Vestel'den Tedarikçilerine Finansman Olanağı - Son Dakika
Güncel

Vestel'den Tedarikçilerine Finansman Olanağı

Vestel\'den Tedarikçilerine Finansman Olanağı

Vestel, kendi kredibilite olanağını kullanıp, kendi kefilliğinde tüm tedarikçilerine destek finansmanı çıkartıyor.

05.07.2011 16:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akbank geliştirdiği web tabanlı uygulama ile Vestel'e vidadan elektronik devreye kadar binlerce tür ürün tedarik eden KOBİ'lere herhangi bir masraf, ücret ve komisyon içermeyen yeni bir finansman modeli sunuyor. Akbank, geliştirdiği yeni bir finansman modeli ile Vestel'in yüzlerce tedarikçisine, büyüme ve yeni istihdam yaratmada önemli destekler verecek.

Vestel tedarikçilerine elverişli koşullarda finansman sağlayacak yeni uygulama, Manisa Anemon Otel'de yapılan basın toplantısıyla tanıtıldı. Toplantıya Zorlu Holding CFO'su Cem Köksal, Vestel Şirketler Grubu Mali İşler Genel Müdür Yardımcısı Alp Dayı, Akbank Kurumsal Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Alper Hakan Yüksel ve İşlem Bankacılığı Bölüm Başkanı Erdoğdu Paker ve tedarikçi firma yetkilileri katıldı.

Vestel Şirketler Grubu Mali İşler Genel Müdür Yardımcısı Alp Dayı, yaklaşık 1, 5 yıldır bu proje üzerinde çalıştıklarını söyledi. Yeni küresel düzende artık firmaların birbirleriyle tekil düzeyde rekabet etmediklerini kaydeden Dayı, "Tedarikçimizden bayimize bir bütün olarak rekabet yürütüyoruz. Açık denizde aynı gemide beraber gidiyoruz. Bu nedenle tedarikçilerimize finansal anlamda birtakım avantajlar sunacak bir sistem geliştirdik. Bu projede, Vestel'in kredibilitesi tedarikçilerimize de finansal güvence ve likidite olarak her an destek sağlayacak. Bu sayede sürdürülebilir rekabet avantajımızı hep birlikte arttırmayı hedeflemekteyiz" dedi.

Akbank Kurumsal Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Alper Hakan Yüksel de, büyük çoğunluğu KOBİ niteliğinde olan tedarikçi firmalar için geliştirdikleri yeni finansman modelinin, yeni yatırımlar ve büyüme için eşsiz fırsatlar sunduğuna işaret etti. Yüksel, "Hazırladığımız web tabanlı Tedarikçi Finansmanı ürünüyle tedarikçiler, Vestel'den olan alacaklarını vadesinden önce tahsil edebilecekler" dedi.

Yüksel, Vestel tedarikçilerine özel yeni finansman olanağının, ek bir teminat gerektirmediğini de vurgulayarak, "Tedarikçiler finansmanı hiçbir masraf ve komisyon ödemeden, uygun faiz oranlarıyla, hızlı ve kolay bir şekilde kullanabilecekler" diye konuştu. Yüksel, Akbank Tedarikçi Finansmanı ürününden yararlanmak isteyen Vestel tedarikçilerinin, Akbank şubelerinden talepte bulunmalarının yeterli olacağını da ifade etti.

- Manisa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Vestel'den Tedarikçilerine Finansman Olanağı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement