Vergi Denetimi Aibü'de Anlatıldı - Son Dakika
Yerel

Vergi Denetimi Aibü'de Anlatıldı

Vergi Denetimi Aibü\'de Anlatıldı

Maliye Bakanlığı bünyesinde 'Vergi Müfettişi' olarak görev yapabilmek için gerekli şartların neler olduğu hakkında öğrencilere bilgi vermek amacıyla, Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) tarafından 'Vergi Denetim Kurulu ve Vergi Müfettişliği'...

23.05.2013 18:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Maliye Bakanlığı bünyesinde 'Vergi Müfettişi' olarak görev yapabilmek için gerekli şartların neler olduğu hakkında öğrencilere bilgi vermek amacıyla, Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) tarafından 'Vergi Denetim Kurulu ve Vergi Müfettişliği' konulu bir panel düzenlendi.

Kültür Merkezinde düzenlenen ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kenan Gümüştekin, Fen- Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Varilci ile öğretim üyeleri ve öğrencilerin izlediği panelde, Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu Ankara Küçük ve Orta Ölçekli Mükellefler Grup Başkanlığı Vergi Müfettişleri Şaban Uçar ile Önder Genç, Vergi Denetim Kurulu ve Vergi Müfettişliği ile mesleğe giriş koşulları hakkında bilgi verdiler.

En az 4 yıllık lisans eğitimi veren bazı fakülte ve bölüm mezunları ve öğrencileri ile 35 yaşını doldurmamış ve KPSS'de herhangi bir puan türünde en az 80 alan adayların vergi müfettişi olabilmek için yapılacak yazılı ve sözlü sınavlara başvurabileceklerini kaydeden Vergi Müfettişi Şaban Uçar, sınava başvuru koşullarını şöyle anlattılar:

"Vergi Müfettişi olmak isteyen adayların, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48'inci maddesinde yazılı nitelikleri taşımaları gerekiyor. En az 4 yıllık lisans eğitimi veren Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler ile Hukuk fakülteleri, Mühendislik

programları, Eğitim ve Fen-Edebiyat fakültelerinin Matematik, İstatistik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Fen Bilimleri ile Fen ve Teknoloji bölümlerinden mezun olanlar ile sınavın yapıldığı tarih itibariyle mezun olabilecek durumda olan öğrenciler; söz konusu fakülte ve bölümlere denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt içi ve dışındaki öğretim kurumlarından birini bitiren adaylar katılabilirler. Aynı zamanda yazılı sınavın yapıldığı tarihte adayların 35 yaşını doldurmamış olmaları, daha önce vergi müfettiş yardımcılığı sınavına katılmamış veya en fazla iki kez katılmış olmaları ve KPSS'den herhangi bir puan türünden en az 80 almış olmaları gerekiyor."

(UU)

23.05.2013 18: 43: 43

TSI

NNNN - BOLU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vergi Denetimi Aibü'de Anlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement