Vergi Dairesi Yöneticilerinden Başkan Özakalın'a Ziyaret - Son Dakika
Ekonomi

Vergi Dairesi Yöneticilerinden Başkan Özakalın'a Ziyaret

Vergi Dairesi Yöneticilerinden Başkan Özakalın\'a Ziyaret

Erzurum Vergi Dairesi Başkanı Ergün Aslan, bu yıl 22-25 Şubat tarihleri arasında kutlanan 27 Vergi Haftası etkinlikleri çerçevesinde Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Meclis Başkanı Saim Özakalın’ı ziyaret etti.

23.02.2016 12:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum Vergi Dairesi Başkanı Ergün Aslan, bu yıl 22-25 Şubat tarihleri arasında kutlanan 27 Vergi Haftası etkinlikleri çerçevesinde Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Meclis Başkanı Saim Özakalın'ı ziyaret etti.

Başkan Özakalın'ın makamında gerçekleşen ziyarette, ETSO Yönetim Kurulu Başkan Vekilleri Hasan Akal ve Şevket Demir'in yanı sıra Gelir İdaresi Grup Müdürü Mehmet Kuzucu, Kazım Karabekir Vergi Dairesi Müdürü Ayşe Gınalı, Aziziye Vergi Dairesi Müdürü Mehmet Ozan ve İnsan Kaynakları Müdürü Yavuz Kalkan da hazır bulundu. Erzurum Vergi Dairesi Başkanı Ergün Aslan'ın günün anısına çiçek takdim ettiği ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

"ERZURUMLU MÜKELLEF BORCUNA SADIK"

Vergi ödemenin kutsal bir vatandaşlık görevi olduğunu ifade eden Meclis Başkanı Özakalın, Erzurumlu mükelleflerin zor ekonomik şartlar altında faaliyetlerini sürdürmelerine rağmen borcuna sadık olduğunu dile getirdi. Bunun en güzel ispatının da Erzurum'un vergi tahakkuk ve tahsilat oranı olduğunu kaydeden Özakalın, "Çok zor koşullarda, büyük özveriyle çalışarak ayakta kalan, ülke ekonomisine katkıda bulunan değerli ticaret erbabımızı ve iş adamlarımızı, vergilerini ödeyerek ulusal ve kutsal bir görevi layıkıyla yerine getirmelerinden dolayı kutluyorum. Aynı şekilde mükelleflerimize yaşadıkları sıkıntılarda çözüm odaklı alternatifler sunan ve özverili bir şekilde görevlerini yapan Erzurum Vergi Dairesi Başkanlığı'nın yönetici ve personelinin de 27. Vergi Haftası'nı kutluyorum" diye konuştu.

Son dönemde hükümetin üretimi, istihdamı artırmaya yönelik çalışmalarını, vergi konusundaki düzenlemelerini yakından takip ettiklerine belirten Başkan Özakalın, "Bir şehrin, bir ülkenin kalkınması, büyüyüp gelişmesi o şehri, o ülkeyi, o toplumu oluşturan unsurların el ele verip çaba göstermesiyle mümkün olur. Devlet, özel sektörle, iş adamı, bürokrat, idareci personeliyle, sivil toplum kuruluşları, kamu kurumlarıyla el ele verip birlikte hareket ederse, birbirimiz iyi anlarsak güçlükleri daha kolay aşarız" dedi.

Erzurum'da vergi mükellefi sayısının artmasının şehrin ekonomisine, sosyal yaşamına büyük etki edeceğini vurgulayan ETSO Meclis Başkanı Özakalın, mükellefe pozitif yaklaşımların bu sayısının artmasına önemli katkı sağlayacağını söyledi.

29 YAŞ ALTI GİRİŞİMCİYE VERGİ MUAFİYETİ

Erzurum Vergi Dairesi Başkanı Ergün Aslan da, Vergi Haftası münasebetiyle düzenlenen etkinler hakkında Başkan Özakalın'a bilgi verdi. Vergi Dairesi Başkanlığı olarak her zaman mükelleflerin yararına, onlara kolaylık sağlayacak uygulamaları hayata geçirmeye gayret gösterdiklerini ifade eden Aslan, bu anlamda ETSO gibi kendileriyle işbirliği içinde olan kurumların varlığının önemli olduğuna dikkati çekti. Konuşmasında 29 yaş altı genç girişimciler için uygulanacak olan vergi muafiyetiyle ilgili de bilgi veren Vergi Dairesi Başkanı Aslan şunları söyledi;

"Gelir vergisi muafiyeti için girişimcilerin 29 yaşını doldurmamış olması gerekecek. Muafiyetten 29 yaşından küçük ve ticari, zirai veya mesleki faaliyetlerine göre ilk kez gelir mükellefi olanlar yararlanabilecek. Gelir vergisi muafiyeti 3 vergi dönemi boyunca yani 3 yıl süreyle geçerli olacak. Süre girişimcilerin işe başladıkları ilk takvim yılından itibaren geçerli olmaya başlayacak. Gelir vergisi muafiyeti girişimcilerin elde ettikleri yıllık kazancın 75 bin liralık kısmına uygulanacak, yıllık 75 bin liradan fazla gelir elde eden girişimciler muafiyetten yararlanamayacak. Ayrıca, vergi muafiyetinden yararlanmak isteyen girişimcinin kendi işinde çalışıyor olması gerekecek. Girişimci işletme devri yoluyla işini kuracaksa, devir alacağı işletmenin üçüncü dereceye kadar yakın bir tanıdığından devralmamış olması şartı aranacak. Diğer bir önemli şartta girişimcilerin 3 vergi dönemi boyunca yararlanacağı muafiyet süresince sahte belge düzenlememiş olması gerekecek."

Vergi Dairesi yöneticileri, samimi bir havada geçen ETSO ziyaretinin sonunda hatıra fotoğrafı çektirdi. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Vergi Dairesi Yöneticilerinden Başkan Özakalın'a Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement