Vitamin Öğretmen'in Twitter Etkinliği Kazandırıyor - Son Dakika
Güncel

Vitamin Öğretmen'in Twitter Etkinliği Kazandırıyor

Vitamin Öğretmen portalı www.VitaminOgretmen.com, Öğretmenler Günü'nü bir Twitter etkinliği ile kutluyor.

22.11.2012 10:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Öğretmenler, özgün ve yaratıcı tweet'leri ile tamamladıkları "Öğrencilerimden Öğrendim" cümlesini paylaşarak Vitamin Öğretmen'den armağanlar kazanıyor.

Mesleki gelişim ve paylaşım portalı Vitamin Öğretmen, Türk Telekom grup şirketi Sebit Eğitim ve Bilgi Teknolojileri AŞ'nin öncü uygulamalarından biri. Öğrencilerin öğrenim sürecini olduğu kadar, öğretmenlerin mesleki yaşamını da teknolojiyle kolaylaştırmayı hedefleyen Vitamin markası, bu portalla sayıları her gün artan 100 binden fazla öğretmene ücretsiz olarak hizmet veriyor.

Sosyal medyanın, yeni çağın medya ve iletişim kültüründe bir gereklilik olduğuna inanan Vitamin Öğretmen, öğretmenlerin sosyal platformları aktif kullanımından hareketle, bu kez 24 Kasım'ı bir Twitter etkinliği ile kutluyor.

"Öğrencilerimden Öğrendim..."

23 Kasım tarihine kadar sürecek olan bu etkinlikte öğretmenlerden, "Öğrencilerimden Öğrendim" cümlesini özgün ve yaratıcı tweet'lerle tamamlamaları bekleniyor.

Eğitim uzmanlarından oluşan portal yöneticileri, "Dersimiz: Hayat Bilgisi" diyorlar. "Öğrencilerimize onca şey öğretirken, mutlaka biz de onlardan çok şey öğrendik. Meslektaşlarımızla bunları paylaşacağımız etkinlik, bir anlamda 'hayat' bilgisi. Mesleki paylaşımın duygusal bir yönünü ortaya koyacak olan bu tweet'ler aynı zamanda katılımcılarımıza Öğretmenler Günü armağanları kazandıracak."

Vitamin Öğretmen Twitter etkinliğinde 50 öğretmene profesyonel ve kişisel gelişim sitesi ProG (www.proG.com.tr) üyeliği ve Howard Gardner'ın "Çoklu Zeka Kuramı: Yaratıcılık- Gelecek için Beş Akıl" adlı kitabını armağan ediyor.

Vitamin Öğretmen içeriği

24 yıldır eğitime yön vermek için çalışan Sebit'in, öğretmenin her yönden desteklenmesi misyonu ile geliştirdiği Vitamin Öğretmen, öğretmen odaklı pek çok paylaşım içeriyor.

Portal bugüne kadar "sanal sınıf" üzerinden düzenlediği "Canlı Eğitimler"de toplam 50 bin 737 öğretmeni ağırladı. Katılamayan öğretmenlerin de aynı eğitimlerin videolarına, istedikleri her an Vitamin Öğretmen üzerinden ulaşabilmeleri sağlanıyor. Örneğin, Sebit'in daveti ile Türkiye'ye gelen, yaşayan en etkili eğitim kuramcılarından biri olan Howard Gardner'ın, Harvard'da verdiği dersi özetlediği 7 buçuk saatlik sunumları, bugüne kadar 90 bin kez izlendi. Dünyaca ünlü eğitim teknolojileri profesörü, TED Talks konuşmacısı Sugata Mitra'yı da davet ederek öğretmenlerimizle buluşturan portalda bu ve benzeri sunumların toplam izlenme sayıları ise 2 buçuk milyonun üzerinde.

Türkiye'nin dört bir yanındaki öğretmenleri hatta yurt dışında görev yapan öğretmenleri aynı platformda bir araya getiren Vitamin Öğretmen'in en çok tıklanan alanlarından biri de "Eğitim Videoları." Yurt dışında ve ülkemizde iyi örnekler oluştumuş olan, ideal ders uygulamalarını içeren videolar ise bugüne kadar toplam 1 milyon saatin üzerinde izlenmiş durumda.

Öğretmenlerin her konuda içeriklerini, fikirlerini ve deneyimlerini paylaştıkları alanlar da sunan Vitamin Öğretmen, dünyada bu kapsamdaki tek portal olma özelliğini taşıyor.

Twitter etkinliği hakkında her türlü bilgiye www.VitaminOgretmen.com adresinden ulaşılabiliyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Vitamin Öğretmen'in Twitter Etkinliği Kazandırıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement