Venezuela'daki Elektrik Kesintileri Nedeniyle 5 Kişi Gözaltına Alındı - Son Dakika
3.Sayfa

Venezuela'daki Elektrik Kesintileri Nedeniyle 5 Kişi Gözaltına Alındı

Venezula'da Guri hidroelektrik santraline saldırdıkları iddia edilen 5 kişi gözaltına alındı.

24.04.2019 10:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Venezula'da Guri hidroelektrik santraline saldırdıkları iddia edilen 5 kişi gözaltına alındı.

Nicolas Maduro rejimi, Venezuela'nın elektrik sistemine karşı terörist saldırılar düzenledikleri iddia edilen 5 kişiyi gözaltına aldı. İletişim ve Enformasyon Bakanı Jorge Rodrguez, sanıkların Guri hidroelektrik santraline saldırdıklarını açıkladı. Hükümet elektrik kesintilerinin sibernetik, elektromanyetik ve fiziksel sabotaj nedeniyle olduğunu tekrarladı.

Yapılan resmi açıklamalara göre gözaltına alınan kişiler, Bolvar eyaletinde bulunan ve ülke enerjisinin yüzde 80'ini sağlayan Guri hidroelektrik santraline karşı terörist saldırılara katıldı.

Bir mühendis suçunu itiraf etti

İletişim ve Enformasyon Bakanı Jorge Rodrguez'a göre, Guri santraline karşı bağımsız olarak 280 kundaklama ve 45 küçük saldırı kaydedildi. Bakan, davanın soruşturmasına 19 kişinin katıldığını belirtti. 5 gözaltı arasında yalnızca elektrik mühendisi Otoniel Ramn Snchez'in kimliği biliniyor. Sanchez'in suçunu itiraf ettiği de yine resmi olarak açıklandı.

Interpol'den 3 tutuklama istendi

Bu arada İletişim Bakanı Jorge Rodrguez, Interpol'den tutuklamalar talep ettiklerini açıkladı. Rodrguez, bunlardan birisinin ABD'de yaşayan Julio César Acua Nez, diğerinin İspanya'da yaşayan Julio César Acua Nez ve sonuncusunun ise Kolombiya'da yaşayan Miguel ngel José Freitas olduğunu söyledi. - KARAKAS

Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Venezuela'daki Elektrik Kesintileri Nedeniyle 5 Kişi Gözaltına Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement