Velilere Gaziantep Gezisi - Son Dakika
Güncel

Velilere Gaziantep Gezisi

Velilere Gaziantep Gezisi

Özel Mutafoğlu Anadolu Lisesi Gaziantep'li velileri Gaziantep'le buluşturdu.

03.01.2012 15:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 90.yıldönümü münasebetiyle Özel Mutafoğlu Anadolu Lisesi'nde Gaziantep gezisi düzenlendi.

Geziye Gaziantep savunmasının efsane çocuğu Şehit Kamil'in şehit edildiği mekânın ziyareti ile başlandı. Gaziantep'in tüm dünyaya örnek gösterilebilecek muhteşem savunmasının başladığı günleri dinleyen veliler oldukça duygulu anlar yaşadı. Daha sonra Savaş Müzesi. Tarihi Şirvani Camii, Şeyh Fethullah Camii, Hz Yuşa Peygamber Makamı gezildi. Bakırcılar Çarşısı, tarihi ve turistik Bedesten Çarşısından sonra geziye bir yemek molası verildi. Son olarak Gaziantep Kalesi ve Panorama Müzesi ziyaret edildi.

Geziye katılan veliler Gaziantepli olmalarına rağmen bilmedikleri pek çok şeyi öğrendiklerini, özellikle Gaziantep savunmasının zorluğu karşısında gözyaşlarını tutamadıklarını dile getirdiler. Yoğun tempodan kısa bir süreliğine de olsa uzaklaşma ve tarihin sayfalarında dolaşma imkânı sundukları için okul idaresine ve okul aile birliği üyelerine teşekkür ettiler.

Okul Aile Birliği Başkanı Mukadder DAĞ da annelerimize yönelik bu tür gezilerle Gaziantep savunmasında gösterilen Milli Mücadele ruhunun unutulmamasını, bilakis güçlenerek yeni gelişen nesillere aktarılmasını hedeflediklerini dile getirdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Velilere Gaziantep Gezisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement