Viyana'da "Mehmet Akif Ersoy'u" Anma Programı - Son Dakika
Güncel

Viyana'da "Mehmet Akif Ersoy'u" Anma Programı

Viyana Yunus Emre Enstitüsü, milli şair Mehmet Akif Ersoy'u andı.

22.11.2015 15:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Viyana Yunus Emre Enstitüsü, milli şair Mehmet Akif Ersoy'u andı.

Türkiye Cumhuriyeti Viyana Büyükelçisi Mehmet Hasan Göğüş, enstitünün düzenlediği anma programın açılışında yaptığı konuşmada, Mehmet Akif'in, 1919-1922 yılları arasında İstiklal Harbi devam ederken, yeni kurulan Türk Devleti için İstiklal Marşı hazırladığını hatırlattı.

Akif'in şiirinin 724 şiir arasından seçildiğini aktaran Göğüş, konuşmasını şairin "Çanakkkale Şehitlerine" şiiriyle sonlandırdı.

Viyana Yunus Emre Enstitütüsü Müdürü Mevlüt Bulut, Mehmet Akif Ersoy'un Türkiye'nin istiklal mücadelesinin sembol isimlerinden biri olduğunu belirterek, onun şairliğinin yanı sıra yaşam tarzı ve iyi ahlakıyla da yeni nesillere ilham verdiğini söyledi.

Mehmet Akif'in sadece milli şair kategorisinde değerlendirilmemesi gerektiğini dile getiren diğer konuşmacılar, şairin düşünceleri ve hayata karşı duruşunun önemine dikkat çekti.

Akif'in bugüne kadar gün yüzüne çıkmamış fotoğraflarının da gösterildiği programda, şairin bestelenmiş şiirleri dinletildi.

Programda, Prof. Dr. Fazıl Gökçek'in editörlüğünde Avrupa Müslüman Akademisyenler Birliği (EMUS) tarafından Almanca olarak hazırlanan "Bir Medeniyetin Şairi: Mehmet Akif Ersoy" kitabı tanıtıldı ve katılımcılara hediye edildi. Kitapta, şairin yaşamı, düşüncesi, şiirleri ve 20 yüzyıl düşüncesine yönelik etkileri ele alınıyor.

Programa, Viyana Başkonsolosu Tayyar Kağan Atay, Viyana Din Hizmetleri Müşaviri Fatih Mehmet Karadaş ve çok sayıda davetli katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Viyana'da 'Mehmet Akif Ersoy'u' Anma Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement