Viranşehir'de BDP Etkinliğinde Gerginlik Çıktı (4) - Son Dakika
Güncel

Viranşehir'de BDP Etkinliğinde Gerginlik Çıktı (4)

Viranşehir\'de BDP Etkinliğinde Gerginlik Çıktı (4)

BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak, Suriye'deki Kürt'lere destek amacıyla Viranşehir'de düzenlenen etkinliğe polisin sebepsiz yere müdahalede bulunduğunu ve halkın provoke edildiğini ileri sürdü.

03.02.2013 22:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Viranşehir'de BDP ETKİNLİĞİNDE GERGİNLİK ÇIKTI (4)

KIŞANAK'TAN POLİSE 'HEDEF ALMA' TEPKİSİ

BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak, Suriye'deki Kürt'lere destek amacıyla Viranşehir'de düzenlenen etkinliğe polisin sebepsiz yere müdahalede bulunduğunu ve halkın provoke edildiğini ileri sürdü. Amfi tiyatroda BDP Kars Milletvekili Mülkiye Birtane'nin konuşma yaptığı sırada polisin aniden kalabalığa gaz bombaları ile müdahale ettiğini ifade eden Kışanak, "Ne olduğunu anlayamadan herkes gaz bombasının içinde kaldı. Nefes almakta güçlük çeken kadın, çocuk, yaşlı tüm insanlar birbirini ezdi. Bizler de yakında bulunan belediyenin kültür merkezine girerek kendimizi koruduk. Sebepsiz yere atılan gazdan kaçan insanlar yaralandı ve polisin sert müdahalesiyle karşılaştı" dedi.

Bu gerginliğin ardından ilçe yetkilileri ile temasa geçtiklerini ve polislerin tavrını şikayet ettiklerini anlatan Kışanak şöyle konuştu:

"Tepkimizi göstermek için milletvekili ve az sayıda parti yöneticimiz ile basın açılaması yapmayı kararlaştırdık. Bu açıklama için toplandığımız alanda polisler bir anda gaz atmaya başladı. Bulunduğumuz yerde sadece 15-10 kişiydik ve halk yoktu. Polisin gaz attığını görünce tepki gösterdik. Bu sırada bir polis memuru beni hedef aldı. Öldürme amacıyla attığı gaz bombasını fark eden şoförüm başımı eğdi. Gaz bombası şoförümüzün dirseğine isabet etti ve yaralanmasına yol açtı. Bunu görünce hedefin beni öldürmek olduğunu düşündüm, çünkü polis beni bilerek hedef alıp ateş etti."

Polisin uyarıda bulunmadan müdahalede bulunduğunu ve bunun provokasyon olduğunu iddia eden Kışanak, olayın sorumlularının cezalandırılmasını istedi. - Şanlıurfa/ Viranşehir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Viranşehir'de BDP Etkinliğinde Gerginlik Çıktı (4) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement