Vergi cennetlerinin listelendiği Finansal Gizlilik Endeksi'nde Türkiye kaçıncı sırada? - Son Dakika
Dünya

Vergi cennetlerinin listelendiği Finansal Gizlilik Endeksi'nde Türkiye kaçıncı sırada?

Vergi cennetlerinin listelendiği Finansal Gizlilik Endeksi\'nde Türkiye kaçıncı sırada?

Varlıklı kişilere vergi konusunda nasıl kolaylıklar sağlandığı ve kara para aklamada ne kadar şeffaf olunduğunun incelendiği bir rapora göre Cayman Adaları, yabancıların servetlerini kendi ülkelerinden en rahat gizleyebildiği ülkelerin başında geliyor.

23.02.2020 10:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsviçre, Finansal Gizlilik Endeksi'nde, yıllardır koruduğu birinci sıradaki yerini Cayman Adaları'na devretti.

Vergi ve finansal konularda daha fazla şeffaf olunması için çalışmalar yürüten, Uluslararası Vergi Adalet Ağı, bu yılki sıralamayı açıkladı. Varlıklı kişilere vergi konusunda nasıl kolaylıklar sağlandığı ve kara para aklamada ne kadar şeffaf olunduğunun incelendiği rapora göre Cayman Adaları, yabancıların servetlerini kendi ülkelerinden en rahat gizleyebildiği ülkelerin başında geldi.

Kaynak: Euronews.com

Son Dakika Dünya Vergi cennetlerinin listelendiği Finansal Gizlilik Endeksi'nde Türkiye kaçıncı sırada? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İslam'ın insanlığa gönderilmiş en büyük nimet olduğunu söyledi
    13:04 Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İslam'ın insanlığa gönderilmiş en büyük nimet olduğunu söyledi

    Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İtalya'nın Venedik şehrinde düzenlenen bir programda yaptığı konuşmada, İslam'ın insanlığa gönderilmiş en büyük nimet olduğunu ve bu nimetin kıymetinin bilinmesi gerektiğini belirtti. Erbaş, ayrıca Müslümanların dürüstlüğe önem vermesi gerektiğini vurgulayarak, İslam'ın barış dini olduğunu ve bu dini gönüllere ulaştırmanın önemli olduğunu ifade etti.

  • İngiltere'de Yeni Neslin Hayat Boyu Sigaraya Erişimi Yasaklanıyor
    13:04 İngiltere'de Yeni Neslin Hayat Boyu Sigaraya Erişimi Yasaklanıyor

    İngiltere'de hükümet, yeni neslin sigaraya erişimini yasaklayacak bir tasarıyı parlamentoya sunuyor. 1 Ocak 2009'dan sonra doğanlara sigara satışının yasaklanması planlanıyor. Ancak yasa, iktidardaki Muhafazakar Parti içinde tartışmalara neden oluyor. Yasanın ana muhalefetteki İşçi Partisi ve Liberal Demokrat Parti vekillerinin oylarıyla geçmesi bekleniyor. Yasa, sigara ürünlerinin satışını yasaklamayı içeriyor ve elektronik sigaraları da daha az cazip hale getirmeyi amaçlıyor. Yapılan araştırmalar, 18 yaşın altındaki çocukların elektronik sigara deneme oranının yasak olmasına rağmen yüksek olduğunu gösteriyor. Yasağın bu sene sonuna doğru yasalaşması bekleniyor.

  • BBC Türkçe, Kahramanmaraş depreminin yıkımını belgeledi
    13:04 BBC Türkçe, Kahramanmaraş depreminin yıkımını belgeledi

    BBC Türkçe ekibi, Kahramanmaraş'ta depremden sonra yaptıkları araştırmalarla Çağdaş Gazeteciler Derneği'nin belgesel ödülünü kazandı. Ekip, kentteki yıkımı detaylı bir şekilde inceleyerek kamu otoriteleri ve üniversitelerin raporlarını inceledi.


Advertisement