Venezuela Devlet Başkanı Maduro'dan muhalefet ile müzakerelere destek - Son Dakika
Güncel

Venezuela Devlet Başkanı Maduro'dan muhalefet ile müzakerelere destek

Venezuela Devlet Başkanı Maduro\'dan muhalefet ile müzakerelere destek

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Meksika'nın ev sahipliğinde muhalefet ile yarım kalan müzakerelerin yeniden başlayacak olmasını desteklediklerini belirtti.

25.11.2022 23:35  Güncelleme: 23:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Meksika'nın ev sahipliğinde muhalefet ile yarım kalan müzakerelerin yeniden başlayacak olmasını desteklediklerini belirtti.

Devlet Başkanlığı radyosuna konuşan Maduro, ülkenin el konulan kaynaklarının geri kazanılması için muhalefet ile diyalog sürecinin tekrardan başlayacağını duyurdu.

Maduro, diyaloğa her zaman hazır olduklarını vurgulayarak, "Tek taraflı zorlayıcı enstrümanlarla bizden kaçırılan milyarlarca doların bir kısmını kurtarmak için birkaç aydır komisyonlarla çalışıyoruz." dedi.

Kaynakların geri kazanılması halinde ülkenin ihtiyaç duyduğu sektörlere yatırım yapacaklarını söyleyen Maduro, "Elektrik, su, sağlık, eğitim alanlarına ve sağanak yağışlar nedeniyle yıkımların meydana geldiği yerlere yatırım yapılacak." diye konuştu.

Maduro, muhalefet ile diyalog sürecinde Venezuela'nın el konulan kaynaklarının önemli bir yer tutacağını ifade etti.

"Donald Trump hükümeti bizi işgal edecekti"

Venezuela'ya müdahale etmek isteyen bir kesimle müzakere yaptıklarını dile getiren Maduro, "Donald Trump hükümeti bizi işgal edecekti. Oysaki barış her zaman bizim limanımız oldu. Diyalog, anlayış ve uyum Bolivarcı Venezuela Cumhuriyeti Anayasasının vazgeçilmez yoludur." değerlendirmesinde bulundu.

Ulusal Meclis Başkanı ve hükümet delegasyonu başkanı Jorge Rodriguez de sağduyulu olarak gördükleri muhalefetin bir kesimiyle bir süredir görüştüklerini belirtti.

Hükümet ile muhalefet temsilcilerinin 17 Ekim 2021'de yeniden bir araya gelmesi beklenirken Venezuelalı Alex Saab'ın ABD'ye teslim edilmesi üzerine iktidar görüşmelerden çekilme kararı almıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Venezuela Devlet Başkanı Maduro'dan muhalefet ile müzakerelere destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement