Vicdansızlığın Böylesi! Ramazan Paketlerine Tarihi Geçmiş Ürünleri Koymuşlar - Son Dakika
Güncel

Vicdansızlığın Böylesi! Ramazan Paketlerine Tarihi Geçmiş Ürünleri Koymuşlar

Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkanı Aziz Koçal, "Özellikle ramazan paketi hazırlayan bazı kişilerin, firmalardan son tüketim tarihi geçmiş ürünleri çok düşük fiyata alarak, bu ürünleri söz konusu kolilere koyduğu ya da koyacağı yönünde çeşitli ihbarlar almaktayız." dedi.

05.05.2019 08:07  Güncelleme: 08:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkanı Aziz Koçal, tüketicilerin Ramazan paketlerinden çıkan ürünlerin son kullanma tarihlerine dikkat etmeleri konusunda uyarılarda bulundu.

Alınacak her ürün ve gıdanın ilk üretim ve son kullanma tarihlerinin mutlaka kontrolünün yapılmasının gerektiğini vurgulayan Koçal "Son kullanma tarihi geçen ürünleri almayın, diğer vatandaşlarımızın almasının da önüne geçmek için yetkilileri uyarın ve raftan kaldırtın. Tepki alırsanız, ALO 174 gıda hattını arayarak gerekli şikayette bulunun.

"DİKKAT EDİLMEZSE TÜKETİCİNİN SAĞLIĞIYLA OYNANMIŞ OLUR"

Özellikle gıda paketi hazırlatan hayırsever kişilerin ürünleri kontrol etmeleri, 'dökme' dediğimiz sonradan torbalanmış, üzerinde marka, üretim ve tüketim tarihi olmayan ürünleri pakete koydurmamaları gerekir. Dikkat edilmezse hayır yapmaya çalışılırken tüketicinin sağlığıyla oynanmış olur" diye konuştu.

Koçal, gıda alışverişine listeyle çıkılmasını önererek, "Hangi üründen ne kadar alacağınızı ve en uygun fiyatın nerelerde olduğunu araştırın, listeyle alışverişe çıkarsanız, oruçluyken gereğinden fazla alışveriş yapmaz ve bütçenize fazla yük binmesinin önüne geçmiş olursunuz." dedi.

Vicdansızlığın Böylesi! Ramazan Paketlerine Tarihi Geçmiş Ürünleri Koymuşlar

Son Dakika Güncel Vicdansızlığın Böylesi! Ramazan Paketlerine Tarihi Geçmiş Ürünleri Koymuşlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Hazine iddiası jandarma ve emniyet ekiplerini alarma geçirdi
    21:37 Hazine iddiası jandarma ve emniyet ekiplerini alarma geçirdi

    Van'ın İpekyolu ilçesinde define avcılarının kazı yaptığı ihbarı üzerine olay yerine giden jandarma ve emniyet personeli, mühimmat ele geçirdi. Jandarma ve emniyet ekipleri, kazı alanında güvenlik önlemi alarak çalışma başlattı ve mühimmatı ele geçirdi. Olaya ilişkin soruşturma devam ediyor.


Advertisement