Vestel, Sokakları Akıllı Led'le Aydınlatacak - Son Dakika
Ekonomi

Vestel, Sokakları Akıllı Led'le Aydınlatacak

Vestel, Sokakları Akıllı Led\'le Aydınlatacak

İki yıldır LED iç aydınlatma armatürlerinin tasarım ve üretimlerini gerçekleştiren, Lighting Industry Association'ın ilk ve tek Türk üyesi Vestel, ana sponsorluğunu üstlendiği LED&LED Lighting Fuarı'nda, yerli tasarım LED sokak aydınlatma...

26.09.2013 16:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İki yıldır LED iç aydınlatma armatürlerinin tasarım ve üretimlerini gerçekleştiren, Lighting Industry Association'ın ilk ve tek Türk üyesi Vestel, ana sponsorluğunu üstlendiği LED&LED Lighting Fuarı'nda, yerli tasarım LED sokak aydınlatma armatürleri üretmeye başladığını açıkladı.

Vestel İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, sokak aydınlatma armatürlerinin tasarım ve üretimlerini Vestel City'de gerçekleştirdiklerini belirterek, "Cıva içermeyen yapılarıyla çevre dostu olan LED sokak armatürleri ile standart armatürlere oranla en az yüzde 40 enerji tasarrufu sağlıyoruz. Çevreye dost ve kontrol sistemi entegrasyonuna sahip sokak aydınlatma armatürlerimiz ile yeşil ve akıllı şehirlerin oluşmasına öncülük etmeyi hedefliyoruz" dedi.

Vestel'in ana sponsor olduğu LED&LED Lighting Fuarı kapsamında düzenlenen basın toplantısında konuşan Vestel İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, LED sokak aydınlatma sistemleri projelerini anlattı. Erdoğan, sokak aydınlatma armatürlerinin optik, mekanik, elektronik ve güç ünitesi tasarımlarının Manisa'daki Vestel Ar-Ge merkezi tarafından gerçekleştirildiğini ve üretimlerinin de Vestel City'de yapıldığını belirtti.

Piyasaya sundukları enerji verimliliği yüksek elektronik ve beyaz eşya ürünleriyle enerji tasarrufuna büyük katkı sağladıklarını söyleyen Erdoğan, yerli üretim ve tasarım LED sokak aydınlatma armatürleri ile de yeşil ve akıllı şehirlerin oluşmasına öncülük etmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Erdoğan, " Türkiye'de bulunan 17 milyondan fazla sokak lambasının LED aydınlatma armatürleri ile değiştirilmesi durumunda sistem kontrol entegrasyonu hariç, asgari yüzde 40, yıllık ise 500 milyon TL enerji tasarrufu sağlanacak. Kontrol sistemine sahip akıllı armatürlerimizle; araç ve yaya trafiğinin az olduğu saatlerde aydınlatma seviyelerinde ayarlamalar yaparak tasarruf oranını daha da arttıracağız" dedi.

Vestel LED sokak aydınlatma projeleri için işbirliği görüşmelerine başladı

LED sokak aydınlatma armatürlerinin şehirlerin itibarını arttıracağını ve şehirlerin aydınlatma ihtiyaçlarını daha kaliteli karşılayacağını belirten Erdoğan, bu alanda kamu ve özel sektör işbirliğinin çok büyük önem taşıdığını söyledi. Erdoğan, bu doğrultuda belediyeler ve organize sanayi bölgeleri ile görüşmelere başladıklarının altını çizerek, "Sokak lambalarının değişimiyle ortaya çıkacak tablo bizi yeşil ve akıllı şehirlere taşıyacak" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Vestel, Sokakları Akıllı Led'le Aydınlatacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement