Vezirköprü'de "Helal" Konulu Seminer Verildi - Son Dakika
Güncel

Vezirköprü'de "Helal" Konulu Seminer Verildi

Anadolu Gençlik Derneği Vezirköprü Temsilciliği tarafından "Helal Gıda - Helal Kazanç" konulu seminer verildi.

04.04.2016 10:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu Gençlik Derneği Vezirköprü Temsilciliği tarafından "Helal Gıda - Helal Kazanç" konulu seminer verildi.

Belediye Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen seminere İlahiyatçı Eğitimci Yazar Davut Öz ve Gıda Mühendisi Bilal Yıldırım konuşmacı olarak katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan seminerde ilk olarak Gıda Mühendisi Bilal Yıldırım, İslam'a göre helal gıdanın ne olduğunu anlatarak, "Tarladan sofraya kadar İslami kurallara uygun olarak hazırlanan ürün helaldir. Helal gıda konusunda farkındalık oluşturmamız ve silsile yoluyla çevremize yaymamız gerekiyor. İhmal edilmiş, üzerinde durulmamış bir konudur. Ayette de belirtildiği üzere Rabbimiz bize emrediyor. Üzerinde durmamamız mümkün değil." dedi.

Helal ve haram olan hayvansal gıdaları sıralayan Yıldırım, İslam'a göre hangi ürünlerde haram sayılacak maddelerin kullanıldığını da anlattı.

İlahiyatçı Eğitimci Yazar Davut Öz ise, helal kazanç hakkında sunum yaptı.

"Müslüman haram yoldan kazanmaz, haram yemez, haram ya da helal olduğu şüpheli olan bir kazançtan da kaçınır" diyen Öz, bu şekilde haramdan daha iyi bir şekilde korunulabileceğini ifade etti.

Helalinden kazanıp helalinden harcamanın, uygun olmayan koşullarda harcamamanın da önemine dikkat çekerek elde edilen ürünlerin öşrünü, malın zekatının da verilmesi gerektiğini ifade eden Öz, "Faiz alan, veren, bunları kayda geçiren kişiler Allah'a savaş ilan etmiş olur. Kuran-ı Kerim'de bu açık şekilde ifade edilmiştir. Helalinden kazanılan paranın bankaya yatırılarak faize bulaşmasının önüne geçmek gerekir" diye konuştu.

Seminerin sonunda AGD Vezirköprü Temsilcisi Mikail Aslan ve Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis konuşmacılara plaket verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Vezirköprü'de 'Helal' Konulu Seminer Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement