Verdiği İlginç İlanla Arabasını 5 Bin Lira Fazla Fiyata Sattı - Son Dakika
Ekonomi

Verdiği İlginç İlanla Arabasını 5 Bin Lira Fazla Fiyata Sattı

İzmirli galerici Samet Acar, 8 ay boyunca arabasını satamayınca bir sitede hem mizah hem de anılarla dolu ilginç bir ilan paylaştı. Aracını 5 bin lira fazlaya sattı.

15.07.2016 08:29  Güncelleme: 11:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de galericilik yapan Samet Acar, 8 aydır satamadığı arabasını elden çıkarmak için ilginç bir yöntem denedi. Önce bir siteye 18 bin 500 lira değerinde ikinci el araba ilanı veren Acar, ilanı paylaşmasının üzerinden 8 ay geçmesine rağmen bir sonuç elde edemeyince kaldırıp yeni bir ilan verdi. Acar, ilanında hem arabanın hikayesini anlattı, hem de 8 ay boyunca yaşadığı sıkıntıları yazdı. İlanını mizahi bir üslupla yazan Acar, iki gün sonra arabasını almak isteyen birden fazla kişi olunca adeta açık artırma yapar gibi aracını 23 bin 500 liraya sattı.

"NE ANILAR SAKLIYOR BİR BİLSENİZ"

Sözlerine, "Bu araba hakkında söyleyeceğim ilk söz, yıkılmadım ayaktayım" diye başlayan Acar'ın ilanında şu ifadeler yer aldı:

Verdiği İlginç İlanla Arabasını 5 Bin Lira Fazla Fiyata Sattı

"Hangimiz yürürken düşmedik? Kalabalığın içinde yalnız kalıp sağa sola çarpmadık? Bu aracın geçmişi, eskiciden elbise alıp önceki sahibinin hayatını düşünmek gibi. Ne anılar saklıyor bir bilseniz. Yağmur, çamur, fırtına, karın soğuğuna; güneşin kavurucu sıcağına direndi. Her günü bir anı aslında. Sen gibi, ben gibi, herkes gibi. Pert kaydı yoktur, ağır hasarlı değildir. Şu anda hiçbir masrafı yoktur. Hepsini paraya kıyıp yaptım. Çok uzun anlatmayacağım satırlarla. Çok merak edersen ama, arabanın yanında anlatırım geçmişinin izlerini sana. Sakın sağda solda bu konuyu paylaşma. Araba darılır sonra sana bana."
Verdiği İlginç İlanla Arabasını 5 Bin Lira Fazla Fiyata Sattı

"AYAKKABIN ESKİDİĞİNDE BOYA SÜRMÜYOR MUSUN?"

İlanda arabanın özelliklerini sıralayan Acar, arabanın bir önceki sahibinin kadın olduğunu hatırlatarak, "Direksiyon şimdi yeni. Çünkü benden önceki sahibi bayandı. Kremli ellerle deforme etmiş. Şimdi tertemiz. Bel altını ben boyattım. 10 yaşında araba sonuçta, çizikleri vardı. Bütün kadınlar boyanmıyor mu? Hatta bazı erkekler de. Ayakkabın eskidiğinde boya sürmüyor musun? Değişeni var aracın. Hayvanın biri arkadan çarpmış, bagaj kapağı değişmiş. Sen hiç kimseye arkadan çarpmadın mı aracınla? ya da bir tanıdığın birine çarpmadı mı arkadan? ya da hiç mi şahit olmadın yolda? 'Aaa araba kazalı.' Kaza nedir? Yanlışlıkla meydana gelen, olumsuz sonuçlara yol açan olay. Her araba gibi bu da nazlıdır. Sağından solundan ses duyarsan sanayiye götür. Sana söylemeye çekinir belki ama ustaya anlatıverir derdini. Eğer alırsan bu aracı, ona iyi bak. Bakıma alışmış çünkü" sözlerine yer verdi.
Verdiği İlginç İlanla Arabasını 5 Bin Lira Fazla Fiyata Sattı

SİTEDE "EFSANE İLANLAR" BÖLÜMÜNDE YAYINLANMASI İÇİN ARANDI

İlan, sitede paylaşıldığı gibi adeta tıklanma rekoru kırdı. Hatta siteden telefonla aranıp ilanın 'Efsane ilanlar' bölümünde yayınlanması teklif edildi. İki gün içerisinde 18 bin 500 liraya bile satamadığı aracı için 23 bin 500 liraya alıcı bulan Acar, arabasını sattığı gibi de ilanı kaldırdı. Acar, "2005 model bir aracım vardı. Aracın değişenleri vardı. Piyasasına göre de uygundu. 8 ay boyunca arabayı satmaya çalıştım. Hatta zararına bile satmaya çalıştım ama satamadım. Sonra aklıma ilginç bir ilan vermek geldi. Arabanın değişenlerini, boyalarını, geçmişini biraz daha komik bir dille anlatmak istedim" dedi.
Verdiği İlginç İlanla Arabasını 5 Bin Lira Fazla Fiyata Sattı

AÇIK ARTIRMA USULÜ GİBİ ARAÇ SATMIŞ OLDU

İlan esprili bir dille yazılınca siteden telefonla arandığını söyleyen Acar, "Çok tıklanma oldu. Siteden 'Efsane ilanlar bölümüne sokabiliriz' diye telefon aldım. Arabayı yazdığım fiyatın daha üstüne sattım. Arabayı almak isteyen birkaç kişi olunca fiyat 23 bin 500 liraya kadar çıktı. Bu ilginç ilan kadar, yüksek fiyata satmam da ilginç oldu. İnsanlar, aracın değişeni olunca cesaret edemiyor. Zaten araba kazalı olmasa 18 bin 500 liraya vermem. Kazalı olmasaydı, arabanın fiyatı 25 bin lira olurdu. Aslında bu durumu da biz galericiler yaptık. 'Değişeni olmasın', 'boyası olmasın' diye insanları biz korkuttuk" diye konuştu.

Verdiği İlginç İlanla Arabasını 5 Bin Lira Fazla Fiyata Sattı
Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Verdiği İlginç İlanla Arabasını 5 Bin Lira Fazla Fiyata Sattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • TÜRK: ULAN SİZ DEYLMİSİNİZ PERT ARABAYI BOYA BİLE YOK ABİ DEYİP SATAN,HAYVAN. 21 0 Yanıtla
  • Kayanabi: Son sozu dogru galerici kadar cins millet yok milletin arabasini satin alirken teneke muamelesi kendileri satarken zannedersin ferrai satiyo ondan sonrada vay efendim araba satamiyoruz durust olucan degeri neyse vericen niye satamiyasin mezarcilik yaparsan ille cenazene birileri gelir 16 2 Yanıtla
  • Sinan gün bolu: İlan sitesinde yazılan ve istenilen rakamın üzerine satması İMKANSIZ, ayrıca ilan açıklaması çok basit ve düşük kalite 13 1 Yanıtla
  • ccc: gereksiz zirvalamis 10 0 Yanıtla
  • Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa, Çin- Türkiye ilişkilerini değerlendirdi
    19:24 Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa, Çin- Türkiye ilişkilerini değerlendirdi

    Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa, Çin'in Haynan Adası'nda düzenlenen Boao Asya Forumu'nda Türkiye-Çin ilişkileri, Yeniden Asya Girişimi ve Asya'daki bağlantılık projelerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

  • THY, Trablus'a yeniden uçmaya başladı
    19:17 THY, Trablus'a yeniden uçmaya başladı

    Türk Hava Yolları (THY), Mitiga Uluslararası Havalimanı'na ilk uçuşunu gerçekleştirerek Trablus'a yeniden uçmaya başladı. THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, törende yaptığı konuşmada, Libya'ya tekrar sefer başlatmanın mutluluğunu dile getirdi ve Afrika'yı kültürlerle buluşturmaya devam edeceklerini belirtti. Ayrıca, THY misafirleri için özel fiyatlarla seyahat imkanı sunulacak ve Trablus seferleri haftada 3 gün icra edilecek.

  • Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan: Emekli aylıkları Temmuz'da masaya yatırılacak
    19:13 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan: Emekli aylıkları Temmuz'da masaya yatırılacak

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Çorum'da yaptığı konuşmada emekli aylıklarının Temmuz ayında tekrar değerlendirileceğini söyledi. Bakan Işıkhan, emeklilere yönelik yapılan banka promosyonları hakkında da bilgi verdi ve Türkiye'nin ekonomik büyüme ve istihdam oranlarındaki başarısını vurguladı.

  • Elektrik ve doğal gaz fiyatları nisan ayında değişmeyecek
    19:01 Elektrik ve doğal gaz fiyatları nisan ayında değişmeyecek

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, nisan ayında elektrik ve doğal gaz fiyatlarında değişiklik olmayacağını duyurdu. Bakan Bayraktar, yeni bir doğal gaz kuyusu kazıldığını belirterek, enerji alanında denizlerdeki son durumu da paylaştı. Türkiye'nin denizlerdeki enerji filosunda toplam 6 gemi bulunuyor ve bu filonun büyütülmesi hedefleniyor.

  • Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilere yönelik promosyon ödemelerinin başladığını duyurdu
    19:00 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilere yönelik promosyon ödemelerinin başladığını duyurdu

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Çorum'da iş insanlarıyla bir araya gelerek, emeklilere yönelik promosyon ödemelerinin başladığını duyurdu. Işıkhan, ayrıca emekli maaşlarının temmuz ayında tekrar masaya yatırılacağını ve emeklilerin refahını artıracak yeni uygulamaların hayata geçirileceğini belirtti.

  • Aile ve Gençlik Fonu'na 6 binden fazla başvuru yapıldı
    18:48 Aile ve Gençlik Fonu'na 6 binden fazla başvuru yapıldı

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu'na bugün itibarıyla 6 bin 299 çiftin başvurduğunu belirterek, başvuruların değerlendirildiğini ve olumlu sonuçlanan çiftlerin evlilik öncesi eğitimlere alındığını söyledi. Ayrıca, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına yönelik 8 bin personel alımının Nisan ayı içerisinde gerçekleştirileceği açıklandı.


Advertisement