Vergi İnceleme Rekorları Kırıldı" - Son Dakika
Ekonomi

Vergi İnceleme Rekorları Kırıldı"

Vergi İnceleme Rekorları Kırıldı"

Vergi Müfettişleri Derneği (VMD) İstanbul Şube Başkanı Musa Deniz ve yönetim kurulu üyeleri İhlas Haber Ajansı’nı (İHA) ziyaret etti.

07.04.2017 12:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vergi Müfettişleri Derneği (VMD) İstanbul Şube Başkanı Musa Deniz ve yönetim kurulu üyeleri İhlas Haber Ajansı'nı (İHA) ziyaret etti. Vergi Denetim Kurulu'nun (VDK) çalışmalarına değinen Deniz, "VDK kurulduğu günden bu yana yapılan incelemelerle Cumhuriyet tarihinin inceleme rekorları kırıldı" dedi.

İhlas Haber Ajansı Genel Merkezini ziyaret eden Vergi Müfettişleri Derneği İstanbul Şube Başkanı Musa Deniz ve yönetim kurulu üyeleri Tuğba Tekin ile Hakan Sağır, İHA Ekonomi Haberleri Müdürü Zafer Okay ile görüştü.

İhlas Haber Ajansı'nın Türk haberciliği için çok önemli olduğunu belirten Deniz, "İHA Türkiye'nin en eski ve köklü haber ajanslarından birisidir. Objektif habercilik noktasında güven duyuyoruz. Türk haberciliğinin önemli kuruluşudur. Bunu yakından görme fırsatımız oldu" dedi.

"VDK, Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdı"

Vergi Denetim Kurulu'nun (VDK) kurulmasıyla birlikte incelenen vergi mükellefi sayısında ciddi oranda artış olduğunu ifade eden Deniz, "VDK, Maliye Bakanlığı'na bağlı bir kurum. 10 Temmuz 2011 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ve desteğiyle kuruldu. Yaklaşık 3 bin vergi müfettişi, 5 bin de vergi müfettiş yardımcısı görev yapıyor. 2011 yılında 16 bin 26, 2012 yılında 46 bin 845, 2013 yılında 71 bin 352, 2014 yılında 55 bin 284, 2015 yılında 58 bin 676 mükellef incelendi. VDK kurulduğu günden bu yana yapılan incelemelerle Cumhuriyet tarihinin inceleme rekorları kırıldı. Müfettiş yardımcısı meslektaşlarımızın müfettiş olması ile birlikte bu rakamlar katlanarak artacaktır" diye konuştu.

"4 binin üzerinde üyemiz bulunmaktadır"

Vergi Müfettişleri Derneği'nin 4 binden fazla üyesi bulunduğunu söyleyen Deniz, "Vergi Müfettişleri Derneği Genel Merkezi Ankara'dadır. İstanbul, İzmir ve Adana'da şubeleri ve 25 ilde de temsilcilikleri bulunuyor. 4 binin üzerinde üyemiz bulunmaktadır. Vergi Müfettişleri Derneği İstanbul Şubesi ise 1991 yılından beri faaliyet gösteriyor. Derneğin kuruluşu ise 1975 yılana kadar gidiyor. Mesleki bir sivil toplum örgütüyüz. Üyelerimiz vergi müfettişi ve yardımcılarından oluşmaktadır" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Vergi İnceleme Rekorları Kırıldı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement