Viranşehir'de İstiklal Marşının Kabulü Coşku ile Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Viranşehir'de İstiklal Marşının Kabulü Coşku ile Kutlandı

Viranşehir\'de İstiklal Marşının Kabulü Coşku ile Kutlandı

Viranşehir’de İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü etkinliği düzenlendi.

14.03.2017 10:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Viranşehir'de İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma günü etkinliği düzenlendi.

Viranşehir Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen programa, Kaymakamı Ömer Çimşit, Viranşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Aslan Çiftçi, Garnizon Komutan Vekili Piyade Binbaşı Hakan Çınar, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Işık, Milli Eğitim Müdürü Sinan Ateş Yazı İşleri Müdürü Haşim Yıldız,, İlçe Nüfus Müdürü Faysal Turan, İlçe Emniyet Müdürü Esat Uğur, İlçe Jandarma Komutanı Ramazan Onurcan, Hastane Başhekimi İlhan Erkan, Askerlik Şube Başkanı Ali Aygüzer, Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Yıldırım, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından günün anlam ve önemi ile ilgili bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Sinan Ateş, İstiklal Marşını anlamak için hangi şartlarda yazıldığını göz önünde bulundurulması gerektiğine değindi.

Ateş, Mehmet Akif Ersoy'u yeni nesillere model olarak tanıtılması gerektiğini ifade ederek, İstiklal Marşı Şairinin hayatından örnekler verdi. Hürriyet Ortaokulu öğrencilerinin sergilediği tiyatro gösterisi ve oratoryo gösterisinin ardından İstiklal Marşının 10 kıtalık draması yapıldı. Sergilenen etkinliklerin ardından Kaymakam Ömer Çimşit, İstiklal Marşının Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 96. Yıldönümü vesilesi ile İstiklal Marşı Şairi Mehmet Akif Ersoy'u minnet ve şükranla anarak konuşmasına başladı.

Düzenlenen etkinlikte emeği geçen İlçe Milli Eğitim Müdürü Sinan Ateş, okul müdürleri, öğretmen ve öğrencilere teşekkür eden Çimşit şunları kaydetti: " Sevgili öğrenciler sizlerden çok şey bekliyoruz. Sizler bizim yarınlarımızsınız. İstiklal Marşı içeriğini Kurtuluş Savaşının fedakarlık ve vatan sevgisinden alır. İstiklal Marşı birliğimiz, beraberliğimiz ve kardeşliğimizin en güçlü ifadesi ve en güzel sembolüdür. Vatan şairinin şiirinde dile getirdiği gibi, "Ruhumun senden, İlahi, şudur ancak emeli, Değmesin mabedimin göğsüne namahrem eli. Bu ezanlar-ki şehadetleri dinin temeli, Ebedi yurdumun üstünde benim inlemeli. Geçmişimize baktığımız mabedimize ezanımıza ve bayrağımıza dil uzatanlar her zaman olmuştur. Ancak mabedimiz ezanımız ve bayrağımız bizi her zaman bir arada tutmuş, birliğimize beraberliğimize vesile olmuştur. Birinci Dünya Savaşında, Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşında bu sembollerimizi bir düşmanlık olduğunda hep birlikte düşmana karşı koyduğumuzu görüyoruz. Bu örneklerden ders almayanlar 15 Temmuz tarihinde olduğu gibi kirli bir kalkışma gerçekleştirdi. Hep birlikte gördük ki bu vatanın evlatları topyekun hareket ederek bu kalkışmayı bertaraf etmişlerdir" ifadelerini kullandı.

Kaymakamı Ömer Çimşit 15 Temmuz hain darbe girişiminde gazi olan Viranşehirli bir vatandaşın örnek davranışını paylaşarak, İstiklal Marşındaki fedakarlık ruhunun devam ettiğini ifade etti. Program, düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Viranşehir'de İstiklal Marşının Kabulü Coşku ile Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement