Viyana Eyaleti Şehircilik Bakanı Ludwig, Aa'yı Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Viyana Eyaleti Şehircilik Bakanı Ludwig, Aa'yı Ziyaret Etti

Bazı etkinliklere katılmak için İstanbul'a gelen Avusturya'nın Viyana Eyaleti Şehircilik Bakanı Michael Ludwig, Anadolu Ajansı (AA) İstanbul Bölge Müdürlüğünü ziyaret etti.

16.10.2014 10:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bazı etkinliklere katılmak için İstanbul'a gelen Avusturya'nın Viyana Eyaleti Şehircilik Bakanı Michael Ludwig, Anadolu Ajansı (AA) İstanbul Bölge Müdürlüğünü ziyaret etti.

AA İstanbul Bölge Müdürlüğüne eşi Irmtraud Rossgetlerer'in de aralarında bulunduğu heyetle gelen Ludwig'i, AA Bölge Müdür Vekili Sabri Çelebioğlu karşıladı.

Çelebioğlu, Ludwig'e, AA'nın dünyanın en etkili beş haber ajansından biri olma hedefi ve 2020 vizyonu hakkında bilgi vererek, Ludwig'in kurumun Ortadoğu yapılanması ve farklı dillerdeki yayınları konusundaki sorularını yanıtladı.

AA'nın başarılı olacağına inandığını dile getiren Ludwig, "Her alanda Türkiye'nin büyük büyüme kaydettiğini görüyoruz. Marmaray'dan çok etkilendik. Mimari ve teknik açıdan bir şaheser. En uzun yürüyen merdiven dahi oradaymış. Denizaltında en uzun bağlantı tüneli olduğunu öğrendik. En yakın zamanda dünyanın en büyük havaalanını da siz açıyorsunuz. Umut doluyum, siz de ajans olarak koyduğunuz hedefe ulaşacaksınız. Sizlere başarılar dileriz" ifadelerini kullandı.

Ludwig, Türkiye ve Türk insanına büyük sevgi beslediğini belirterek, "Viyana'da çok çalışkan, çok iyi insanlarımız var. Bunlar Türkiye'den Viyana'ya gelen insanlar. Benim çalışma alanımda çok fazla sayıda Türkiye'den gelen arkadaşlarım var. Teknik personelden akademisyene kadar, hemen her alanda Türkiye'den arkadaşlarımız var. Birçok inşaatı, Türk işçiler olmasa, oradaki teknik personel ve mühendisler olmasa yapamazdık. Ofisimizde de çok muhteşem bir yardımcım (Aslıhan Bozatemur) var, sağ kolum, her şeyim, danışmanım" diye konuştu.

Michael Ludwig, Çelebioğu'nu Türkiye Belediyeler Birliği ile Swissotel The Bosphorus'ta gerçekleştirecekleri "Smart City Viyana Forumu" ile Avusturya'nın İstanbul Başkonsolosluğunda 18-27 Ekim'de görülebilecek "Modern Evler" sergisinin açılışına davet etti.

Çelebioğlu, ziyaretin anısına Ludwig'e AA'nın 2013 yılı Almanak'ını takdim ederken, konuk bakan da Çelebioğlu'na Daniel Barenboim yönetimindeki Viyana Filarmoni Orkestrası'nın 2014 yeni yıl konseri kaydının yer aldığı CD hediye etti. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Viyana Eyaleti Şehircilik Bakanı Ludwig, Aa'yı Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement