Viyana'da Nevruz Kutlamaları - Son Dakika
Güncel

Viyana'da Nevruz Kutlamaları

Viyana’da düzenlenen 1.Nevruz şenliği, Türkiye, Azerbaycan ve Kazakistan vatandaşlarının yoğun ilgisi ile kutlandı.

26.03.2018 09:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Viyana'da düzenlenen 1.Nevruz şenliği, Türkiye, Azerbaycan ve Kazakistan vatandaşlarının yoğun ilgisi ile kutlandı.

Avusturya'nın Başkenti Viyana'da bu sene 1.'si düzenlenen Nevruz şenliği, Viyana'da yaşayan Türkiye, Azerbaycan ve Kazakistan vatandaşlarının yoğun ilgisi ile kutlandı.Türkiye, Azerbaycan ve Kazakistan'ın Viyana'daki dış temsilciliklerinden yetkililerin de katıldığı Nevruz kutlaması, üç ülkenin milli marşlarının okunmasıyla başladı.Nevruz konulu konuşmaların ardından Etkinliğe katılan davetlilere Türk mutfağından farklı lezzetler sunuldu.

"Nevruz öz ve öz Türk bayramıdır "

Azerbaycan Türk Kültür ve İşadamları Derneği AZERİ-DER Genel Başkanı Yardım Güneş Viyana 1. Nevruz şenliğini anlatan konuşmasında, Türk toplumlarının ortak değeri olan Nevruz'un yeni yıl anlamına geldiğini, her ülkede farklı şekilde ancak aynı ruhla kutlandığına değindi. Güneş, "Nevruz öz ve öz Türk bayramıdır. Tüm Türk coğrafyasında ortak bir ismi vardır. Nevruz yeni yıl, yeni bir bayram. Doğanın yenilenmesi ve yeniden kendine gelişi, yeşermesidir. Nevruz kardeşlik barış bayramıdır. Türkün öz ve öz bayramı Neruz'un coğrafyası hiç mi hiç fark etmez. Kazakistan olur, Kırgızistan olur, Azerbaycan olur, Türkiye olur bir birinin gönlünde hiç bir sınırı yoktur. Bunların hepsiyle kardeşiz, biriz ve beraberiz. Nevruzla bahar gelir, çiçekler açar doğaya bir güzellik geldiği gibi, insanların gönlünde de bir bahar açar" şeklinde konuştu.

Çeşitli müzik gurupları ve halk oyunları ekibinin sahne aldığı programda, ünlü Kazak sanatçı Arslanbek Sultanbekov'un "Dombıra" olarak da bilinen Nogay Marşı başta olmak üzere birçok eser seslendirdi. - VİYANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Viyana'da Nevruz Kutlamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Akaryakıt fiyatlarının 3 haneye çıkacağı iddiası sonrası Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi
    07:38 Akaryakıt fiyatlarının 3 haneye çıkacağı iddiası sonrası Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi

    Akaryakıt fiyatlarının seçim sonrası daha da artarak üç haneli rakamlara çıkacağı gerekçesiyle tabelalara değişim talimatı verildiği iddiası kamuoyunda infial yarattı. İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada "Yapılan araştırmalar sonucunda, akaryakıt dağıtım şirketlerinin iddia edildiği gibi bir talepte bulunmadığı tespit edilmiştir. Akaryakıt dağıtım şirketlerinin, 'bu sene sonunda akaryakıt fiyatlarının üç hanelere geleceğine dair' bir tahmininin bulunmadığı belirlenmiştir" denildi.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını
    07:20 Küçükçekmece'de fabrika yangını

    Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İddiaya göre içeride mahsur kalan işçiler olabilir. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ediyor.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var
    07:00 Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var

    İstanbul Küçükçekmece'de iplik üretimi yapılan bir fabrikada yangın çıktı. Çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi bölgeye sevk edilirken, fabrikada mahsur kalan işçiler olduğu iddia ediliyor.


Advertisement