Vekaleten Kurban Kampanyasına Destek Çağrısı - Son Dakika
Güncel

Vekaleten Kurban Kampanyasına Destek Çağrısı

Vekaleten Kurban Kampanyasına Destek Çağrısı

Türk Kızılayı tarafından her yıl olduğu gibi bu yılda, yurt içi ve yurt dışında sürdürülen ‘Vekaleten Kurban’ kampanyasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Türk Kızılayı Muş Şube Başkanı Cengiz Koç, hayırseverlerin kurbanlarını Türk Kızılayı’na bağışlayabileceklerini söyledi.

08.08.2018 12:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Kızılayı tarafından her yıl olduğu gibi bu yılda, yurt içi ve yurt dışında sürdürülen 'Vekaleten Kurban' kampanyasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Türk Kızılayı Muş Şube Başkanı Cengiz Koç, hayırseverlerin kurbanlarını Türk Kızılayı'na bağışlayabileceklerini söyledi.

Türk Kızılayı tarafından yurt içi ve yurt dışında "Kurban Bereketi Yıl Boyu Sürsün" sloganıyla sürdürülen vekaleten kurban kampanyası, hayırseverlerin bağışlarını bekliyor. Her yıl olduğu gibi bu yılda Türkiye'de ve dünyanın çeşitli ihtiyaç sahibi coğrafyalarında dağıtılmak üzere vekaletle kurban kesimi yapan Türk Kızılayı tarafından kurban bağışı bedelleri yurt içinde 750 TL, yurt dışında ise 590 TL olarak belirlendi.

Muş'ta da hayırsever vatandaşların bağışlarını bekleyen ve kampanya ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Türk Kızılayı Muş Şubesi Başkanı Cengiz Koç, amacına ve kuralına uygun olarak kesilen kurbanların, kavurma olarak konservelere doldurulup, bütün yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını söyledi. Başkan Koç, "Özellikle ülkemizde ve yaklaşık 40 ülkede kurban bağışı kampanyalarını sürdürmekteyiz. Bununla birlikte Türk Kızılayı olarak hedef kitlemiz, bu Kurban Bayramı'nda 3 milyon insana ulaşmak. Muş ilimizde de bu kampanya mesaj olarak ve Kızılay'ın belirlediği bazı çalışma formatları ile hayırsever vatandaşlarımıza duyurulmaktadır. İsteyen vatandaşlarımız, istediği saatte Kızılay'a ulaşıp yurtdışı için 590 TL, yurtiçi için ise 750 TL bedeli kaydıyla, kurbanlarına Kızılay'a bağışlayabilirler" dedi.

"İhtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor"

Konserveler içerisinde hazır hale getirilen bağışların yıl boyunca yurt içi ve yurt dışındaki ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını ifade eden Başkan Koç, "Ülkemizdeki hayırseverlerin bağışlarını alıp, muhtelif kombinelerde kesimini yapıyoruz. Bu kombinelerde kesilen kurbanlar, Et ve Süt Kurumunun yaklaşık 7 kombinesinde kavurmaya dönüştürülüyor. 800 gramlık konserveler şeklinde yıl boyunca gerek yurt içinde, gerek yurt dışında ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Burada temel hedef hazır yemek olması münasebetiyle insanların kullanmasının daha kolay, daha hızlı insanlara imkan ve fırsat sağlamasıdır. Bu kurban kesimleri ile ilgili verilen vekaletlerde noterler birliği, imamlar, kasaplar federasyonu ve Kızılay temsilcilerinin huzurunda dini vecibelere uygun olarak alınıyor ve yine dini vecibelere uygun olarak kesiliyor" diye konuştu.

"Bağışlar arefe gününe kadar yapılabilir"

Kurban Bayramı'nın arefe gününe kadar kurban bağışlarının yapılabileceğinin altını çizen Türk Kızılayı Muş Şubesi Kadın Kolları Başkanı Dilek Ağa ise, "Kurban bağışlarını 2018 yılı Kurban Bayramı'nın arife gününe kadar yapabilirsiniz. Türk Kızılayımızın 2018 yılı Vekaletle Kurban Kesim Kampanyası kapsamında yapılacak olan kurban bağışları, amacına ve kuralına uygun olarak kesilip, kavurma olarak konservelere dolduruluyor ve bütün yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Ayrıca vatandaşlarımızı bir zahmetten kurtarıyoruz. Vatandaş kurban kesimi ile uğraşacağına temizliği ve tüketimi noktasında biz tamamen vatandaşa kolaylık sağlıyoruz. Kesilen kurbanların birer CD'si bağışçıya gidiyor. Bağışçı internet üzerinden bilgisayarına CD'yi taktığında kurbanının nereye gittiğini görüyor" sözlerini kullandı. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Vekaleten Kurban Kampanyasına Destek Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Zonguldak'ta cezalı futbolcu oynatan kulüp hükmen mağlup sayıldı
    18:18 Zonguldak'ta cezalı futbolcu oynatan kulüp hükmen mağlup sayıldı

    Zonguldak'ın Ereğli İlçesinde 2. Amatör Küme Ereğli Grubu'nda oynanan bir karşılaşmada cezalı futbolcu oynatan kulüp, hükmen mağlup sayıldı. Zonguldak Futbol Disiplin Kurulu, yapılan itirazı kabul ederek kararını oy birliğiyle verdi. Cezası bitmeden müsabakada oynatılan oyuncu nedeniyle Cumaspor, 3-0 hükmen mağlup sayıldı ve oyuncuya 8 maç daha ceza verildi. Ayrıca, Cumasporlu Yönetici Ümit Üstün'e de 60 gün hak mahrumiyeti cezası verildi.

  • İnegöl'de toprak taşıyan kamyon alev alev yandı
    18:18 İnegöl'de toprak taşıyan kamyon alev alev yandı

    Bursa'nın İnegöl ilçesinde, toprak taşıyan bir kamyonun motor kısmından çıkan dumanlar nedeniyle alev aldığı anlar kameraya yansıdı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını söndürdü. Yangının çıkış sebebi araştırılıyor.

  • Bingöl'de çocuklar ve aileleri Gazze'ye destek yürüyüşü gerçekleştirdi
    18:16 Bingöl'de çocuklar ve aileleri Gazze'ye destek yürüyüşü gerçekleştirdi

    Bingöl'ün Solhan ilçesinde çocuklar ve aileleri, İsrail'in Filistin ve Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki olarak Gazze'ye destek yürüyüşü düzenledi. Yürüyüşte çocuklar İsrail'e tepkilerini pankartlarla gösterdi. Katılımcılar, Gazze'nin Filistin'in insanlık meselesi olduğunu vurgulayarak İsrail'in binlerce insanı katletmesine tepki gösterdi.

  • İstanbul'da Kaçak Yolla Getirilen 100 Bin Adet Tıbbi Sülük Ele Geçirildi
    18:15 İstanbul'da Kaçak Yolla Getirilen 100 Bin Adet Tıbbi Sülük Ele Geçirildi

    İstanbul'da kaçakçılık suçlarıyla mücadele ekipleri ve Arnavutköy İlçe Tarım Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından bir otelde yapılan operasyonda, Türkiye'ye kaçak yolla getirilen 28 kilogram ağırlığında ve yaklaşık 100 bin adet tıbbi sülük ele geçirildi. Operasyon sonucunda yakalanan 2 şahsa 2 milyon lira ceza kesildi.

  • Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan partisinin Sancaktepe mitinginde konuştu: (2)
    18:13 Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan partisinin Sancaktepe mitinginde konuştu: (2)

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, pazar günü sandığa gidileceğini belirterek, "Bu sefer şehrimize ve ilçemize hizmet edecek, eser üretecek, 7 gün 24 saat hizmetimizde olacak yerel yöneticileri belirleyeceğiz.

  • Japonya, Filistinli Mültecilere Yardımları Sürdürmek İçin Düzenlemeler Yapıyor
    18:13 Japonya, Filistinli Mültecilere Yardımları Sürdürmek İçin Düzenlemeler Yapıyor

    Japonya Dışişleri Bakanı Kamikava Yoko, Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansına (UNRWA) yardımlarını sürdürmek için son düzenlemeleri yaptıklarını ve süreci hızlandırmak istediklerini söyledi. Kamikava, başkent Tokyo'daki basın toplantısında, Filistinli mültecilere destek konusunda UNRWA'nın uluslararası toplumda yaygın kabul gören vazgeçilmez role sahip olduğunu vurguladı.

  • AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş, Niğde'de esnaf ziyaretinde bulundu
    18:11 AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş, Niğde'de esnaf ziyaretinde bulundu

    AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş, Niğde'ye çeşitli programlara katılmak için geldi. Elitaş, AK Parti İl Başkanlığını ziyaret ettikten sonra Yeni Çarşı'da esnafla sohbet etti ve Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir'e destek istedi. Elitaş'a AK Parti Niğde Milletvekili Cevahir Uzkurt, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyesi Erdoğan Özegen ile partililer eşlik etti.

  • Eskişehir'de Uyuşturucu Bulunan Şüpheli Tutuklandı
    18:07 Eskişehir'de Uyuşturucu Bulunan Şüpheli Tutuklandı

    Eskişehir'de polis ekipleri tarafından gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda, aracında uyuşturucu madde bulunan şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi. Odunpazarı ilçesinde yapılan çalışmalarda durumundan şüphelenilen bir araç durduruldu ve yapılan kontrollerde 558 gram bonzai ve 4 sentetik ecza ele geçirildi. Tutuklanan şüpheli, adli makamlar tarafından cezaevine gönderildi.

  • Samsun'da Polis Ekipleri Trafik Bilgilendirme Çalışması Yaptı
    18:06 Samsun'da Polis Ekipleri Trafik Bilgilendirme Çalışması Yaptı

    Samsun'da polis ekipleri, trafik kuralları konusunda bilgilendirme çalışması yaparak, trafik kazalarının önlenmesi ve yaya önceliği bilincinin oluşturulması için çaba sarf etti. İl merkezinde 204 araç sürücüsü ve 281 yayaya el broşürleri dağıtılarak bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirildi. Denetim ve bilgilendirme faaliyetlerinin sürekli olarak devam edeceği belirtildi.


Advertisement