Venezuela'da Kurucu Meclisin Çıkardığı Yasalara Engel Olunamayacak - Son Dakika
Güncel

Venezuela'da Kurucu Meclisin Çıkardığı Yasalara Engel Olunamayacak

Venezuela'da Kurucu Meclisin, çıkardığı yasaların engellenmesinin önüne geçecek kararı kabul ettiği bildirildi.

09.08.2017 11:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Venezuela'da Kurucu Meclisin, çıkardığı yasaların engellenmesinin önüne geçecek kararı kabul ettiği bildirildi.

Kurucu Meclis Başkanı Delcy Rodriguez, muhaliflerin kontrolündeki Ulusal Kongredeki kanun yapıcıların, Kurucu Meclis tarafından çıkarılan yasaları engellemek için harekete geçmelerinin önü alan kararın oy birliğiyle kabul edildiğini açıkladı.

Rodriguez'in yardımcısı Aristobulo Isturiz de kimseyi tehdit etmediklerini, bir arada var olmanın yollarına baktıklarını söyledi.

Ulusal Kongre liderleri, konuyu yasama sarayında görüşmeyi deneyeceklerini belirtti.

Bu arada, muhalif milletvekilleri, Rodriguez liderliğindeki güvenlik güçlerinin pazartesi geç saatlerde Kongre binasına girdiklerini ve kullanılmayan tören salonunun kontrolünü ele geçirdiklerini ifade etti.

Muhalif milletvekillerinden Stalin Gonzalez, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, " Hükümet, meşru bir şekilde almayı başaramayacağı alanları istila ediyor." ifadesini kullandı.

Diğer yandan, Venezuela'nın başkenti Caracas'ta bir araya gelen Bolivarcı İttifak üyesi ülkelerin liderleri, toplantının ardından yaptıkları açıklamada, Kurucu Meclis'in bağımsız rol üstlenerek kurulmasının Venezuela'nın zorlukların üstesinden gelmesine yardımcı olacağını vurguladı.

Açıklamada, "Yapıcı ve saygılı bir diyalog kurulmasına yönelik çağrımızı yineliyoruz." ifadesini kullanıldı.

Ülkede gıda kıtlığı, yüksek enflasyon ve artan suç oranlarından kaynaklanan toplumsal hoşnutsuzluk, Devlet Başkanı Nicolas Maduro liderliğindeki hükümetin kontrol ettiği Yüksek Mahkemenin, 31 Mart'ta Kongrenin yetkilerini elinden aldığını açıklamasıyla sokak protestolarına dönüşmüştü.

Maduro yönetimi, muhalefetin, aşırı sağcı radikaller ve suç çetelerinin iş birliği içinde şiddeti körüklediğini savunurken, muhalefet, ölümlerden orantısız güç kullanan güvenlik kuvvetlerini ve hükümet yanlısı milisleri sorumlu tutuyor.

Ülkede mart sonundan bu yana devam eden hükümet karşıtı gösterilerde en az 125 kişi hayatını kaybetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Venezuela'da Kurucu Meclisin Çıkardığı Yasalara Engel Olunamayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement