üç ana odak noktası olan 'Eğitim, Kültür ve Sağlık' alanlarında faaliyet gösteriyor. Biz Koç Ailesi'nin ikinci kuşağı olarak bunu mümkün kılabilmek için çok çalıştık. Sorumluluklarımızı yerine getirdik, bizden istediği gibi başkalarına yardım ediyoruz. Ailemizin üçüncü jenerasyonunun da aynı sorumluluğu paylaşmasından dolayı gururluyum" dedi.

The American Turkish Society'nin her yıl alanındaki çalışmalarıyla çok sayıda kişinin hayatına katkı yapmış öncü kişi ve kurumları ödüllendirdiği Hayırseverlikte Mükemmellik Ödülü, kuruluşunun 50'nci yılını kutlayan Vehbi Koç Vakfı'na verildi. The American Turkish Society'den yapılan açıklamada, bu yıl Vehbi Koç Vakfı'nın kuruluşunun 50'nci yılı olduğuna dikkat çekilirken, "Vehbi Koç Vakfı, 1969'dan beri Türkiye'deki hayırseverliğin mükemmelliği için bir rol model olmuştur. Vakıf, kütüphaneler, okullar, sanat ve araştırma enstitüleri ve hastaneler gibi birçok önemli kurumu kurup desteklemiş, eğitim, sağlık ve kültür alanlarında lider olmuştur. Vakıf aynı zamanda yetenekli gençlere sınırlı finansal kaynakları olan eğitim bursları sağlamada öncü olmuştur. Vakfın hayırsever çabaları, Türk toplumunun gelişimine önemli ve kalıcı katkılar sağlamış ve daha da önemlisi, Türkiye'de hayırseverlik faaliyetleri için standart belirlemiştir" denildi.

New York'ta düzenlenen ödül töreni, Türk ve Amerikan diplomatlar, kamu ve özel sektörden üst düzey temsilciler, sanatçılar, bilim insanları ve kanaat önderlerini buluşturdu. Vehbi Koç Vakfı adına ödülü Vakfın Yönetim Kurulu Semahat Arsel ödülü tüm dünyada hayırseverlerle yerel sivil toplum örgütlerini bir araya getirmeyi amaçlayan Synergos isimli organizasyonun kurucusu Peggy Rockefeller Dulaney'den aldı. Semahat Arsel'e bu esnada Vehbi Koç Vakfı Genel Müdürü Erdal Yıldırım, Esra Koç ve American Turkish Society Eş Başkanları Ümit Taftalı ile Lawrence M. Kaye de sahneye çıkarak eşlik etti.

Vehbi Koç Vakfı'nın 50'nci yılına özel kısa bir belgeselin de ekrana geldiği gecede, Vehbi Koç Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Semahat Arsel bir konuşma yaptı. Semahat Arsel, "Bu akşam iki önemli yıl dönümünü kutluyoruz. American Turkish Society'nin 70'inci doğum günü. Vehbi Koç Vakfı'nın 50'nci yıl dönümü" diyerek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Babam Vehbi Koç, sana verdiklerinden bir kısmını ülkene geri vermek zorundasın felsefesine inanırdı. Kendisi daha gelişmiş bir hayırseverlik sistemiyle 1946'da Amerika'ya gittiğinde karşılaştı. Carnegie, Ford, Rockefeller gibi başarılı ve büyük sanayi kuruluşlarının açtığı hastane, üniversite ve müzeleri gördü. Türkiye'ye döndüğünde bu gibi vakıfların kuruluşunu özendiren yasal bir çerçeve olmadığını fark etti. Bu yapıyı kurabilmek için yılmadan tam 20 yıl uğraştı. 1969'da Vehbi Koç Vakfı'nı kurdu. Koç Holding'in yüzde 10 hissesini bu vakfa bağışladı. Vehbi Koç Vakfı üç ana odak noktası olan 'Eğitim, Kültür ve Sağlık' alanlarında faaliyet gösteriyor. Biz Koç Ailesi'nin ikinci kuşağı olarak Vehbi Koç Vakfı'nın bugünlere gelebilmesi için çok çalıştık. Ailemizin üçüncü jenerasyonunun da aynı sorumluluğu paylaşmasından dolayı gururluyum. Koç Ailesi ve Vehbi Koç Vakfı adına bu özel yılımızı onurlandıran The American Turkish Society Yönetim Kurulu'na Koç Ailesi ve Vehbi Koç Vakfı adına çok teşekkür ediyorum. Ayrıca Topluluğun 70'inci kuruluş yıl dönümünü de kutluyorum. Bu ödülü Peggy Dulany Rockefeller'dan almak da ailelerimizin uzun yıllara dayanan dostluğumuza binaen benim için ayrıca özel ve anlamlı."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Vehbi Koç Vakfı 50 yaşında! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çorlu'da bir geri dönüşüm fabrikasında çıkan yangın söndürüldü
    19:27 Çorlu'da bir geri dönüşüm fabrikasında çıkan yangın söndürüldü

    Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde bulunan bir geri dönüşüm fabrikasının bahçesinde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü. Fabrika çalışanlarının ihbarı üzerine olay yerine gelen ekipler, yaklaşık 1 saat süren müdahalenin ardından yangını kontrol altına aldı. Yangın sonucunda fabrikada hasar meydana geldi.

  • Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komisyonu üyelerini kabul etti
    19:25 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komisyonu üyelerini kabul etti

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komisyonu Başkanı Mike Rogers, Kıdemli Üyesi Adam Smith ve beraberindeki üyeleri Ankara'da kabul etti. Bakan Fidan'ın kabulüne ilişkin paylaşım, Bakanlığın X sosyal medya hesabından yapıldı. Görüşmede, Bakan Fidan'ın ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komisyonu Başkanı Rogers, Kıdemli Üyesi Smith ve beraberindeki üyelerle Ankara'da bir araya geldiği belirtildi.

  • Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa, Çin- Türkiye ilişkilerini değerlendirdi
    19:24 Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa, Çin- Türkiye ilişkilerini değerlendirdi

    Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa, Çin'in Haynan Adası'nda düzenlenen Boao Asya Forumu'nda Türkiye-Çin ilişkileri, Yeniden Asya Girişimi ve Asya'daki bağlantılık projelerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

  • Kahramanmaraş'taki depremde yıkılan Ebrar Sitesi davası devam ediyor
    19:23 Kahramanmaraş'taki depremde yıkılan Ebrar Sitesi davası devam ediyor

    6 Şubat 2023'teki Kahramanmaraş merkezli depremde yıkılan Ebrar Sitesi B Blok'ta 109 kişinin ölümü, 3 kişinin yaralanmasına ilişkin 6 sanığın yargılanmasına devam edildi. Tutuklu sanıklar SEGBİS aracılığıyla duruşmaya katıldı. Mahkeme, tutuksuz sanık Mehmet Akif Özgüler'in adli kontrol kararını kaldırdı. Sanıklar, binanın yasalara uygun olarak yapıldığını savundu. Duruşma 13 Haziran'a ertelendi.

  • Edirne'de terörle mücadele kapsamında 13 şüpheli yakalandı
    19:19 Edirne'de terörle mücadele kapsamında 13 şüpheli yakalandı

    Edirne'de jandarma ekipleri tarafından gerçekleştirilen terörle mücadele çalışmaları kapsamında 8 FETÖ ve 5 PKK-KCK üyesi olmak üzere toplam 13 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler hakkında yasal işlemler başlatıldı.

  • THY, Trablus'a yeniden uçmaya başladı
    19:17 THY, Trablus'a yeniden uçmaya başladı

    Türk Hava Yolları (THY), Mitiga Uluslararası Havalimanı'na ilk uçuşunu gerçekleştirerek Trablus'a yeniden uçmaya başladı. THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, törende yaptığı konuşmada, Libya'ya tekrar sefer başlatmanın mutluluğunu dile getirdi ve Afrika'yı kültürlerle buluşturmaya devam edeceklerini belirtti. Ayrıca, THY misafirleri için özel fiyatlarla seyahat imkanı sunulacak ve Trablus seferleri haftada 3 gün icra edilecek.

  • Manisa'da Jandarma Operasyonu: 198 Adet Uyuşturucu Hap Ele Geçirildi
    19:11 Manisa'da Jandarma Operasyonu: 198 Adet Uyuşturucu Hap Ele Geçirildi

    Manisa'nın Salihli ilçesinde jandarma ekipleri tarafından durdurulan 2 şüphelinin üzerinde yapılan aramada toplam 198 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler tutuklandı.

  • Edirne'de yapılan denetimlerde 9 kaçak göçmen yakalandı
    19:08 Edirne'de yapılan denetimlerde 9 kaçak göçmen yakalandı

    Edirne'nin Lalapaşa ilçesinde jandarma ekipleri tarafından yapılan denetimlerde, Mısır uyruklu 9 kaçak göçmen yakalandı. Ayrıca, 1 organizatör ve göçmen kaçakçılığında kullanılan bir araç da ele geçirildi. Yakalanan göçmenler, ülkelerine geri gönderilmek üzere Edirne İl Göç İdaresine teslim edildi.


Advertisement