ABD ve Venezuela arasında "casus" krizi! Petrol sahasında yakalandı, başkan Madura bizzat duyurdu - Son Dakika
Dünya
BBC

ABD ve Venezuela arasında "casus" krizi! Petrol sahasında yakalandı, başkan Madura bizzat duyurdu

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Amerikalı bir casusu ülkenin kuzeybatısındaki petrol rafinerisi bölgesinde yakaladıklarını açıkladı.

12.09.2020 12:08  Güncelleme: 14:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ülkenin kuzeybatı eyaleti Falcon yakınlarındaki iki petrol sahası yakınlarında 'bir Amerikan casusu' yakaladıklarını söyledi.

Televizyondan halka seslenen Maduro, yakaladıkları kişinin üzerinde bulunan silahlara ve yüklü miktarlardaki nakit paraya el konduğunu ifade etti. Amuay ve Cardon rafinerileri yakınlarında perşembe günü yakalanan kişinin 'Irak'taki CIA üslerinde görev yapan bir asker olduğunu' söyleyen Maduro daha fazla ayrıntı paylaşmadı.

ABD HENÜZ AÇIKLAMA YAPMADI

Maduro ayrıca, Venezuelalı yetkililerin, ülkenin kuzey eyaleti Carabobo'daki El Palito rafinerisini 'patlatma planlarına' da engel olduklarını söyledi.

Venezuela'da geçen ay, iki eski Amerikan askeri Maduro'yu devirmeye çalıştıkları suçlamasıyla 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Luke Denman ve Airan Berry 'komplo düzenlemek, yasa dışı silah kaçakçılığı yapmak ve terör faaliyetlerinden' suçlu bulundu. İki ABD vatandaşı, Mayıs ayında Kolombiya'dan denizi geçerek ülkeye girmeye çalışıp tutuklanan 13 kişi arasındaydı. ABD Başkanı Donald Trump, olayla ilgili olduğuna ilişkin Venezuela'nın ortaya attığı iddiaları reddetti.

ABD ve Venezuela arasında "casus" krizi! Petrol sahasında yakalandı, başkan Madura bizzat duyurdu
Kaynak: BBC

Son Dakika Dünya ABD ve Venezuela arasında 'casus' krizi! Petrol sahasında yakalandı, başkan Madura bizzat duyurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • karahan: gerekeni yap venezuela 16 0 Yanıtla
  • EMEKÇİ: amerikada ajan yakalansa öldürürler,katil amerika hangi ülkeye girse bölmeden çıkmaz, 0 0 Yanıtla
  • Kazakistan'da eriyen kar suyu nedeniyle binlerce kişi tahliye edildi
    19:03 Kazakistan'da eriyen kar suyu nedeniyle binlerce kişi tahliye edildi

    Kazakistan'da yoğun yağışlı geçen kış sonrası eriyen kar suyu, köylere taşarak büyük bir su baskınına neden oldu. Ülkenin bazı eyaletlerinde olağanüstü hal ilan edilirken, 2 binden fazla kişi tahliye edildi. Kar suyunun taşması sonucu bazı köyler tamamen su altında kaldı ve ulaşım zorlaştı. Acil Durumlar Bakanlığı, sular altında kalan köylerden 613'ünün çocuk olduğunu ve 2 bin 54 kişinin tahliye edildiğini bildirdi. Ülkede 1,7 milyon metreküpten fazla erimiş kar suyu pompalandı.

  • BIST 100 Endeksi Günü Yüzde 3,10 Değer Kazanarak Tamamladı
    18:27 BIST 100 Endeksi Günü Yüzde 3,10 Değer Kazanarak Tamamladı

    Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 3,10 değer kazanarak 9.079,97 puandan tamamladı. Bankacılık endeksi yüzde 4,25, holding endeksi yüzde 3,45 değer kazandı. En çok kazandıran sektör endeksi ulaştırma oldu.

BBC

Advertisement