Veysi Kaynak: Bu Millet Top Mermisine Göğsünü Siper Etmeyi Bilmiştir - Son Dakika
Güncel

Veysi Kaynak: Bu Millet Top Mermisine Göğsünü Siper Etmeyi Bilmiştir

Veysi Kaynak: Bu Millet Top Mermisine Göğsünü Siper Etmeyi Bilmiştir

BAŞBAKAN Yardımcısı Veysi Kaynak, 15 Temmuz'da milletin büyük bedeller ödediğini belirterek, "Bu millet top mermisine, tank atışına, uçak bombasına göğsünde siper etmeyi bilmiştir" dedi.

11.07.2017 15:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BAŞBAKAN Yardımcısı Veysi Kaynak, 15 Temmuz'da milletin büyük bedeller ödediğini belirterek, "Bu millet top mermisine, tank atışına, uçak bombasına göğsünde siper etmeyi bilmiştir" dedi.

Veysi Kaynak, memleketi Kahramanmaraş'ta 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle Şeyh Adil Mezarlığı'ndaki, şehitlikte düzenlenen anma törenine katıldı. Ulu Camii imamı Ayhan Küpelikılıç'ın Kur'an-ı Kerim okumasıyla başlayan törende İl Müftüsü Celal Sürgeç dua ettirdi. Veysi Kaynak ve törene katılanlar, şehitlerin mezarlarını ziyaret edip dua etti. Şehitlerin mezarlarına karanfil bırakan Kaynak, şehitlikteki yakınlarına da başsağlığı dileklerini iletti.

Veysi Kaynak, 15 Temmuz'da Türk milletinin ülkenin bölünmezliğini bizzat kendisinin kurtardığını belirterek şöyle konuştu:

"Bütün milletimiz bir kez daha içindeki o kahramanlık duygusunu ortaya çıkardı. Bu hem yapılan darbe girişiminin hainliğiyle hem karşı koyuşun cesaretiyle, ferasetiyle, kahramanlığıyla ayrı bir hadiseydi. Dünyada böyle bir millet yoktur; tankın karşısına, uçağın altına koşan böyle bir millet yoktur. 15 Temmuz'da müşahede ettik ki bu milletin karşısında, bu milletin iradesinin karşısında hiçbir şeyin barınması mümkün değil. Bu millet top mermisine, tank atışına, uçak bombasına göğsünü siper etmeyi bilmiştir. 15 Temmuz'dan sonra bütün milletimize şükranlarımızı sunmak asli işimiz. Bütün şehitlerimize tekrar rahmet diliyoruz, gazilerimize hayırlı şifalar, uzun ömürler diliyoruz. Milletimiz ilk tehlikeyi savuşturmuştur ama hükümetimizin, bütün siyasi iktidarın çünkü 15 Temmuz hadisesi sadece Ak Parti'ye, Ak Parti iktidarına karşı yapılmış bir girişim değil, o gün Türkiye Büyük Millet meclisi bombalandı tüm siyasi patiler, tüm siyasi kurumlara karşı yapılmıştır. O sebeple siyaset kurumu ve hükümetimiz 15 Temmuz'un bir daha tekrarlanmaması için habis yapıyla mücadelesini en son ferdi kalıncaya kadar sürdürecektir. DEAŞ ile, PKK ile, PYD ile de mücadelemiz sürecek, inşallah bu vatan topraklarımız dünyanın her bir yerinden can emniyeti için, namus emniyeti için ana kucağı olan bu Anadolu aynı zamanda bir huzur adası olarak da kalmaya devam edecektir."

Şehitlikteki törenin ardından Kaynak ve beraberindeki kalabalık, Ulu Cami'de şehitler için okutulan mevlite de katıldı.

- Kahramanmaraş

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Veysi Kaynak: Bu Millet Top Mermisine Göğsünü Siper Etmeyi Bilmiştir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement