Veli Küçük'ün "Süre" Tepkisi - Son Dakika
Güncel

Veli Küçük'ün "Süre" Tepkisi

31'ü tutuklu 108 sanıklı Birinci Ergenekon Davası'nın 218.duruşması başladı.

09.03.2012 13:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

31'ü tutuklu 108 sanıklı Birinci Ergenekon Davası'nın 218. duruşması başladı. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nin bitişiğinde bulunan küçük salonunda yapılan duruşmaya emekli Tuğgeneral Veli Küçük, emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin ve Alparslan Arslan'ın da aralarında bulunduğu 17 tutuklu sanık katıldı. Duruşmadan men cezası bulunan tutuklu sanıklardan İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in de aralarında bulunduğu 14 sanık ise duruşmaya katılmadı. Tutuksuz sanıklardan ise gazeteci Güler Kömürcü Öztürk duruşmada hazır bulundu.

"OrduYA GİRDİĞİMDE ÇORABIM DELİKTİ"

Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, Gizli Tanık Dilovası'ın ifadesinin alınmasına ara verildiğini ve sanıklarla avukatlarının taleplerinin alınacağını belirtti. Duruşmada söz alan tutuklu sanık emekli Tuğgeneral Veli Küçük, 5 senedir tutuklu olduğunu ve suçunun hala kendisine söylenmediğini belirterek, "Beni suçlayacak birşey bulamadıkları için JİTEM'i çıkardılar, aldı gidiyor. Ben bu orduya 15 yaşında girdim. Orduya girdiğimde çorabım delikti. Ben bu ordunun ekmeğini yedim. Ordu için herşeyimi feda ederim. Boğazımdan tek kuruş haram lokma geçmedi. Bir de geçimş olsa neler olurdu kim bilir" diye konuştu.

"JİTEM'LE VELİ KÜÇÜK'Ü EŞİTLEMEYE ÇALIŞIYORLAR"

JİTEM iddialarıyla ilgili de konuşan Veli Küçük, "JİTEM adam öldürüyormuş, adam kaldırıyormuş. Veli Küçük' ü JİTEM diye olmayan birşeyle eşitlenmeye çalışılıyor. Jandarma da 11 yıl alay komutanı olarak görev yaptım. Jandarma ordunun bel kaynağıdır. Bankaların bile istihbarat teşkilatları var ama jandarmanın istihbarat örgütü olmasını çekemediler" diye konuştu.

"KADDAFİ'NİN VERDİĞİ BENZİNLE..."

1990 yılında Eskişehir Alay Komutanı görevindeyken Ankara'ya çağrıldığını ve Jandarma İstihbarat Gruplar Komutanlığı'nı kurma görevinin kendisine verildiğini anlatan Veli Küçük, "Ben bu görevdeyken benim veya altımda çalışanların yaptığı bir yanlış varsa önüme koyun hesabını vereceğim. Biz hiçbir zaman operasyonel falliyette bulunmadık. Ben istihbaratı alır Genel Komutanlığa verirdim" dedi. "Jandarma milli ordudur. Bunu yok etmek için yapılıyor bütün bunlar" diyen Küçük, "Orduyu yok etmek için Ergenekon diye olmayan bir örgüt çıkardılar. Kapı aralığı olarak da Veli Küçük'ü gördüler. Öyle bir Veli Küçük yarattılar ki tasavvur edilemez" diye konuştu.

Küçük, "Kıbrıs Barış Harekatı'nda siz NATO'nun ordususunuz. diyerek uçaklarımızın kalkmasına izin verilmedi. Bize benzin vermediler. Uçaklarımız linç edilen Kaddafi'nin verdiği benzinle uçtu" ifadesini kulllandı

KÜÇÜK'ÜN GİZLİ TANIK İSYANI

Arif Doğan'ın "JİTEM'i ben kurdum sözlerine de değinen Küçük, "Arif Doğan benim sevdiğim bir arkadaşımdır. Çıktı 'JİTEM'i ben kurdum' dedi. Neden işlem yapmadınız? Çünkü yok böyle birşey" dedi. Veli Küçük, Gizli tanıklar Kıskaç ve Dilovası'nın verdiği ifadeler için "Gizli tanık Kıskaç, Çamlıca'da benimle görüştüğünü söylüyor. Ben o zaman korumasız dolaşmazdım. O sırada korumalığımı yapan iki kişinin tanık olarak dinlenmesini istiyorum. Gizli tanık Dilovası da Dilovası Motorcu Taşımacılar Kooparatifi'ne gidip geldiğimi iddia etti. Ben o sırada Kocaeli jandarma Alay Komutanı'ydım. Orada adli görevli olarak İlçe Jandarma Komutanı sorumluydu. Malesef oraya ben hiç gitmedim ama gidebilirdim de" diye konuştu.

Bu sırada Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, Küçük'ü süresinin bitmek üzere olduğunu ve sözlerini tamamlamasını için uyardı. Bunun üzerine Veli Küçük, "Gizli tanık Diloavası'nı bile bize bütün gün dinlettiniz. Bana konuşmam için müsade etmiyorsunuz. Utanıyorum" ifadesini kullandı. Başkan Özese ise alınan ara karar ile sürenin 15 dakikayla sınırlı olduğunu ve kendisine fazladan 5 dakika süre verildiğini belirtti. Bir süre daha konuşan Küçük sözlerini tamamladı. Duruşma diğer sanıkların taleplerinin alınmasıyla devam ediyor.

(BB) - İstanbul/ Silivri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Veli Küçük'ün 'Süre' Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement