VESTL AL Kısa Vadeli İşlem Önerisi - Son Dakika
Güncel

VESTL AL Kısa Vadeli İşlem Önerisi

Beklenen süper yatırım teşvikleri, 2018 Dünya Kupası ve Euro'daki güçlenme, hisse için pozitif…

12.01.2018 09:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "süper teşvik" kapsamında desteklenen toplam yatırım tutarının 80 milyar TL (yaklaşık 20 milyar USD)'yi bulacağını, bu kapsamda 14 projenin yer aldığını ve yatırımların ağırlıklı olarak metalurji, enerji, sağlık, petro-kimya sektörlerinde olduğunu belirtti. Vestel Elektronik şirketinin ana ortağı olan Zorlu Holding'in Manisa'da Meta Nikel Kobalt A.Ş. ünvanlı şirketi bulunmakta olup elektrikli otomobil ve teknoloji ürünleri bataryalarında kullanılan nikel ve kobalt elementlerini işlemektedir. Tesisin 2023 yılında tamamlanması ve 860 milyon USD yatırım harcaması yapılması beklenmektedir. Biz, Vestel'in elektrikli otomobil ve pil teknolojisi konusundaki potansiyel yatırımlarının destek kapsamına alınacağını düşünmekteyiz.

Haziran 2018 Dünya Kupası'nın başlayacak olmasına bağlı olarak Vestel Grubu televizyon satışlarında %15 - %20 arasında artış beklemektedir. Son 3 turnuvayı incelediğimizde, turnuvalar başlamadan 6 ay önce bu beklentilerin satın alınmaya başladığını ve buna bağlı olarak turnuvaların başlamasına kadar VESTL hisselerinin ortalama %37 kazandırdığını görmekteyiz. Biz, bu beklentilerin satın alınmaya devam edilmesi eşliğinde VESTL hisselerinin güçlü performansını sürdüreceğini düşünmekteyiz.

2018 yılında Avrupa Merkez Bankası'nın global artan enflasyonist baskılar nedeniyle parasal gevşemeden çıkarak politika olarak FED'e yaklaşmasını ve paralelinde Euro/Dolar paritesinde yükseliş öngörmekteyiz. İhracatçı konumunda bulunan Vestel'in de güçlü Euro'dan faydalanarak karlılığını artıracağını bekliyoruz.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel VESTL AL Kısa Vadeli İşlem Önerisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Perşembe Belediyesi, yeni dönemde çalışmalara başladı
    15:18 Perşembe Belediyesi, yeni dönemde çalışmalara başladı

    Perşembe Belediyesi, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin ardından ilk toplantısını gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Cihat Albayrak başkanlığında yapılan toplantıda, meclis üyeleri ve ekip arkadaşlarıyla birlikte Perşembe için çalışmaların sürdürüleceği ifade edildi. Toplantıda yapılan oylamada ise başkan vekilliği, katip üyelikleri ve komisyon üyelikleri belirlendi.

  • Özgür Özel:
    15:17 Özgür Özel: "Bu Bir Zafer Değil, Görevdir. Parti İktidar Olduğunda Zafere Dönüşecektir"

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Biz bunu bir zafer olarak görmüyoruz. Evet bir başarıdır, önemli bir başarıdır ama zafer değildir, görevdir. Görev önümüzdeki ilk seçimlerde parti iktidar olduğunda, bu iktidar değiştiğinde ancak zafere dönüşecektir. Elimizde belediyeleri yönetme, rantı yönetme, gençleri ve kendi evlatlarımızı, yakınlarımızı bir takım makamlara getirme, yandaşlarımızı zengin etme fırsatı yakalamadık arkadaşlar. Biz tarihin akışını değiştirme fırsatını yakaladık. Cumhuriyetin ikinci yüzyılında, cumhuriyetin tarihini yeniden yazma fırsatını yakaladık. Bu yüzden sadece partimizle, sadece biz bize, sadece ‘Yetkiyi aldık, biz yönetiriz’ değil; yetkiyi kimden aldığımızı biliyoruz” dedi.

  • Dışişleri Bakanlığı, Azerbaycan-Ermenistan Sınır Delimitasyon Komisyonu'nun Kararını Memnuniyetle Karşıladı
    15:15 Dışişleri Bakanlığı, Azerbaycan-Ermenistan Sınır Delimitasyon Komisyonu'nun Kararını Memnuniyetle Karşıladı

    Dışişleri Bakanlığı, Azerbaycan-Ermenistan Sınır Delimitasyon Komisyonu'nun, 30 yıldır işgal altında bulunan dört köyün Azerbaycan'a iadesi ve delimitasyon çalışmalarının devamı konusunda uzlaşmaya varılmasını memnuniyetle karşıladıklarını bildirdi. Bu olumlu gelişme, nihai barış anlaşmasının imzalanması yolunda önemli bir adımdır.

  • Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği, Aliağa'daki Gemi Söküm Sektörü Hakkında Suç Duyurusunda Bulunacak
    15:13 Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği, Aliağa'daki Gemi Söküm Sektörü Hakkında Suç Duyurusunda Bulunacak

    Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği (GEMİSANDER), Aliağa Belediyesi CHP Grup Sözcüsü İbrahim Doğangül'ün meclis toplantısında Aliağa'daki gemi söküm sektöründen 'uyuşturucu trafiğinin durağı' şeklinde söz etmesi hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

  • Zonguldak Belediyesi'nin Borcu 1 Milyar 153 Milyon TL
    15:13 Zonguldak Belediyesi'nin Borcu 1 Milyar 153 Milyon TL

    CHP'li Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem, AKP'den devralınan belediyenin borcunun 1 milyar 153 milyon 308 bin 77 lira olduğunu açıkladı. Erdem, belediyenin borçlarını belediye binasına astığı pankartla kamuoyuna duyurdu.

  • Blizzard'ın efsanevi oyunu Diablo televizyon dünyasına giriş yapıyor
    15:10 Blizzard'ın efsanevi oyunu Diablo televizyon dünyasına giriş yapıyor

    Fallout dizisinin ardından, Diablo'nun da televizyon dünyasına girişi gündeme geldi. Diablo serisinin başı Rod Fergusson, oyunun derin temalarının televizyon formatına başarıyla aktarılabileceğini düşünüyor. Fergusson, Diablo'nun evrensel temalarının sürükleyici bir televizyon dizisi için uygun olduğunu ifade etti. Potansiyel dizi uyarlaması, Diablo hayranlarını heyecanlandırmış durumda ve oyuncular arasında büyük bir heyecan yaratmıştır.

  • Windows 11'de hesap yönetimi değişiyor
    15:10 Windows 11'de hesap yönetimi değişiyor

    Microsoft, Windows 11 ile hesap yönetimine ağırlık veriyor. Kullanıcıların işletim sistemlerini kişisel hesaplarıyla kullanmalarını isteyen şirket, hesaptan çıkış yapmayı zorlaştırıyor gibi görünüyor. Windows 11 Insider'ın yeni derlemesinde, Başlat menüsünde bulunan Oturumu Kapat ve Kullanıcı Değiştir düğmelerinin yeni bir alana taşındığı belirtildi. Buna göre Başlat menüsü üzerinden Hesap Yöneticisi'ne geçiş yapılması gerekecek. Artık oturumu kapatmak için üç noktalı bir düğmenin ardından yeni bir menü açmanız gerekiyor. Microsoft ayrıca Başlat menüsünde reklam göstermeye başladı.

  • JAECOO, 2024 Pekin Uluslararası Otomobil Fuarı'nda yeni hibrit SUV modellerini tanıtacak
    15:10 JAECOO, 2024 Pekin Uluslararası Otomobil Fuarı'nda yeni hibrit SUV modellerini tanıtacak

    Çinli otomobil markası JAECOO, 7 PHEV ve 8 PHEV modellerini 2024 Pekin Uluslararası Otomobil Fuarı'nda tanıtacağını duyurdu. Şirketin yeni SUV modelleri, tasarımları ve özellikleri ile dikkat çekiyor.

  • Counter-Strike 2 Hangi Ülkelerde Popüler?
    15:09 Counter-Strike 2 Hangi Ülkelerde Popüler?

    Valve'ın yakın zamanda piyasaya sürdüğü Counter-Strike 2, dünyanın en popüler FPS oyunları arasında yer alıyor. Son verilere göre, oyuncuların en fazla yüzde 21.7'si Çin'de bulunurken, Amerika Birleşik Devletleri yüzde 10.3 ile ikinci sırada yer alıyor. Rusya, Brezilya ve Türkiye ise sırasıyla yüzde 9.1, yüzde 4.4 ve yüzde 3.3 oranlarıyla listede yer alıyor.


Advertisement