Verimlilik Proje Ödülleri Töreni - Son Dakika
Ekonomi

Verimlilik Proje Ödülleri Töreni

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Davut Kavranoğlu, vizyonu, sanayinin verimlilik temelli yapısal dönüşümünü hızlandırmak olan 2015-2018 Verimlilik Stratejisi ve Eylem Planı'nı hazırladıklarını bildirdi.

27.04.2015 12:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Davut Kavranoğlu, vizyonu, sanayinin verimlilik temelli yapısal dönüşümünü hızlandırmak olan 2015-2018 Verimlilik Stratejisi ve Eylem Planı'nı hazırladıklarını bildirdi.

Kavranoğlu, ATO Congresium'da düzenlenen Verimlilik Ödül Töreni'nde yaptığı konuşmada, verimliliğin insan hayatında, işletmelerde ve ülkenin bütününde temel ve vazgeçilmez bir kavram olduğunu söyledi.

Verimliliğin hayatı her noktada derinden etkileyen konumda olduğunu dile getiren Kavranoğlu, dünyanın en gelişmiş ülkelerinin, fazla doğal kaynakları olmamasına karşın, doğru ekonomi politikalarıyla ve ülke kaynaklarının verimli kullanılmasıyla dünyanın imrendiği ülkeler haline geldiklerini ifade etti.

Birçok ülkenin ise önemli petrol kaynakları bulunmasına rağmen ülkelerin kalkınamadığını anlatan Kavranoğlu, "Bunlara baktığımızda aradaki fark verimlilik" dedi.

Zenginliğin, doğal kaynaktan değil, akıldan ve doğru hareket etmekten kaynaklandığını ifade eden Kavranoğlu, " Kerkük, Musul petrol olmasaydı belki hala bizim ülkemizin bir parçası olacaktı. Anadolu topraklarında petrol olsaydı 1. dünya savaşından sonra bazı yerleri kurtarmamız mümkün olmayabilirdi. Bazen iyi ki petrolümüz yok dediğim oluyor" diye konuştu.

AK Parti hükümetleri döneminde eski Türkiye'nin var olan sistemini ıslah ettiklerini ifade eden Kavranoğlu, "Şimdi bizim çok daha büyük hedeflerimiz var. 12 yılda büyük ilerleme kat eden Türkiye çok daha büyüğünü yapabilir" ifadesini kullandı.

Eski Türkiye'nin verimlilik artışlarına devam ederek, 2023 hedeflerine varılacağını bildiren Kavranoğlu, "Bunun için 7 Haziran seçimleri, Türkiye'nin sisteminin yeniden tanımlanacağı, paradigma değişikliği yapılacak dönem olarak görüyoruz. Türkiye'nin artık yüksek teknolojiye dayalı bilgi ekonomisine geçmesi lazım. Bu geçiş kararlı adımlar atılarak yapılması lazım" değerlendirmesinde bulundu.

Bakanlığın verimlilikle ilgili attığı ve atacağı adımları anlatan Karvanoğlu, şunları kaydetti:

"Vizyonu sanayimizin verimlilik temelli yapısal dönüşümünü hızlandırmak olan 2015-2018 Verimlilik Stratejisi ve Eylem Planı'nı hazırladık. Bu belge kapsamında, ulusal eko-verimlilik programı ve temiz üretim merkezlerinin kurulması, endüstriyel simbiyoz (ortak yaşam) uygulamalarının çoğaltılması, yeşil OSB'lerin kurulması, KOBİ verimlilik eğitimleri için model fabrika kurulması, Türkiye bölgesel ve sektörel verimlilik haritasının oluşturulması, Verimlilik Akedemisi'nin kurulması gibi önemli eylemleri hayata geçirmek üzere çalışmalarımızı sürdüreceğiz."

"Etkinliklerle verimliliği hayata geçirmek için kararlı adımlar atılacak"

Erkunt Trakto¨r Sanayii AS¸ Genel Mu¨du¨ru¨ Zeynep Erkunt Armagˆan da verimliliğin bir şirketin hayatında çok önemli olduğunu ifade etti. İsrafın önüne geçmeye, verimliliği artırmaya çalıştıklarını dile getiren Armağan, çalışmalarının yeni yatırımlar yapmaya teşvik edecek sonuçları olduğunu kaydetti.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Verimlilik Genel Müdürü Anıl Yılmaz ise bu hafta yapılacak etkinliklerle verimliliği hayata geçirmek için küçük ama kararlı ve emin adımların atılacağını söyledi.

Konuşmaların ardından, aralarında TUSAŞ, İnci Akü, Kale Seramik, Ereğli Demirçelik, Demirdöküm, Eczacıbaşı Yapı Gereçleri, Çilek Mobilya ve Kardemir'in de yer aldığı  is¸letme, kurum ve kurulus¸lara verimlilik ödülleri verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Verimlilik Proje Ödülleri Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement