Vezirköprü'de Ezanı Makamları ile Okuma Kursu Açıldı - Son Dakika
Yerel

Vezirköprü'de Ezanı Makamları ile Okuma Kursu Açıldı

Vezirköprü Müftülüğü, Vezirköprü merkez ve yakın mesafede bulunan diğer mahalle camilerinde görev yapan imam hatiplere "Ezanı Güzel Okuma Kursu" düzenledi.

17.09.2014 17:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vezirköprü Müftülüğü, Vezirköprü merkez ve yakın mesafede bulunan diğer mahalle camilerinde görev yapan imam hatiplere "Ezanı Güzel Okuma Kursu" düzenledi.

İl Müftülüğü tarafından görevlendirilen İlkadım ilçesi Yalı Cami İmam Hatibi Formatör Resul Güneş tarafından verilen eğitimler 25 Eylül'e kadar haftada 4 gün ve günde 6 saat olarak devam edecek.

Kursa katılan 20 imam hatibe ezanın makamları, sela, ilahi ve Mevlid-i Şerif okuma konularında eğitim veriliyor.

İlçe Müftüsü Mehmet Öztürk, "Ezanın makamları, sela, ilahi, Mevlid-i Şerif okuma ve cami musikisi formlarına uygun olarak okunmasının önemli bir ihtiyaç olduğunun bilincindeyiz. Sevgili Peygamberimiz de ezanın güzel ses ve nağmelerle süslenerek okunmasını tavsiye etmiş ve sesinin güzelliği sebebiyle ezanı Bilal-i Habeşi'ye okutmuştur. Bu sebeple, namaz için camide ezan okumak da aynen Kur'an okumakta olduğu gibi özel bir maharet ve çalışma gerektirir. Müftülük olarak personelimizin ezan ve selayı daha güzel okuyabilmesi, bilgi ve becerilerinin artırılması için, Ezanı Güzel Okuma Öğretim Programı düzenledik. Bir program dahilinde bu kurslar devam edecektir" dedi.

Kurs sonunda katılımcılara sertifika verileceği belirtildi. - Samsun

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Vezirköprü'de Ezanı Makamları ile Okuma Kursu Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement