Verem Savaş Derneği Evsiz Ailenin Evini Yaptırıyor - Son Dakika
Güncel

Verem Savaş Derneği Evsiz Ailenin Evini Yaptırıyor

Verem Savaş Derneği Evsiz Ailenin Evini Yaptırıyor

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde faaliyet gösteren Verem Savaş Derneği Başkanı Hasan Erdoğan ilçede evsiz kalan bir aileyi yeni bir yuvaya kavuşturuyor.

19.02.2018 10:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde faaliyet gösteren Verem Savaş Derneği Başkanı Hasan Erdoğan ilçede evsiz kalan bir aileyi yeni bir yuvaya kavuşturuyor.

Kdz. Ereğli ilçesine bağlı Osmanlar Köyü'nde evleri eski olan Doğan ailesi yeni ve sıcak bir yuvaya kavuşturuluyor. Kdz. Ereğli Verem Savaş Derneği Başkanı Hasan Erdoğan'ın girişimleri ile aile için yapımına başlanan evin kaba inşaatı sona erdi. Ereğli Verem Savaş Derneği Başkanı Hasan Erdoğan, 3 ay önce başlattıkları çalışmaları 1-2 ay içerisinde tamamlayarak Doğan ailesini en kısa sürede sıcak yuvalarına kavuşturacaklarını söyledi. Erdoğan konuşmasında "Biliyorsunuz biz hem köylüyüz, hem de köylerden ayrılmıyoruz. 47 senedir verem ile mücadele etmiyoruz. Ekonomik durumu iyi olmayan ailelere de kumanya yardımları yapıyoruz. Böyle evsiz kalan ailelerinde 2-3 yılda bir dostlarımızın ve çevremizin sayesinde ev yapımları ile de ilgileniyoruz. Osmanlar Köyü'nde Rasim Doğan'a ait içerisinde oturulamayacak durumdaki evin yapımına 3 ay evvel başladık. Bu işler gönül ve sevda işidir. Bu gün Pazar olmasına ve 70 yaşına gelmemize rağmen Mehmet Morcu kardeşimizle beraber bu işin maneviyatını paylaşmaya geldik. Dolayısıyla insanları mutlu edebilmek kadar güzel bir şey olmadığını düşünüyorum. Bu vesile ile bu evin yapımında bana destek verip malzeme gönderen bundan evvelki dönem milletvekillerimizden Sayın Fazlı Erdoğan, Volkswagen Batı Karadeniz Bölge Bayii İşadamı İlhami Yazıcıoğlu, Ankara'da bulunan değerli kardeşim Eczacı Kemal Haberal, Kardeşler Ekmek fırını Sahibi Bayram Özkayıkçı, Ereğli'nin saygıdeğer işadamlarından değerli kardeşim Celal Bozkuş, Yılma Gemi Tersanesi sahiplerinden Hasan Yılmaz, Yazıcıoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sayın İlhan Yazıcıoğlu, Öğretmenler Pazarı Sahibi Fikret Atalay, benimde mensubu bulunduğum YARKİM Kimya Fabrikası Sahibi Sayın Murat Şengönül, gemi yapım işleri ile uğraşan Sultan kardeşim, Ereğli'de Yıldırımlar Marketin sahibi Hacı Mehmet Yıldırım, TATSAN Fabrikası sahibi Hüseyin Tatlıbaş'a, Ereğli'nin genç işadamlarından başarılı işadamı Sayın Erol Çivici, Ereğli'nin değerli işadamlarından Mehmet Morcu'ya, evin ince işlerinde bize yardım edecek olan değerli esnaflarımızdan Şaban Gülhan, evin dış mantolamasını yapacak olan oğlum Bülent Erdoğan ve ortağına ve Ova Kasabı Sahibi Adem Erdoğan'a teşekkür ediyorum. Sıvası, mantolaması, ince işleri ve çevre düzenlemesi ile beraber bu ailemiz 1-2 ayda eve girmiş olacak. Ben tekrar değerli işadamlarımıza teşekkür ediyor ve diğer konularda da yardımlarının devamını diliyorum. Daha önce Çay Köyü, Ganaköyü, Gökçeler'de de evler inşa ettik. Biz bu işlerin sadece önderliğini yapıyoruz. Mehmet Morcu 200 torba çimento gönderiyor, Erol Çivici kapılarını yaptırıyor. İşçiliğini de kendi etrafı yapıyor. İmce usulü ile bu ev bu hale geldi. Bir aileyi daha mutluluğa doğru götürüyoruz. Çalışmalarımız bu ailemiz evin içerisine girene kadar devam edecek. Güzel bir ser meydana çıktı" dedi.

Kdz. Ereğlili İşadamlarından Mehmet Morcu'da kendilerine böyle bir yardımı yapmaya vesile olan Hasan Erdoğan'a teşekkür etti. Morcu konuşmasında şu sözlere yer verdi; "Mehmet Morcu: Söyleyecek söz yok salında, sözün bittiği yerdeyiz. Yine bir Hasan Erdoğan klasiği. Hasan abi benim babamın arkadaşıdır. Çocukluğumdan beri tanırım. Yaklaşık 35 yıllık ticari hayatımda da beni hiç yalnız bırakmamıştır. Tecrübe ve görüşleriyle bize yardımcı olmuştur, önümüzü açmıştır siyasi ve ticari ilişkileri ile. Enteresan bir insandır Hasan abi. Gerçekten guru duydum. Hasan abinin vesilesi ile bizde bu tür şeylere katkıda bulunabilmişsek, yardımcı olabilmişsek ne mutlu bize. Diğer arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum. Güzel bir şey olmuş. Bize düşen neyse, bizde üzerimize düşeni yapacağız inşallah."

Kdz. Ereğli Verem Savaş Derneği Başkanı Hasan Erdoğan daha öncede ilçeye sağlık meslek lisesi, göğüs hastalıkları hastanesi, 32 derslikli ilk ve ortaokul, camiler ve evi olmayan ailelere ev yaptırmıştı. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Verem Savaş Derneği Evsiz Ailenin Evini Yaptırıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement