Venezuelalılar, Kuruluşlarının 208'inci Yıl Dönümünü Kutladı - Son Dakika
Güncel

Venezuelalılar, Kuruluşlarının 208'inci Yıl Dönümünü Kutladı

- Venezuelalılar, kuruluşlarının 208'inci yıl dönümünü kutladıKARAKAS - Bağımsızlık Bildirgesi Yasası ile İspanya'dan 208 yıl önce ayrılan Venezuela, Kurtuluş Günü'nü kutladı.

06.07.2019 17:02  Güncelleme: 17:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- Venezuelalılar, kuruluşlarının 208'inci yıl dönümünü kutladı

KARAKAS - Bağımsızlık Bildirgesi Yasası ile İspanya'dan 208 yıl önce ayrılan Venezuela, Kurtuluş Günü'nü kutladı. Kutlamalar için sokaklara inen Venezuelalılar, "Biz her zaman Chavez'le ve Maduro'yla birlikteyiz" sloganları atarken Devlet Başkanı Nicolas Maduro da, karşı karşıya oldukları olası savaşlar için halkına bir kez daha hazırlıklı olması çağrısında bulundu.

Venezuela, 208 yıl Bağımsızlık Bildirgesi Yasası ile İspanya'dan ayrıldığını ilan etti. İfade özgürlüğü, ulusal ve kültürel egemenlik ile kolonileşme kültürünün reddedilmesi gibi değerler kabul edildi. Kutlamalar için Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun yaptığı çağrıya cevap veren halk, başkent Karakas'ın merkezindeki Los Proceres caddesine çıktı. Bir yandan Kurtuluş Günü'nü kutlayan Venezuelalılar, bugünü aynı zamanda ABD ve bazı 0ülkelerin ambargosuyla zor günler yaşayan Maduro'ya destek günü haline getirdi.

Halktan Maduro'ya destek mesajları

Caddelerde davullar eşliğinde yürüyenler, "Bağımsızlıkla var olan bağlılığımızı tekrar göstermek için buradayız. Bolivar'ın kanımızda bıraktığı özgürlük süreçlerine inanmaya devam ediyoruz. Biz her zaman Chavez'le ve Maduro'yla birlikteyiz" dedi. Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiseri Michelle Bachelet'in kısa süre önce ülkelerine yaptığı ziyaret sonrasında yayımladığı raporu da eleştiren halkın aynı ağızdan, "Bachelet'in burada yaptığımız her şeyi dikkate almasını istiyoruz" sözlerini söylediği sık sık duyuldu.

Venezuela halkının onuru için Los Proceres'e geldiğini söyleyen çocuklar ise, "Bolivarcı Devrim'in başarıları için, değerlerimizi haklı çıkarıp ülkeyi hayatımıza karşı savunmaya hazırız" sözleriyle vatanperverliklerini dile getirdi.

Maduro'dan savaş vurgusu

Kurtuluş Günü'ne uygun olarak giyinen Devlet Başkanı Nicolas Maduro da konuşmasında insanlarına karşı karşıya oldukları savaşlar için hazırlanmaları gerektiği yönünde mesajlar verdi. Tarihin doğru tarafında olduklarını iddia eden Maduro, şu anda Venezuela'nın iki yüz yıl öncesiyle paralellikler yaşadığını hatırlattı. Başka bir boyunduruk altına girmemek için benzer savaşlar verebileceklerinin altını çizdi. Askeri geçit töreninden sonra yaptığı konuşmada Maduro, "Cennetteki babamıza bakıyoruz ve ondan barış istiyoruz. Ama bu süre boyunca askeri tatbikatlarımız bakıyoruz ve füzelerimizden ve askerimizin gücünden dolayı Tanrı'ya şükrediyoruz" sözleriyle de düşmanlarına mesaj verdi.

Mecliste olağanüstü oturum

Yürüyüş başlamadan önce, Milli Kurucu Meclis'te olağanüstü bir oturum yapıldı. Venezuela Ordusu'nun en üst düzey komutanlarından Operasyonel Stratejik Komutanlığının başı Remigio Ceballos toplantıda yer aldı. Ceballos, onur konuğu olduğu Meclis'te Kurtuluş Günü için yaptığı konuşmada, Venezuela Silahlı Kuvvetlerinin ülkeyi tehdit eden her türlü silahlı grupla savaşmaya hazır olduğunu duyurdu.

Muhalifler azalıyor

Öte yandan, Kurtuluş Günü etkinlikleri sırasında darbeci muhalif lider Juan Guaido'nun destekçileri de sokaklara döküldü. Guaido, halk kahramanı Francisco de Miranda'nın heykeline tırmanarak halka seslendi. Guaido, Michelle Bachelet'in raporuna atıfta bulunarak, "Bu rejimi diktatörlükten daha fazla karakterize etmeye değecek bir örnek yok" dedi. Arka arkaya yapılan darbe girişimlerinden sonuç alınamaması nedeniyle, muhalefetin yaptığı mitingin eskiye nazaran daha sönük geçtiği gözlendi.

Venezuelalılar, Kuruluşlarının 208\'inci Yıl Dönümünü Kutladı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Venezuelalılar, Kuruluşlarının 208'inci Yıl Dönümünü Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bosphorus Trio, Ankaralı müzikseverlere konser verdi
    23:49 Bosphorus Trio, Ankaralı müzikseverlere konser verdi

    Türk bestecilerin eserlerini keman, viyolonsel ve piyano ile dünyaya duyuran Bosphorus Trio, Erimtan Müzesi'nde düzenlenen konserde müzikseverlerle buluştu. Konser öncesinde BESOM Çağdaş Türk Müziği Ödülleri takdim edildi. Gruba 'Beste Ödülü' Turgay Erdener'e, 'İcra Ödülü' ise Bosphorus Trio'ya verildi. Konserde, İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası başkemancısı Özgecan Günöz, Borusan Viyolonsel Grubu Üyesi çellist Çağlayan Çetin ve Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi piyanist Özgür Ünaldı yer aldı.

  • Avrupa 2.'si olan Emine Kılınç Niğde'ye döndü
    23:42 Avrupa 2.'si olan Emine Kılınç Niğde'ye döndü

    Hırvatistan'da gerçekleşen Gençler Avrupa Boks Şampiyonası'nda 50 kiloda mücadele eden milli sporcu Emine Kılınç, çeyrek finalde Bulgar rakibini, yarı finalde ise Sırbistanlı rakibini yenerek finalde İngiliz rakibiyle mücadele etti. Avrupa ikincisi olan Kılınç, memleketi Niğde'de coşkuyla karşılandı. Hedefinin olimpiyat şampiyonluğu olduğunu söyleyen Kılınç, daha iyi çalışarak gelecek şampiyonalara hazırlanacağını belirtti.

  • Erzurum'da Atatürk Üniversitesi Kampüsü'nde çıkan kavgada 4 kişi yaralandı, 10 şüpheli gözaltına alındı
    23:38 Erzurum'da Atatürk Üniversitesi Kampüsü'nde çıkan kavgada 4 kişi yaralandı, 10 şüpheli gözaltına alındı

    Erzurum'da Atatürk Üniversitesi Kampüsü'nde iki grup arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Üniversite öğrencilerinin de karıştığı kavgada yaralanan 4 kişi hastanelere kaldırıldı. Polis ekipleri, güvenlik önlemi alarak 10 şüpheliyi gözaltına aldı. İl Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, olay yerinde incelemede bulundu.

  • Kuşadası'nda dev gemi iskeleye çarptı
    23:36 Kuşadası'nda dev gemi iskeleye çarptı

    Aydın'ın Kuşadası ilçesinde limana yanaşmaya çalışan dev kruvaziyer gemi duramayınca iskeleye çarptı. Çarpmanın etkisiyle iskelede ve gemide maddi hasar oluştuğu öğrenildi. Geminin çarpma anı cep telefonu kamerasına yansıdı.

  • TİKA, Tacikistan'daki ıslahevinde kalan çocuklara konser verdi
    23:29 TİKA, Tacikistan'daki ıslahevinde kalan çocuklara konser verdi

    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) organizasyonuyla, Tacikistan'ın başkenti Duşanbe'de bulunan ıslahevinde kalan çocuklara dünya klasikleri ve Türk sanatçıların bestelerinden oluşan bir konser verildi. Antalya Devlet Senfoni Orkestrası Flüt Sanatçısı Doç. Dr. Lelya Bayramoğulları'nın sunduğu konser, TİKA tarafından gerçekleştirilen sosyal sorumluluk projesi kapsamında düzenlendi. Bayramoğulları, etkinlikte Tacik eseri de icra ederek büyük beğeni topladı. Konser, çocuklar arasında unutulmaz bir deneyim olarak değerlendirildi.

  • İzmir'de yol verme kavgası kanlı bitti
    23:24 İzmir'de yol verme kavgası kanlı bitti

    İzmir'in Karabağlar ilçesinde, sanayi esnafının yol verme kavgasında taraflardan birisinin 8 kez bıçakladığı yaralıya, yanındaki diğer şahıs da tabancayla ateş etti. Mermilerin isabet etmediği yaralı, hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgili polis ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.


Advertisement